loon Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Komputronik od dziś wprowadził nową cenę na jeden z flagowych procesorów Intel Core2 Quad Q6600. Cena spadła z ponad 1800 zł na 999 zł. Data pokrywa się z datą obniżek cen procesorów Intela. Miejmy nadzieję, że już tak zostanie :) http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/...pelny,id,39422/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Agito i PCP mają po 970 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 No to wreszcie bedzie mala rewolucja. AMD chyba po tym zbankrutuje do konca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ceną muszą spaść poniżej 900 zł. W hurcie kosztuje on teraz 266$, czyli tyle, ile do tej pory C2D 6600, którego można było kupić już poniżej 800zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Swietna sprawa, naprawde.Wlasnie wstrzymuje sie zakupem podzespolow do nowego na obnizke c2d! Swietna cena ale czy warto 'sepic' i czekac jeszcze kilka dni, czy raczej Polska zareaguje slabo (najpierw wyprzedaz starych zapasow a pozniej obnizka tak jak na swiecie)? Co myslicie? Widze tez obnizki cen GF8800GTS oraz nowe 8600GTS 512MB, ciekawe,ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 To było pewne ;]. Gdzieś na dysku mam tabelkę z takimi właśnie cenami 6600Q (było to w temacie o C2D). Imo świetna sprawa. 4 jaja w bardzo przystępnej cenie. Intel od premiery C2D wreszcie idzie w dobrą jakość ale i przystępną cene. Problem w tym ze jak AMD bedzie zwlekało z premierą K10 to ceny mogą w pójść w górę. Brak konkurencji właśnie się kończy takimi objawami :|. AMD do boju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 C2Q bedzie fajne dopiero w 45nm, bo obecne sa baaardzo wymagajace dla chlodzenia. Ale taka cena cieszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 No no. 4 jaja za 1k. Ciekawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 No no. 4 jaja za 1k. Ciekawie ;)raczej 4 jaja za niecały 1k=niezłe jaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 C2Q bedzie fajne dopiero w 45nm, bo obecne sa baaardzo wymagajace dla chlodzenia. Ale taka cena cieszy ;) po tej obnizce starczy na dobre chlodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Ceną muszą spaść poniżej 900 zł. W hurcie kosztuje on teraz 266$, czyli tyle, ile do tej pory C2D 6600, którego można było kupić już poniżej 800zł.A moze za darmo ... [ciach!]a byloby za 800 i tak za duzo by bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A moze za darmo ... [ciach!]a byloby za 800 i tak za duzo by bylo.neeeeee......... za 400 moze by bylo warto :P, bo teraz i tak nic nie wykorzysta 4 rdzeni, 4 rdzenie to glupota :lol2: :lol2: :lol2: A tak na powaznie to baaaaardzo ladna cena za tego Quada obecnie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A tak na powaznie to baaaaardzo ladna cena za tego Quada obecnie jest :D Mnie jeszcze bardziej cieszy, ze cena za "zwykle" c2d spadnie :D . Ehh E6600 za 250zł - jeszcze tylko pół roku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Tak,fajnie bylo ale wczoraj. Od rana dzisiaj znow jest wielka cena. Jaj sobie robia? Od 09:30 dziala infolinia Komputronika to dzwonie! Kurcze,kupilbym... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 To w Agito kup. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Sprawdziłem w hurtowni, dostawa przesunięta z dziś na 31ego i najlepsze jest to, że podana jest stara cena oO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 W komputroniku podskoczyla na 1023 zł wiec o 24 zł - to zadna roznica. http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/...pelny,id,39422/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wszystkie obecnie proce to rev B3, w sumie w USA też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Tak,teraz to zadna roznica ale rano bylo to 'stare' 1600 czy 1800zl! Agito- ok. 950, Allegro-999.Pisalem do nich- wlasnie sie tez o tym dowiedzialem, ze jest tysiak z groszem. Wiem, ze mozna dostac je w hurtowniach za ok 930zl- ale to dla firm, ktore juz troche wspolpracuja. Wlasnie z niej mam cynka, ze po 28 lipca jednak bedzie glowna obnizka w kraju. No, ja czekam jednak widzac takze jak np najtansze 8800GTS'y spadaja (ok. 950zl)/. A'propos- czy ktos wkladal 8800 do Thermaltake Mambo- pytam bo ni chce zrobic kuchy przy zakupie karty bo bude juz mam. Bardzo prosze o info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A niektóre modele Core 2 duo zdrożały i to ma być ta wielka obniżka cen? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loon Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Sa takie ktore nie stanieja i byc moze zdrozeja ciut. Generalnie stanieja te ustepujace miejsca swoim nastepca. Np w IV kw. dopiero stanieje E4500 gdy pojawi sie E4600 ( 2.4 GHz ) Edytowane 24 Lipca 2007 przez loon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter10 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 A dzisiaj dla odmiany staniały - Komputronik :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzisiaj w jednej z hurtowni E6850 i Q6600 sa w jednj cenie 750zl netto. Napotkalem na jedn ciekawy watek na forum a mianowicie: znalazłem na forum wykresy wydajności procesorow C2D, z których wynikaloby, ze jednak Quad Q6600,2,4GhZ na szynie FSB 1088 jest mniej wydajny od E6850, 3,0GhZ na szynie FSB 1333. Pisza, ze waskim gardlem jest jednak FSB Quada i przez to pomimo 4 rdzeni jest mniej wydajny. Dla mnie to jako dla amatora jest dziwne choc…jednak nie pozbawione sensu. Szczególnie, ze planowana obnizka cen tych dwoch prockow proponowana przez Intela jest na tym samym poziomie i maja kosztowac po 266USD (http://www.frazpc.pl/news/18677 ) A może jednak ‘pojsc’ w najmocniejszego dwurdzeniowa w takiej samej cenie? Co sadzicie? Poprosze o opinie bez zwracania uwagi na cene czy przyzwyczajenia ;-]. Co kupilbys forumowiczu dla siebie? ;-] Dziekuje i oczekuje pomocy bo ta sprawa zakrawa juz dla mnie na powazny dylemat. Pzdr,Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 W takiej samej cenie szedlbym w Quada, poniewaz z tego co wiem FSB mozna podniesc, wiec nie ma problemu :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) W takiej samej cenie szedlbym w Quada, poniewaz z tego co wiem FSB mozna podniesc, wiec nie ma problemu :P ;) Tak ale 2 rdzenie beda sie mniej grzaly niz 4 rdzenie. Poza tym po nie wykozysta sie 4 rdzeni w normalnym uzytkowaniu kompa. Wiec poza szpanem nic sie nie zyskuje. Edytowane 24 Lipca 2007 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Co kupilbys forumowiczu dla siebie? ;-]W tej chwili, mając słabszego C2D - żadnego z nich. Zbyt duża dopłata. We wrześniu, gdy na eBay pojawią się pierwsze powakacyjne wyprzedaże - Q6600 (za ~$200 powinno dać się IMHO upolować). Dawno wody w układzie nie gotowałem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 W tej chwili, mając słabszego C2D - żadnego z nich. Zbyt duża dopłata. We wrześniu, gdy na eBay pojawią się pierwsze powakacyjne wyprzedaże - Q6600 (za ~$200 powinno dać się IMHO upolować). Dawno wody w układzie nie gotowałem :wink: Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. LordFury- pomijajac sprawe finansowa, grzania sie, odsuwajac ew. uprzedzenia- ktory wybralbys dla siebie na blizej nie okreslona przyszlosc? Nie 'siedze' az tak gleboko w temacie i stad moje obawy ktory wybrac. Slabne gdy widze jak moj krewny pomstuje gdy ma otwarte komunikatory,poczte,sciaga cos Azureusem,grzebie w internecie itd wszystko to jednoczesnie, a ma E4300...moze to wina innych podzespolow (?) Do tego potrzebuje komputera oraz do najnowszych gier a nie do jakichs hiperwymagajacych aplikacji biurowych ale chcialbym takze cos 'przyszlosciowego'. Pzdr,J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 No to wreszcie bedzie mala rewolucja. AMD chyba po tym zbankrutuje do konca.Tak - bo wszyscy wykładają 1000 PLN na procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 LordFury- pomijajac sprawe finansowa, grzania sie, odsuwajac ew. uprzedzenia- ktory wybralbys dla siebie na blizej nie okreslona przyszlosc? Q6600. Chociażby z tego samego względu, że E6850 ma też mnożnik "tylko" 9x. Szczerze mówiąc, to już prędzej brałbym E6700, gdzie z 10x można coś więcej zdziałać. A to wszystko z tego prostego względu, że mam płytę na 975X, a którą nie zamierzam się rozstawać, ale dla której FSB ~460MHz to absolutny max, a na co dzień bez dodatkowych nawiewów na chłodzenie itd. ciężko ją trzymać na czymkolwiek powyżej 420MHz. Więc tak czy inaczej przy mnożniku 9x max. dla mnie to ok. 3,75GHz (dla obu proców). Po co mi więc latający nawet sporo wyżej E6850, jeśli na tej płycie tego nie wykorzystam? Juz teraz mam identyczą sytuację - mam fajnego E6400, który z palcem w [gluteus maximus] zrobi >4GHz na niskich napięciach, ale "z konieczności" trzymam go na 416*8=3,33GHz. Jasne, można zmienić płytę, ale kiedy ta sprawuje się naprawdę bardzo fajnie, wolę zmienić proca na 9x i więcej cache. W zasadzie nawet zakładając, że FSB nie byłoby problemem, to wolałbym Q6600@3,6GHz od E6xxx@4GHz (czy tam 3,2GHz vs. 3,6GHz, dla niższych codziennych temperatur). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Q6600. Chociażby z tego samego względu, że E6850 ma też mnożnik "tylko" 9x. Szczerze mówiąc, to już prędzej brałbym E6700, gdzie z 10x można coś więcej zdziałać. A to wszystko z tego prostego względu, że mam płytę na 975X, a którą nie zamierzam się rozstawać, ale dla której FSB ~460MHz to absolutny max, a na co dzień bez dodatkowych nawiewów na chłodzenie itd. ciężko ją trzymać na czymkolwiek powyżej 420MHz. Więc tak czy inaczej przy mnożniku 9x max. dla mnie to ok. 3,75GHz (dla obu proców). Po co mi więc latający nawet sporo wyżej E6850, jeśli na tej płycie tego nie wykorzystam? Juz teraz mam identyczą sytuację - mam fajnego E6400, który z palcem w [gluteus maximus] zrobi >4GHz na niskich napięciach, ale "z konieczności" trzymam go na 416*8=3,33GHz. Jasne, można zmienić płytę, ale kiedy ta sprawuje się naprawdę bardzo fajnie, wolę zmienić proca na 9x i więcej cache. W zasadzie nawet zakładając, że FSB nie byłoby problemem, to wolałbym Q6600@3,6GHz od E6xxx@4GHz (czy tam 3,2GHz vs. 3,6GHz, dla niższych codziennych temperatur). He he, zapomnialem dodac, ze nie zwracajac uwage na MOBO ;-] ale dziekuje ostatni akapit byl dla mnie najwazniejszy. Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...