Mark05 Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Mam problem z pewnym allegrowiczem, ktoremu sprzedalem sprawna karte: http://allegro.pl/item213714819_powercolor...t_ddr3_agp.html Po dostarczeniu przesylki odpisal mi ze jest uszkodzona i na dowod zamiescil ten oto szkrin: podejrzewam uwalone pamieci, albo problem z Fast Writes zgodnie z prawem obowiazuje mnie 7-dniowa gwarancja rozruchowa, ALE: kupujacy posiada "trefny zasilacz TRUST 370W", ktorego tabliczke znamionowa przedstawiam ponizej: Moje pytanie brzmi - co zrobic z tym fantem? :( Karta przed wysylka byla sprawna na 100%, zostala bardzo dobrze zapakowana,itp. Jest mozliwe ze zasilacz uszkodzil karte? A jesli tak, to co dalej? : Edytowane 21 Lipca 2007 przez Mark05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimaz Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 A zapytaj się jak wyglądała sprawa z wysyłką tzn. czy paczka przyszła w idealnym stanie, ponieważ mając do czynienia z pocztowym rozładowaniem na magazynach wiem co mówię. Następnie poproś go o zdjęcie grafy możliwe, że coś się uszkodziło. Kolejnym etapem powinno być zmniejszenie napięcia na GPU i MEMkach w celu sprawdzenia czy przypadkiem nie przekręcił grafy i nie wyrąbała artefaktami, następnie niech sprawdzi kabel od monitora też może tutaj tkwić fant. Szczerze mówiąc miałem do czynienia z artefaktami ze starości czyli kropkowe zmiany koloru ale raczej tutaj mi pada na walnięte RAMy (przekręcone) ale to jedynie moja opinia i nie sugerują się nią aż tak ponadto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...