cYq Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Na początku chciałbym powitać wszystkich na forum :) <hello> :) A teraz do tematu.. Szykuję się do kupna nowego sprzętu, po kilku dniach spędzonych na necie wybrałem sobie coś takiego: C2D E6420 Abit QuadGT Hitachi Deskstar T7K500, 320GB, Serial ATA 300, 7200 RPM, 16MB OCz 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium ten zastawik chciałbym zasilać zasilaczem Corsair CMPSU-520HXEU. Nacisk główny położony na ciszę. Prosze o rady i sugestie:) Grafikę i obudowę mam już - Aplus X-blade (chciałem zmienić ale się w niej zakochałem:) jest naprawdę świetna i bardzo mi się podoba), grafika to pasywny 8600GTS od MSI. ps. uważacie że lepiej kupić płytę pod P35? a jak tak to jaką? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 = proc - dołóż do E6750 - przy odrobinie szczęścia 4GHz na AC jest w zasięgu ręki = mobo - lepiej brac coś z P35 , np. Abit IP35 / Gigabyte P35C-DS3R/ Asus P5K = dysk - WD / Seagate = pamięci - OK = zasilacz - miód :) = grafia - szkoda :( pasyw to zło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYq Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 A tak konkretnie to co zyskuję kupując płytę pod P35? Nie znam się na tym za dobrze i proszę o jakieś konkrety żeby mnie przekonać :) podobno E6420 + QuadGT to cud miód:) Czy ten E6750 będzie się naprawdę tak dobrze kręcił na każdej płycie pod P35? Jeżeli już mnie przekonacie na P35 to która będzie najlepsza do podkręcania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 co zyskujesz ... nowy chipset, na niektórych mobasach DDR3/DDR2, możliwośc wsadzenia Penryna, dobre o/c :) E6750 - tak , na labie zrobił coś koło 4GHz jakie mobo ... jestem za Abitem IP35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYq Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Warto brać abita IP35PRO? Czy lepiej zwykłego? Dzięki wogóle za informacje:) mam nadzieję że jeszcze ktoś się wypowie:) Jak narazie to mi wybiłeś QuadGT z głowy:) Polookam na te IP35 i E6750:) z tego co do tej pory widziałem to naprawdę fajna kombinacja:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2000 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Naprawde warto zakupić Abita IP35 mozna na nim wyciągnąć ponad 500MHz :D:D A po za tym można będzie wsadzić w nią nowego procka Intela Penryna, oczywiscie jak sie pojawi na rynku :) Edytowane 20 Lipca 2007 przez luki2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...