cromag Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam Kupilem wlasnie taki tuner, instaluje się bez problemu, jednak nie moze znalesc żadnej stacji. Zainstalowalem program WinFast DTV z plytki Multimedia Software Pack ver 5.6, ktora byla razem ze sprzetem. Podłaczam kabel od kablowki albo od zwyklej anteny i niestety nic. Czy ktos moze zna rozwiazanie tego problemu? Dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artbor Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Program po instalacji ustawia się na Wejście Video DTV. U nas tego jak na razie jeszcze to nie działa. Musisz przestawić na Analog TV Robi się prawym klawiszem myszki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fmoran Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Mam ten sam problem i w miejscu wyboru wejscia jest tylko opcja DVB :| W opisie tego tunera nawet na stronie leadteka jest informacja, że tuner służy do odbioru analogowej tv i radia fm. Może ktoś już coś wykombinował? Póki co napisalem do supportu leadteka, jesli odpowiedzą to napiszę tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) Kawalek recenzji z PCLab: Leadtek WinFast DTV Dongle WinFast DTV Dongle ma postać kluczyka USB 2.0. Urządzenie przystosowano do odbioru cyfrowej telewizji naziemnej (DVB-T). Jego instalacja jest bardzo prosta; wystarczy podłączyć tuner bezpośrednio do wolnego gniazda USB 2.0 lub skorzystać z dołączonego do zestawu przedłużacza, i to wszystko. System automatycznie rozpozna nowe urządzenie i poprosi o sterowniki. Następnie należy zainstalować program WinFast DTV, który odpowiada za obsługę tunera, i już możemy przystąpić do wyszukiwania stacji telewizyjnych. To tuner DVB-T, mi kiedys babka propowala go wcisnac w sklepie w Wawie, pod GUSem jako normalny tuner do TV alalogowej (normalna antena i kablowka), jak przeczytalem instrukcje to wysmialem ja i wiecej do tego sklepu z banda naciagaczy i cwaniakow nie wrocielm. Sprzedadza Ci taki, bo im sie poniewiera i sie pozbyc musza jako normalny, a potem jak sie okaze ze nie dziala najwyzej zaproponuja Ci niby serwis, bo oddac pewnie nie mozna... Nic tylko wystrzelac... (wybaczcie, ale mam uczulenie na naciaganie klientow w sklepach komputerowych i ostatni nie bawie sie z nimi wcale, mam swoje prawa jako klient i wymagam aby ich przestrzegano, jak nie to Rzecznik i kilka maili ze skargami do producentow sprzetu) To inaczej mowiac tuner do naziemnej telewizji cyfrowej, jak mieszkasz w Warszawie to na dobrej antenie DVB-T zlapiesz ze 3 kanaly TV i ze 4 radiowe (choc ja mam hybryde - naziemna cyfrowa i analogowa -PVR 2000H i to DVB-T marnie dziala, ciezko cos wogole zlapac) Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...