Sens Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Moj zestaw to: e4300 msi p6n sli 2048 ddr2 ocz 667 x800pro WD 160 SATA2 DZISIAJ KUPIONY cd-rw plextor 8/4/32 dvd z 1999r THERMALTAKE 500w ----- Dzisiaj kupilem dysk twardy wd 160gb sata2 i jest to moj pierwszy kotnakt z dyskiem sata. Nie wiem czemu, ale na tym kompie moge zainstalowac tylko win xp wersje 2002 eng!! Proba zainstalowania xp sp1 konczy sie error nr 7 bo nie moze zainstalowac jakiegos i386, natomiast Win XP 64 bit edition sp2 po zakonczeniu instalacji i restarcie zatrzymuje sie na czarnym screenie i komp sie zawiesza!! Czy ktos mi powie co jest grane? Czy sprawcami tej sytuacji moga byc nie mlode napedy, ktore moga miec problemy z odczytem (ale poradzily sobue z wersja 2002)?? Dodam, ze z tymi windowsami nigdy nie mialem zadnego problemu podczas instalacji na innym moim kompie. Szczegolnie mi zalezy na WINDOWS XP 64BIT EDITION gdyz w planach mam dodatkowy RAM oraz chcialbym kozaystac z calego mojego hadd a nie tylko z jego 130gb;p no i chcialbym miec dzwiek bo stery od mobo wymagaja sp1 ;/ minimum Wyniki testow bez oc: 3d mark 01: nieco ponad 24000pkt super pi 1m: 30 sec z gory dziekuje za wszystkie odp Edytowane 21 Lipca 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Trzeba być może zainstalowac podczas instalacji windowsa sterowniki sata II do dysku, zazwyczaj są dodawane na dyskietce do mobo lub dysku. Jeżeli chcesz używac kompa do gier nie ma sensu instalować windowsa 64bit, dodatkowy ram ci w grach wtedy nie pomoże, bo 64bity do gier to syf, wiem z autopsji. W innym przypadku może to być przydatne. A co do rozmiaru dysku twardego to windows 32 bity też "widzi" większe dyski trzeba jednak zmienić jeden wpis w rejestrze, ewentualnie sciągnąc jakąś łatkę, ale nie pamiętam juz konkretnie co i jak. A tego z dzwiękiem, sterami i sp1 nie rozumiem w ogóle oco chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Co do dźwięku to prawda teraz w większości potrzeba przynajmniej SP1 żeby stery zainstalować (sam tak niedawno miałem) co do 128 GB to zwykły XP-ek też je widzi tylko właśnie od SP 1 lub 2 (niepamiętam) a co do zainstalowania windy na tym dysku to tak jak kolega powiedział na początku instalacji trzeba podrzucić sterowniki sata (mogą być z dyskiem ale nie muszą) jeżeli ich nie masz to wejdź na stronę producenta dysku i ściągnij na dyskietkę. Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 ...tym dysku to tak jak kolega powiedział na początku instalacji trzeba podrzucić sterowniki sata (mogą być z dyskiem ale nie muszą) jeżeli ich nie masz to wejdź na stronę producenta dysku i ściągnij na dyskietkę. Powodzenia :)Ja juz to nie z dyskiem a z mobo. Sterów szukać jak juz to na stronie producenta płyty lub chipsetu. @Sens Jaki rozmiar partycji systemowej wybrałeś sobie na dysku sata? Jeśli większy to proponuję 15GB na próbe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Juz mnie to zaczyna przerastac ;/ Ustawialem partycje 10 gb potem 15 gb. Probowalem zainstalowac Viste ultimate - tez error ;/ Jezeli wsadzilem dysk sata to co mam zrobic krok po kroku jezeli chce na nim zainstalowac winde?? Normalnie to zawsze wkladalem cd boot i instalka szla a komp nie walil zadnych smutow a teraz jakies bledy podczas zgrywania plikow ;/ Normalnie zaluje ze kupilem dysk sata zamiast pata ;/ o jakich sterach tu mowa? Jak to sie instaluje?? normalnie juz zglupialem :( Sprzet poza tymi cd-romami jest nowy!! ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Proba zainstalowania xp sp1 konczy sie error nr 7 bo nie moze zainstalowac jakiegos i386,Ta, jakiegos i386 ktore to jest katalogiem. Podaj wszystko co jest wyświetlone przy komunikacie o błędzie, a nie zakładasz temat "mam problem, wyswietla jakiś błąd, o co chodzi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Teraz nie ma juz tego error 7 dotyczacego i386, natomiast pojawia sie cos takiego: "Plik dac2wk.sys jest uszkodzony Nacisnij dowolny klawisz aby kontynuowac" Po nacisnieciu kom sie resetuje... Ten windows spokojnie instalowal sie na drugim kompie z siga ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Windows oryginalny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Na samym poczatku probowalem z oryginalnym XP eng wersja 2002 i sie zainstalowal ale to jest golas wiec chcialem cos z wbudowanym servis packiem. Ten z ktorego jest ten blad to jest kopia zapasowa mojego wina z Polski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 W którym etapie instalacji pojawia siębłąd i czy masz coś w pc krecone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 pojawaia sie jeszcze przed akceptowaniem umowy i formatowaniem partycji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...