Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba raczej to nie sa takie same karty. Model Sb0350 jest zdaje sie oznaczeniem karty Audigy 2 ZS [przynajmniej u mnie]. Natomiast sb0240 to "zwykle" Audigy 2.

Czy warto brac po takich cenach.... wg mnie srednio :)

Edytowane przez Paolo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba raczej to nie sa takie same karty. Model Sb0350 jest zdaje sie oznaczeniem karty Audigy 2 ZS [przynajmniej u mnie]. Natomiast sb0240 to "zwykle" Audigy 2.

Czy warto brac po takich cenach.... wg mnie srednio :)

Ale ZS to poprostu dodana obsluga 7.1, a zwykly ma 5.1. Poza tym, to te same karty. No i co do ceny, to co innego w tej cenie dostanie ? X-Fi pokrojone kastraty ?

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ZS to poprostu dodana obsluga 7.1, a zwykly ma 5.1. Poza tym, to te same karty. No i co do ceny, to co innego w tej cenie dostanie ? X-Fi pokrojone kastraty ?

ZS ma na wszystkich wyjściach 108 SNR a zwykły tylko dla przednich a reszta gorsze - przynajmniej tak wynika z informacji creative. Jeśli brać to ZS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodatkowo są tańsze. Jedyny minus to brak pozłacanych wyjsć...

Przypominam, że przetworniki identyczne, dodatkowo możliwość wyłączenia wewnętrznego resamplingu (bit matched playback), czego w 2zs nie mozna zrobić.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie nie znam, ale w zyciu wyznaje zasade, zeby nie tykac niczego z dopiskami "Value", "ES", "Oem", "HWDP", "SLD" itd. Jak narazie stosuje sie do tej zasady i dobrze na tym wychodze ;) Teraz siedzi u mnie Audigy 1 SB0090 Platinum GOLD i karta jest rewelacja, a kupilem ja za 60zl z wysylka. Jesli mialbym zmienic, to tylko na pelne Audigy 2, nie zadne Value itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, cóż... Jak już wspomniałeś, nie znasz się ;]

Trochę już na forum o tym było i A2 Value oraz A4 OEM to pełne audigy, z procesorem nowszym niż polecany (niewiadomo dlaczego, chyba z niewiedzy) A2 ZS.

Przetworniki są identyczne, kondensatory są tej samej firmy.

Na allegro jest A4 OEM, 7h do końca aukcji, aktualna cena 91zł.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie nie znam, ale w zyciu wyznaje zasade, zeby nie tykac niczego z dopiskami "Value", "ES", "Oem", "HWDP", "SLD" itd. Jak narazie stosuje sie do tej zasady i dobrze na tym wychodze ;) Teraz siedzi u mnie Audigy 1 SB0090 Platinum GOLD i karta jest rewelacja, a kupilem ja za 60zl z wysylka. Jesli mialbym zmienic, to tylko na pelne Audigy 2, nie zadne Value itp.

Tylko ze akurat te dwie karty ktre poleciles mu kupic to wersje "OEM" lub jak kto woli "bukl"... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi