wonters Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Witam! Mam następujący problem, wczoraj wieczorem chciałem zainstalować sobię Windows Vista, no więc utworzyłem sobie partycję 30 GB przy użyciu Partition Magic, zarzuciłem instalację z boot CD no i wszystko zacząłem wypełniać, dla pewności sformatowałem jeszcze z pod Visty partycję, która wcześniej utworzyłem. No i zaczyna się instalacja, wszystko fajnie, zaczyna kopiować pliki, później robi sobie te aktualizacje itd, aż dochodzi do momentu kiedy komputer się resetuje i po ponowym uruchomieniu mamy "Kończenie instalacji...". No więc od tego momentu komputer staje w miejscu i nie reaguje wogóle. Tzn kropki obok nazwy kończenie instalacji nadal się ruszają jakby coś działa, przez pierwsze 2-3 minuty dysk sobie chrupie, a potem staje i nic się nie dzieje, dysk nie pracuje i instalcja stoi w miejscu. Próbowałem wczoraj zainstalować Vistę z 3 razy, ciągle ten sam problem. Dzisiaj z ciekawości wyciągnąłem też wszystko ze slotów PCI, czyli karte Audigy 2 oraz sieciówkę i nadal to samo. Dysk C formatowałem jakiś tydzień temu pod XP, więc nie ma problemu, XP śmiga jak burza, a Vista coś się telepie. Mój sprzęt to: Intel Core 2 Duo E4400 Gigabyte GA-965P-S3 GeiL 2x1024 GB Galaxy 7900GS Coolermaster SB Audigy 2 ZS Seagate 320GB SATA2 Pioneer DVR-109 Pentagram horNET 100 mbit Z ciekawości mogę powiedzieć jeszcze, że po zakupie komputera udało mi się bez problemu raz zainstalować Vistę, ale później z powodu tego, że nie używałem systemu wogóle to usunąłem partycję oraz komendą "fixmbr" i "fixboot" naprawiłem w konsoli XP rozruch. Chyba, że to nie do końca się naprawiło tak jak potrzeba i dlatego wisi na tym kończemu instalacji? Jako dodatek dorzucam fotkę w którym miejscu zawiesza mi się instalacja -> Bardzo proszę o jaką kolwiek pomoc, bo dosłownie brakuje mi już sił, instalowałem Viste z 8 razy już i nic :| Wiem, ze sa tutaj spece od Visty, wiec prosze o pomoc :( Mam oryginalny system! Tutaj info gdzie mi się to dzieje: http://i12.tinypic.com/53ft07a.jpg Dziękuje za wszelką pomoc! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Jest przeciez przyklejony temat o viscie, wiec po co nowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonters Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 Przepraszam, nie zauważyłem, ale jeśli już założyłem ten temat to proszę bardzo o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...