B3T0N Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 nosze sie z zamiarem do przejscia sie do hydraulicznego i zakupienia sobie szybkozlaczek do WC i chcialem poznac Wasza opinie na ich temat - bo troszke jestem teraz z mieszanymi uczuciami , jak mi ojciec powiedzial ze w jego firmie w jakims urzadzeniu ktore jest chlodzone ciecza byly zastosowane szybkozlaczki i sie rozszczelnily - mowil ze cisnienie wody bylo baaardzo male Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Według mnie szybkozłączki są spox, ale: :arrow: Zawsze te z nakrętką bendą miały mniejsze prawdopodobieństwo rozszczelnienia niż takie samomocujące. :arrow: Ja jakbym montował se na stale szybkozłączki to bym qpił węże tej samej f-my co złączki. Sam bende pewnie stosował szybkozłączki festo w swoich blokach, ale na razie nie mam z nimi dużych doświadczeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Ja tam tych niezakręcanych bm nie kupił a dlatego że: 1. Nie odpowiada mi średnica rurki igielitowej 2. Jej sztywnosc jest za duza 3. Nie wyglada za solidnie 4. Wole zakręcaną :)) Wiecie gdzie można kupić te złączki festo w Warszawie bo jak byłem u przedstawiciela w Jankach to nie wyglądało jak by tam srzedawali detalicznie brama pozamykana snajperzy na dachu itp. :) Może ktoś wie gdzie można detal albo może załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 b3t0n : 1. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=194...highlight=festo 2. są OK, ale te zakręcane : i sa IMHO lepsiejsze. 3. Z tego co pisał zembol to raczej pneumatyka niż hydraulika. 4. Są problemy z wielkością złączek - taka na wąż 12/16 ma sporą średnicę gwinu, w zależności od firmy etc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 ja mam festo , wytrzymujom 10 baruf, ale trzeba miec dobry wonz bo inaczej bedom sie rozszczelniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 p3dzi0r a możesz załatwić pare końcówek bo z tego co pamiętam to jesteś z Warszaway. Niech ktoś mi pomoże bo nie moge dostać tych końcówek Festo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...