Skocz do zawartości
qlfi

Brak Obrazu Przy Odpaleniu Kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przejżałem google i fora w poszukiwaniu podobnego problemu ale nie znalazłem odpowiedzi.

Specyfikacja kompa to:

Abit quad gt

c2d 6600 ES kręcone na 3.5

topower 450

2x1gb Ram GoodRam pro

Gigabyte 8800 GTS 320

samusng 250gb

Postanowiłem odpalić sprzęt w celu instalacji visty, ale po podłączeniu wszystkiego nie pojawia się obraz przy uruchumieniu kompa. Kumpel mi składał budę i u niego wszystko grało. Mam LCD samsunga, podłączałem też CRT IBMa żeby sprawdzić czy działa i również jest napisane NO SIGNAL. Sprawdziłem wszystkie kable, komp startuje, płyta wyświetla komunikat 9.0. na wyświetlaczu czyli że wszystko w porządku. Komp zachowuje sie tak jakby karta graficzna nie wysyłała sygnału do monitora. Wiatrak na karcie się kręci, wszystkie urządzenia działają a płyta nie zgłasza żadnych błędów. POMÓŻCIE proszę. czy możliwe że karta graficzna uległa uszkodzeniu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmij wszystko i odpal na pająka (płyta, procek, ram, grafika)

Wyjmij baterię z płyty i poczekaj z minutę i spróbuj jeszcze raz.

Po tych zabiegach pozostaje sprawdzenie grafiki na innym złomie i odwrotnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi