hauti Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 po pierwsze gratulacje ;) po 2 spiesz się z tym wr'em bo H E team się przymierza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 @Chris ten link co dałeś odnośnie dodaktowego zasilania to jest bezsensu , przecież dodaktowe zasilanie można podpiąć bezpośrednio pod karte , a nie bawić w jakiś burdel na mobo.Przeczytałeś w ogóle temat? Czy zobaczyłeś sam tytuł, zbulwersowałeś się że jest od Ciebie lepszy i piszesz głupoty? <_< Jego karta nie ma wyprowadzonej wtyczki na dodatkowe zasilanie! Jak juz obalasz jakieś teorie to przeczytaj co było pisane wcześniej :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Kaaban - Ty też sie nie bulwersuj ;) Podpiąc w tym wypadku znaczy dolutować gniazdo na dodatkowe zasilanie, lub poprowadzić kable od molexa bezposrednio do mosfetów na pcb grafy. To drugie rozwiąznie nie jest zbytnio estetyczne, ale na chwile do testów spokojnie daje rady. PS. Gratulacje, ze 1GHz core :) Jeżeli zainwestujesz w lepsze chłodzenie ( takie bardziej extreme :P ) to mozna by i 1.2GHz atakowac, powodzenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Przeczytałeś w ogóle temat? Czy zobaczyłeś sam tytuł, zbulwersowałeś się że jest od Ciebie lepszy i piszesz głupoty? <_< Jego karta nie ma wyprowadzonej wtyczki na dodatkowe zasilanie! Jak juz obalasz jakieś teorie to przeczytaj co było pisane wcześniej :angry:Specu , ale mnie rozśmieszyłeś :lol2: Do każdej karty można podłączyć dodaktowe zasilanie , tylko trzeba umieć. Podpinasz 12v pod mosfety zasilające gpu i po sprawie , dla ciebie to czarna magia i wypisujesz głupoty. Te 1ghz to jest pikuś , chcesz to możemy się założyć i specjalnie dla Ciebie zrobie dziś 1ghz. No to jak wysyłasz browarka? B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Trochę źle zrozumiałem Twoją wypowiedź, no offence ;) Zakładać się nie chcę, ale skoro taki pikuś to każdy powinien mieć minimum te 1GHz a jakoś nie ma? :mellow: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Trochę źle zrozumiałem Twoją wypowiedź, no offence ;) Zakładać się nie chcę, ale skoro taki pikuś to każdy powinien mieć minimum te 1GHz a jakoś nie ma? :mellow: Bo ludzie się boją dawać na codzień napięcie powyżej 1.6v, a do 1Ghz potrzeba tego ~1.7v, a na takim napięciu już każde AC nie wyrobi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Bo ludzie się boją dawać na codzień napięcie powyżej 1.6v, a do 1Ghz potrzeba tego ~1.7v, a na takim napięciu już każde AC nie wyrobi ;]Wyrabia spokojnie 1.72 w stresie 59C wiatraczek @5V. Drugi dzien morderczych testow. Edytowane 24 Lipca 2007 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Ten wiatraczek jest? @5V? :lol2: Bo ludzie się boją dawać na codzień napięcie powyżej 1.6v, a do 1Ghz potrzeba tego ~1.7v, a na takim napięciu już każde AC nie wyrobi ;]Jak widać chrisG jakoś leci i jeszcze ma kartę [; Edytowane 24 Lipca 2007 przez Kaaban Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 niema sensu @ 12V bo temperatura jest wpozadku,a nizsza nic niedaje juz w OC z powodu braku dodatkowego zasilania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Wyrabia spokojnie 1.72 w stresie 59C wiatraczek @5V. Drugi dzien morderczych testow. Dlatego pisałem, że nie każde AC wyrobi. Ten wiatraczek jest? @5V? :lol2: Jak widać chrisG jakoś leci i jeszcze ma kartę [; Zdażają się wyjątki... Edytowane 24 Lipca 2007 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Dlatego pisałem, że nie każde AC wyrobi.To chyba miałeś na myśli standardowe chłodzenie i pochodne [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 nie wiem czy na pewno taki mastercycek skoro ja na 7600gs mialem wiecej @ 1,69v... ige tez chyba mial cos ponad 900MHz... Skoro się chwalimy... nv43 (gf 6200/6600/gt) 715MHz stabilnie bez spadków fsp. Chyba najwyzszy wynik na świecie Beat me. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Proszę bardzo MaSellku :P 804 - http://www.hwbot.org/result.do?resultId=588674 730 - http://www.hwbot.org/result.do?resultId=601980 720 - http://www.hwbot.org/result.do?resultId=623004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ya rly... ładnie ;) . Ale ja to na wodzie i 1.5 roku temu robilem [; . I tak najlepiej w pl :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Ya rly... ładnie ;) . Ale ja to na wodzie i 1.5 roku temu robilem [; . I tak najlepiej w pl :D Lanc tez na wodzie robil miesiac temu :) i kurcze mial taka ladna sztuke 6600GT ze az szkoda ze nie puscil jej pod c2d... i 680MHz dala rade wiec nie bylo tak strasznie :) Edytowane 25 Lipca 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 I tak jestem fajny [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 I tak jestem fajny [;Ależ masz sny... :lol: EOT Ja na 66GT miałem 705 stable i ukruszyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 EOT Ja na 66GT miałem 705 stable i ukruszyłem edit Ja na MaSell'owym 66GT miałem 705 stable i ukruszyłem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Co nie zmienia faktu, że Lancu tak się bójczucznie wypowiadał że on to zrobi na dniach 1GHz na 8600gt i trafił na padakę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Ciii, będzie nowa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 heeeeee i to ma być extrem , zrobisz 1ghz na pierwszej lepszej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 heeeeee i to ma być extrem , zrobisz 1ghz na pierwszej lepszej.No jak widać Lanc nie zrobił... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Bo ja dostałem padaczny rdzeń ;] Wystarczy taka, która na ~1.6 robi coś w okolicy 900Mhz, to 1Ghz jest do zrobienia. A ja może i też zrobię 1Ghz, ale na napięciu i chłodzeniu o wiele lepszym niż ChrisG i sideband [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Bo ja dostałem padaczny rdzeń ;] Wystarczy taka, która na ~1.6 robi coś w okolicy 900Mhz, to 1Ghz jest do zrobienia. A ja może i też zrobię 1Ghz, ale na napięciu i chłodzeniu o wiele lepszym niż ChrisG i sideband [;A jak następna te będzie padaka to co? do skutku będziesz kupował i sprzedawał? Ile ta twoja robi na rdzeniu i przy jakim v ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Następna będzie kupiona używana z good oc ;) :P 1.68 - 730 1.86 - 890 (stress max temp 60*) Także straszna padaka, jak dla mnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) Sztuka jest zrobienie 1ghz/1ghz nie samego redzenia w pierwszym poscie jasno napisalem ze jak pamieci sie ustawi nizej to jest to do osiagniecia. heeeeee i to ma być extrem , zrobisz 1ghz na pierwszej lepszej.dodaj jeszcze pamieci 1ghz i jest ex,roznice znasz w temacie pokazana byla,i tego niezrobi kazda jedna :D Twoja 1000/pamieci?? http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d054114aa094036d score 1883 Moja 1000/1000 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8f3063ddddcd0d67 score 1994 to duzo w tym benchu 100pkt. Edytowane 25 Lipca 2007 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) To daj mi twoje kostki z karty to zrobie 1ghz na memkach :wink: Dałem dzisiaj 2.3v na pamięci dało całe 5mhz :lol: Te 100pkt to też przewaga cpu i ddr2 , daj cpu na 1.8ghz i singiel ddr2. Edytowane 25 Lipca 2007 przez sideband Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 (edytowane) To daj mi twoje kostki z karty to zrobie 1ghz na memkach :wink: Dałem dzisiaj 2.3v na pamięci dało całe 5mhz :lol: moda zrobilem na dwoch kartach,jedna z pamieciami 1.2ns samsunga i druga tez na samsunga tylko 1.4ns,do dziwne ze twoje 1.3ns nie ida 1000 obie potrzebowaly 2.25V I dlatego to nazwalem EX 1ghz/1ghz Edytowane 25 Lipca 2007 przez ChrisG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Bo masz kostki normalnej firmy , a nie jakieś quimondy. Luzowałem timingi i też nic nie dało , nawet radiatorki na pamięci nie dały nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 A jak następna te będzie padaka to co? do skutku będziesz kupował i sprzedawał? Ile ta twoja robi na rdzeniu i przy jakim v ? Zawsze może brać, testować i oddawać do sklepu w ciągu 10 dni ;) No Lanc rozczarowałeś mnie, myślałem, że pokażesz, to, że na pierwszej lepszej można zrobić ten 1ghz bez większego wysiłku a ty kupujesz sprawdzonego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...