Skocz do zawartości
wonters

Vista - Kończenie Instalacji!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem, wczoraj wieczorem chciałem zainstalować sobię Windows Vista, no więc utworzyłem sobie partycję 30 GB przy użyciu Partition Magic, zarzuciłem instalację z boot CD no i wszystko zacząłem wypełniać, dla pewności sformatowałem jeszcze z pod Visty partycję, która wcześniej utworzyłem. No i zaczyna się instalacja, wszystko fajnie, zaczyna kopiować pliki, później robi sobie te aktualizacje itd, aż dochodzi do momentu kiedy komputer się resetuje i po ponowym uruchomieniu mamy "Kończenie instalacji...". No więc od tego momentu komputer staje w miejscu i nie reaguje wogóle. Tzn kropki obok nazwy kończenie instalacji nadal się ruszają jakby coś działa, przez pierwsze 2-3 minuty dysk sobie chrupie, a potem staje i nic się nie dzieje, dysk nie pracuje i instalcja stoi w miejscu. Próbowałem wczoraj zainstalować Vistę z 3 razy, ciągle ten sam problem. Dzisiaj z ciekawości wyciągnąłem też wszystko ze slotów PCI, czyli karte Audigy 2 oraz sieciówkę i nadal to samo. Dysk C formatowałem jakiś tydzień temu pod XP, więc nie ma problemu, XP śmiga jak burza, a Vista coś się telepie.

Mój sprzęt to:

Intel Core 2 Duo E4400

Gigabyte GA-965P-S3

GeiL 2x1024 GB

Galaxy 7900GS Coolermaster

SB Audigy 2 ZS

Seagate 320GB SATA2

Pioneer DVR-109

Pentagram horNET 100 mbit

Z ciekawości mogę powiedzieć jeszcze, że po zakupie komputera udało mi się bez problemu raz zainstalować Vistę, ale później z powodu tego, że nie używałem systemu wogóle to usunąłem partycję oraz komendą "fixmbr" i "fixboot" naprawiłem w konsoli XP rozruch. Chyba, że to nie do końca się naprawiło tak jak potrzeba i dlatego wisi na tym kończemu instalacji?

Jako dodatek dorzucam fotkę w którym miejscu zawiesza mi się instalacja ->

Bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc, bo dosłownie brakuje mi już sił, instalowałem Viste z 8 razy już i nic :|

Wiem, ze sa tutaj spece od Visty, wiec prosze o pomoc :(

Mam oryginalny system!

Tutaj info gdzie mi się to dzieje:

http://i12.tinypic.com/53ft07a.jpg

Dziękuje za wszelką pomoc!

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi