Skocz do zawartości
jendor

Port Gier- Co Zrobic By Znowu Działał?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam calkiem fajną kierownicę oraz joystick na port gier. Niestety, odkąd zmieniłem płytę główną na gigabyte k8ns, port gier w mojej soundblaster przestał działac, pojawił się konflikt sprzętowy. Czym jest to spowodowane?? Wcześniej wszystko chodzilo super. Czy jakbym do mojej płyty głownej podłączył coś takiego to by zadziałało ?? http://allegro.pl/item215117770_sledz_port_midi.html

Edytowane przez jendor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YogiCK: Albo czytaj uważniej albo nie śmieć.

Jeżeli chodzi o port gier - nowsze płyty ze zintegrowanymi kartami muzycznymi zwykle go nie miały, więc analogicznie w BIOSie nic o tym nie będzie.

Mówisz, że urządzenie ma konflikt zasobów, tak? Sprawdź czego dotyczy konflikt, jakie ma przerwanie, zarezerwuj odpowiednio przerwania w BIOSie (jeżeli jest taka opcja).. Sprawdź też czy istnieją inne urządzenia powodujące konflikty

Pzdr.

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wylaczanie wiekszosci urządzen, przekladanie do innego PCI nic nie daje niestety

Ja nie mówiłem nic o wyłączaniu czy też przekładaniu. Przeczytaj uważnie ty też jeszcze raz (chyba, że to nie miało odnosić się do mojej wypowiedzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pechowo ta karta gryzie sie z chipsetami nVidii. Wystepuje konflikt sprzetowy i nie ma szans go obejsc. Mialem tak samo na mojej DFI port gier na SB128 nie chcial dzialac, wyskakiwalo kod 21.

Wymienilem kartye i wszystko ladnie smiga.

Pogooglaj troche i zobaczysz ze tak jest. SB nie wydal nowych sterow do XP i dlatego ten blad wystepuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi