jaruczek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) Piszę w imieniu Nerevar'a (mój kolega,pisze tutaj często, napisał mi smsa co sie stało). Więc tak: Grał dzisiaj w Sacreda, wyłączył go, przeczytał wiadomość na Spiku (komunikator) i komputer się zawiesił.Gdy chce go uruchomić, obraz na monitorze jest czarny. Wentylatorki i dvd na początku słychać. Jego sprzęt (sygnatura): |Asus P4P800 + Prescott P4@3.5 L2-1mb|2 * 512mb 400 DDR 2/3/3/8|Chieftec 360W PSU| |Tymaczasowo mocarz Gf 4 440MX 64mb|WD ATA 80Gb 8mb cache 7200rpm |Samsung DVD-RW| |Audigy 2 ZS + Yamaha RXV 457 + Koda 860 5.0| |Crt Lite-ON 17"| Edytowane 19 Lipca 2007 przez jaruczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 1. nie ma czegoś takiego jak Karta Główna :P 2. Za mało wiemy, żeby osądzic co się spaliło. Żadnego swądu nie poczuł z PCta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nie ma żadnego smrodku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Nie ma żadnego smrodkuWiesz, najlepiej gdyby dyskusja się tutaj z nim toczyła osobiście. Pierwsza rzecz jaką trzeba zrobić to zresetować BIOS i przełożyć pamięci do innych slotów. Jeżeli nadal nic - wybebeszyć budę, płytę z procesorem, jedną kością pamięci w slocie "0" oraz kartą graficzną ustawić na biurku, zresetować BIOS i jumperkiem próbować odpalić. Jeżeli nie ruszy - spróbować z innymi, np. pożyczonymi podzespołami. To jest taka pierwsza zasada działania w podobnych przypadkach. A skoro porozumiewamy się za pośrednictwem, to raczej prostszej drogi w tym wypadku nie ma. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 hehe to wszystko zrobiłem, niestety mobas padł (zauważyłem nabrzmiałe kondensatory lekko wylane :( w serwisie potwierdzili ) tera zamawiam nowe mobo jak coś znajde zrobie topic w co kupic / napisze tu. Bo nie jestem u siebie i czas sie liczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 hehe to wszystko zrobiłem, niestety mobas padł (zauważyłem nabrzmiałe kondensatory lekko wylane :( w serwisie potwierdzili ) tera zamawiam nowe mobo jak coś znajde zrobie topic w co kupic / napisze tu. Bo nie jestem u siebie i czas sie liczy :) Ale przyczyną był np. pad zasilacza czy też było to normalne "zużycie" podczas eksploatacji? Bo jeżeli to pierwsze to z płyty zapewne nie będzie co zbierać. Jeżeli to drugie natomiast to tylko wymiana i mobos powinien być jak nowy. Kondensatory elektrolityczne w końcu mają to do siebie że się zużywają.. A płyta była na gwarancji? Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...