Skocz do zawartości
cromag

Leadtek Winfast Dtv Dongle

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupilem wlasnie taki tuner, instaluje się bez problemu, jednak nie moze

znalesc żadnej stacji.

Zainstalowalem program WinFast DTV z plytki Multimedia Software Pack ver

5.6, ktora byla razem ze sprzetem.

Podłaczam kabel od kablowki albo od zwyklej anteny i niestety nic.

Czy ktos moze zna rozwiazanie tego problemu?

Dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem i w miejscu wyboru wejscia jest tylko opcja DVB :|

W opisie tego tunera nawet na stronie leadteka jest informacja, że tuner służy do odbioru analogowej tv i radia fm.

Może ktoś już coś wykombinował?

Póki co napisalem do supportu leadteka, jesli odpowiedzą to napiszę tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawalek recenzji z PCLab:

Leadtek WinFast DTV Dongle

WinFast DTV Dongle ma postać kluczyka USB 2.0. Urządzenie przystosowano do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej (DVB-T). Jego instalacja jest bardzo prosta; wystarczy podłączyć tuner bezpośrednio do wolnego gniazda USB 2.0 lub skorzystać z dołączonego do zestawu przedłużacza, i to wszystko. System automatycznie rozpozna nowe urządzenie i poprosi o sterowniki. Następnie należy zainstalować program WinFast DTV, który odpowiada za obsługę tunera, i już możemy przystąpić do wyszukiwania stacji telewizyjnych.

To tuner DVB-T, mi kiedys babka propowala go wcisnac w sklepie w Wawie, pod GUSem jako normalny tuner do TV alalogowej (normalna antena i kablowka), jak przeczytalem instrukcje to wysmialem ja i wiecej do tego sklepu z banda naciagaczy i cwaniakow nie wrocielm. Sprzedadza Ci taki, bo im sie poniewiera i sie pozbyc musza jako normalny, a potem jak sie okaze ze nie dziala najwyzej zaproponuja Ci niby serwis, bo oddac pewnie nie mozna... Nic tylko wystrzelac... (wybaczcie, ale mam uczulenie na naciaganie klientow w sklepach komputerowych i ostatni nie bawie sie z nimi wcale, mam swoje prawa jako klient i wymagam aby ich przestrzegano, jak nie to Rzecznik i kilka maili ze skargami do producentow sprzetu)

To inaczej mowiac tuner do naziemnej telewizji cyfrowej, jak mieszkasz w Warszawie to na dobrej antenie DVB-T zlapiesz ze 3 kanaly TV i ze 4 radiowe (choc ja mam hybryde - naziemna cyfrowa i analogowa -PVR 2000H i to DVB-T marnie dziala, ciezko cos wogole zlapac)

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi