Skocz do zawartości
B3T0N

Jaka jest Wasza opinia o szybkozlaczkach??

Rekomendowane odpowiedzi

nosze sie z zamiarem do przejscia sie do hydraulicznego i zakupienia sobie szybkozlaczek do WC

i chcialem poznac Wasza opinie na ich temat - bo troszke jestem teraz z mieszanymi uczuciami , jak mi ojciec powiedzial ze w jego firmie w jakims urzadzeniu ktore jest chlodzone ciecza byly zastosowane szybkozlaczki i sie rozszczelnily - mowil ze cisnienie wody bylo baaardzo male

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie szybkozłączki są spox, ale:

:arrow: Zawsze te z nakrętką bendą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozszczelnienia niż takie samomocujące.

:arrow: Ja jakbym montował se na stale szybkozłączki to bym qpił węże tej samej f-my co złączki.

Sam bende pewnie stosował szybkozłączki festo w swoich blokach, ale na razie nie mam z nimi dużych doświadczeń :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam tych niezakręcanych bm nie kupił a dlatego że:

1. Nie odpowiada mi średnica rurki igielitowej

2. Jej sztywnosc jest za duza

3. Nie wyglada za solidnie

4. Wole zakręcaną :))

Wiecie gdzie można kupić te złączki festo w Warszawie bo jak byłem u przedstawiciela w Jankach to nie wyglądało jak by tam srzedawali detalicznie brama pozamykana snajperzy na dachu itp. :)

Może ktoś wie gdzie można detal albo może załatwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b3t0n :

1.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=194...highlight=festo

2.

są OK, ale te zakręcane :

Dołączona grafika

i

Dołączona grafika

sa IMHO lepsiejsze.

3.

Z tego co pisał zembol to raczej pneumatyka niż hydraulika.

4.

Są problemy z wielkością złączek - taka na wąż 12/16 ma sporą średnicę gwinu, w zależności od firmy etc ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi