misza360 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Mam router Cerberus adsl lite. Do tego linie telefoniczna w TP SA i umowe na internet z Neti.(to chyba ważne nie miełem neostrady). Niestety router nie działa. Wygląda to tak że ustawiłem tak jak dla Net24 Encapsulation : PPPoE LLC VPI : 8 VCI 35 i tak jak dla Neostrady Encapsulation PPPoA VC-Mux VPI : 0 VCI: 35. W obydwu przypadkach test diagnostyczny twierdzi że te wartości są źle ustawione. I tu goraca proźba o pomoc. Jak te wartości ustawic dla mojego przypadku(linia w TP SA, internet w neti, nigdy nie miałem neostrady). A może ten router tego nie osługuje. Prosze o pomoc. Bo na razie :mur: . Test wygląda tak (o ile to pomoże): Checking LAN Connection Testing Ethernet LAN connection PASS HELP Checking ADSL Connection Testing ADSL Synchronization PASS HELP Checking Circuit 0 for Network Connection Test ATM OAM Segment Loop Back FAIL HELP Test ATM OAM End-to-End Loop Back PASS HELP Test Ethernet connect to ATM PASS HELP Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN HELP /przy ustawieniach dla neti24 przechodzi ale następny oblewa Test PPPoPvc 0 PPP layer connection FAIL HELP Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP SKIPPED HELP Edytowane 21 Lipca 2007 przez misza360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Może to w czymś pomoże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ur6aN Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ja też mam neta na liniatp z neti tu masz moje ustawienia mozę coś pomoże, jednak ja mam router d-link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Jeśli przy ustawieniach netii przechodzi Ci "PPPOE connection" a nie przechodzi "PPP layer connection", to opis procedury testowania wskazuje na błędne hasło/login. Może jeszcze Ci nie aktywowali konta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza360 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Obydwie odpowiedzi były bardzo pomocne i co ciekawe trafione. Ustawić trzeba tak jak w odpowiedzi i faktycznie jakimś cudem wkradł się błąd do hasła. Temat uznaje za zamknięty i bardzo dziękuje za pomoc. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berger6630 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Mam router Cerberus adsl lite. Do tego linie telefoniczna w TP SA i umowe na internet z Neti.(to chyba ważne nie miełem neostrady). Niestety router nie działa. Wygląda to tak że ustawiłem tak jak dla Net24 Encapsulation : PPPoE LLC VPI : 8 VCI 35 i tak jak dla Neostrady Encapsulation PPPoA VC-Mux VPI : 0 VCI: 35. W obydwu przypadkach test diagnostyczny twierdzi że te wartości są źle ustawione. I tu goraca proźba o pomoc. Jak te wartości ustawic dla mojego przypadku(linia w TP SA, internet w neti, nigdy nie miałem neostrady). A może ten router tego nie osługuje. Prosze o pomoc. Bo na razie :mur: . Test wygląda tak (o ile to pomoże): Checking LAN Connection Testing Ethernet LAN connection PASS HELP Checking ADSL Connection Testing ADSL Synchronization PASS HELP Checking Circuit 0 for Network Connection Test ATM OAM Segment Loop Back FAIL HELP Test ATM OAM End-to-End Loop Back PASS HELP Test Ethernet connect to ATM PASS HELP Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN HELP /przy ustawieniach dla neti24 przechodzi ale następny oblewa Test PPPoPvc 0 PPP layer connection FAIL HELP Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP SKIPPED HELP mozesz mi przylac kopie ustawien routera(rom) bo tez mam chyba cos zle ustawione bo mam z netii 1mb a na 2 kompach mam max 200kb medycy z netii i pentagrama nie moga mi pomóc moze jak wstawie twoje ustawienia to pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...