raszek1990 Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam, Niedawno pojawił sie problem z moim Acerem TM 2420 (wcześniej się to nie zdarzało), mianowicie: Od pewnego czasu gdy włączam swoją ulubioną grę , dajmy na to : counter strike lub heroes III (stare gry - w pełni obsługiwane), po pewnym czasie chodzenia gry, komp zaczyna się fatalnie ścinać co raz bardziej, aż do pełnej zawiechy (w ogóle nie wiem co się dzieje w grze - kompletna niemożliwosć brania w niej udziału, po prostu zimna ścina i nic z tym nie da się zrobić) Po takim mega lagu(kulminacji), laptop jakby odżywał i znów mogę normalnie grać, do czasu... Sprawa powtarza się po jakiś 5 minutach (znowu nadchodzi zwiech-barbarzyńca). Czy ktoś wie czym to może być spowodowane ? Udało mi się zauważyć że bodajże wiatraczek wchodzi na inne obroty, ale za bardzo tego nie rozumiem ;) Proszę o pomoc, bo sytuacja potwornie mnie irytuje... Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Pewnie twój lapek się przegrzewa przez co, i procek, i karta graficzna zjeżdża z taktowaniem i dlatego ci się gierki tną. Rozwiązanie: przeczyść elementy chłodzące (wentylatory, radiatory itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...