flow Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam, oto co posiadam w domu: DSL-G624T 2 Stacjonarne komputery podłączone kablem RJ45 do routera oczywiscie 1 Laptop + Wifi Dlink(G640) Kupiony wczoraj Neo 7 Mbit Wiec mój problem wyglada nastepująco. Podłączam sobie tego laptopa, łapie sieć wszystko na nim konfiguruje i jest gicior ;P KOMPUTER 1A- Podłączam kabel, wszystko działa. KOMPUTER 1B- (PROBLEMOWY) - Podłączam się, kontrolka LAN(1) mryga... Kabel sieciowy odłączony. WTF? Odlaczam kabel z komputera 1A podłączam Komputer 1B jako pierwszy, wszystko działa... ale znowu podłączam do niego kabel z pc 1A i zrywa internet na komputerze 1B :( A oczywiscie na laptopie wifi wszystko chodzi bez zarzutu. Moje spostrzerzenia: Zmieniam na karcie 1B [10/100Gigabyte] predkosc z autonegocjacji na 100HD czy FD, nie dziala ale jak daje na 10FD czy HD to łączy się z siecią, nadaje jakis kosmiczny adres 192.256.x.145 nmalnie 192.168.1.2 :mur: nie mam pojecia o co caman. :[] Prosze o Pomoc. Z góry dziekuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...