jurek911 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 (edytowane) Niestety sąsiedzi dają się już na tyle we znaki,że postanowiłem nieco ograniczyć ich zapał w p2p itd,ale nie do końca (aby mi nie przychodzili co 5s z pytaniami dlaczego im net nie działa...)dlatego całkowita blokada portów odpada. Niestety wyżej wymieniony router z jego firmware nie nadaje się praktycznie do niczego. Nie udało mi się znaleźć niczego na wzór Tomato dla linksysa,wiec jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczny. Myślałem też,aby udostępnić łącze przez mojego kompa,ale nie wiem czy taki schemat jest możliwy do zrealizowania: MODEM->MóJ KOMP(na nim serwer+soft do zarządzania łączem)->Router->kilka kompów(3-5). Ograniczenia mam takie,że po prostu nie mam możliwości ciągnięcia kabli,dlatego wireless. W ostateczności kupie linksys WRT54G (btw widzialem modele oznaczone na koncu GL,czy to to samo? ) i załaduje mu tomato,ale to znowu wydatek z własnej kieszeni :( pzd Edytowane 20 Lipca 2007 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Jaką rewizję hardware ma Twój router ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nie bardzo rozumiem,ale na spodzie jest ver.6000uk,a model masz w temacie. Nie wiedzialem ze te same modele maja rozne rev. A wersja firmware to :F5D7230-4_US_8.01.21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Niestety ale ta rewizja nie jest "Broadcom Based" (oparta na chipsecie broadcom) tylko bodajże na Marvellu. Nic nie zrobisz. Czeka Cię kupno lepszego routera. Choćby za 99zł Buffalo można wyhaczyć. Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...