damt610 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Osoby na tym forum doradziły mi ze moja obecna płyta główna - Octek Rhino P4X266E-A4E jest najprawdopodobniej przyczyna palenia HDD więc potrzebuje nową platformę. Mój procesor to : Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Northwood A80532 + chłodzenie Pentagram Freezone Q-92 ALCu więc myślę ze nowa płyta mogłaby mieć jakieś możliwości podkręcenia ( na obecnej nie da sie tego zrobić ). Potrzebuje coś taniego, używanego do max 150 zł. Nie zależy mi na jakiś bajerach czy nie wiadomo jakich możliwości bo sprzęt mam dosyć słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Np. coś z rodziny Asusa P4P800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 http://allegro.pl/item217336557_epox_4pda2...4_sprawna_.html http://allegro.pl/item217303376_epox_ep_4p...dr_oc_redy.html http://allegro.pl/item213681222_asus_p4p800_se.html (ale nie sprawdzona, teoretycznie sprawna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damt610 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 hmm pierwszy raz słyszę o takiej firmie EPOX, czy to nie kolejny czar jak Octek Rhino :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Za czasów Athlonów XP i nForce2 EPOX był w czołówce płyt dla Overclockerów. Potem lekko po[gluteus maximus]dł, tak jak wiele fajnych firm m.in. SOYO, Soltek itd. A u nas EPOX nagle zniknął, bo główny dystrybutor PRONOX (a tak na prawdę jego właściciele) zaczęli robić przekręty - vide. sklepy "Superkomputer" co sprzedawały badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damt610 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 tak wiec to będzie najlepszy wybór ? do ilu wyciągnę mojego proca ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 do ilu wyciągnę mojego proca ? :Dwww.wróżka.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damt610 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 co do EPOX 4PDA2 to ile taka płyta jest warta ( muszę zaproponować jakąś kwotę ) ? aha i w tej jednej aukcji pisze ze "jest po wymianie kilku kondensatorów" czy to oznacza że może w przyszłości mi coś nawalić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja osobiście w EPOX'a pod Intela bym sie nie pchał. Jak wymienione wszytkie z sekcji zasilania to powinno być OK (jak zostało kilka felernych to nigdy nic nie wiadomo), ale patrz moja wuwaga powyżej. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damt610 Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Ja osobiście w EPOX'a pod Intela bym sie nie pchał. /quote] to co Twoim zdaniem jest lepszego ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Podałem 1 z typów. Generalnie to jak ja miałbym sobie kupować to ASUS P4P800/P4C800 lub ABIT IS7/IC7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 http://allegro.pl/item213681222_asus_p4p800_se.html (ale nie sprawdzona, teoretycznie sprawna).mysle, ze jest odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...