Skocz do zawartości
zibi715

Utorent

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich .Mam problem właśnie uruchomiłem ten ciekawy programik.No i co ?

Potrzebuję pomocy z konfikuracją ,a dokładnie na dole po środku pokazuje mi się czerwony znaczek (!) i informacja o zaporze. Mam orginalnego nortona 2007 .Czy to może przez niego takie informacje . Transfer pobierania wacha się w granicach 1,7 -2,0kB. Może Ktoś pokieruje mnie na właściwą drogę .DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz otworzyć port na którym działa uT. Przede wszystkim ustaw ten port w uT na stałe (żadne random). Jeżeli łączysz się do netu przez router to przekieruj na nim port TCP. Na wszelki wypadek wyłącz nortona żeby sprawdzić czy on nie blokuje portu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz w jaki sposób łączysz się do netu. W konfiguracji uT (zakładka Connections, pole Listening Port) zaznacz wszystkie opcje oprócz losowego wyboru portu.

Jeżeli używasz routera z wbudowanym modemem adsl to zerknij na stronę http://www.portforward.com/english/routers...routerindex.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ustawiles w firewallu dany port na otWarty oraz nie laczysz sie przez router to mozliwe ze administrator twojej sieci zablokowal dany port.

Skontaktuj sie z nim i popros o odblokowanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi