jendor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Mam calkiem fajną kierownicę oraz joystick na port gier. Niestety, odkąd zmieniłem płytę główną na gigabyte k8ns, port gier w mojej soundblaster przestał działac, pojawił się konflikt sprzętowy. Czym jest to spowodowane?? Wcześniej wszystko chodzilo super. Czy jakbym do mojej płyty głownej podłączył coś takiego to by zadziałało ?? http://allegro.pl/item215117770_sledz_port_midi.html Edytowane 19 Lipca 2007 przez jendor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Wyłącz port w ustawieniach BIOSu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nie mam takiej opcji niestety w BIOSIE. Port jest na karcie soundblaster 128 PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Szukałeś w Integrated Peripherals?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Napisz co to za mobo. Sorki, nie doczytałem :oops: Edytowane 19 Lipca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonWhite Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Przecież napisał że gigabyte k8ns - swoją drogą za 5 zł to można by spróbować z tym portem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Patrzyłem teraz do manuala mobo i nie za bardzo na płytce jest możliwośc podpięcia takiego śledzia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) YogiCK: Albo czytaj uważniej albo nie śmieć. Jeżeli chodzi o port gier - nowsze płyty ze zintegrowanymi kartami muzycznymi zwykle go nie miały, więc analogicznie w BIOSie nic o tym nie będzie. Mówisz, że urządzenie ma konflikt zasobów, tak? Sprawdź czego dotyczy konflikt, jakie ma przerwanie, zarezerwuj odpowiednio przerwania w BIOSie (jeżeli jest taka opcja).. Sprawdź też czy istnieją inne urządzenia powodujące konflikty Pzdr. Edytowane 19 Lipca 2007 przez obiboqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 wylaczanie wiekszosci urządzen, przekladanie do innego PCI nic nie daje niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 wylaczanie wiekszosci urządzen, przekladanie do innego PCI nic nie daje niestetyJa nie mówiłem nic o wyłączaniu czy też przekładaniu. Przeczytaj uważnie ty też jeszcze raz (chyba, że to nie miało odnosić się do mojej wypowiedzi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Pechowo ta karta gryzie sie z chipsetami nVidii. Wystepuje konflikt sprzetowy i nie ma szans go obejsc. Mialem tak samo na mojej DFI port gier na SB128 nie chcial dzialac, wyskakiwalo kod 21. Wymienilem kartye i wszystko ladnie smiga. Pogooglaj troche i zobaczysz ze tak jest. SB nie wydal nowych sterow do XP i dlatego ten blad wystepuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendor Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Czyli jedyna sensowna opcja to kupno karty?? Tylko jakiej?? Zalezy mi tylko na porcie gier praktycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Niestety nie widze innego wyjscia. Takie karty sa tanie 20-30 pln i masz calkiem fajna grafe a nawet mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...