Memphis Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Wiem, ze jest temat o sluchawkach i duzo tematow o kartach dzwiekowych, ale nigdzie nie moge znalezc takiego zestawienia, jakiego poszukuje :). Uznalem, ze moj zestaw stereo jest tak biedny, ze mam go dosyc. Nie stac mnie na nowy, a nie chce kupowac badziwia. Pomyslalem wiec, zeby kupic jakas karte dzwiekowa i sluchawki. Interesuje mnie tylko sluchanie muzyki. Bede pewnie troche gral i ogladal filmy, ale nie mam zadnego 5.1, a w grach nie zwracam zbyt uwagi na dzwiek. Chcialbym, zeby zamknelo sie to w okolicach 300 zl. Pomyslalem o sluchawkach Sennheiser HD 201, czesto tutaj polecanych. Zostaje jakies 200 zl na karte. Co wziac? To nie ma byc zadne cudo (za taka kase, wiadomo). Chce tylko, zeby dobrze dzialalo z sluchawkami o oferowalo przyzwoita jakosc dzwieku stereo. Nie jestem audiofilem. Jesli zaproponujecie inne sluchawki, to fajnie by bylo, jakby mialy w miare dlugi kabel, zebym nie musial siedziec z glowa przykuta do biurka :). Edytowane 22 Lipca 2007 przez Memphis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Zdecydowanie nie warto wydawac 200 zl na karte do sluchawek za 100. Radze zmienic proporcje - efekt bedzie lepszy. Z tanich sluchawek fajne sa IMOkossy ur40 i ponoc philipsy ho8900 - koszt obydwu to niecale 200 zl. Tych sennheiserow raczej nie polecam, sa dosc slabe... chyba ze zalezy ci na izolacji dzwiekow z otoczenia - wtedy lepsze beda rzeczywiscie sluchawki zamkniete, aczkowlwiek nie wiem czy akurat te ;) Edytowane 22 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Co do sluchawek to zalezy mi tylko, zeby bylo wygodne - nie chce, zeby bolaly mnie uszy. I zeby mialy dlugi kabel. Poza tym, w moim pokoju jest cicho i nigdzie nie bede z nimi chodzil :). W takim razie, jaka wziac karte? Audigy 2 SE OEM? Edytowane 22 Lipca 2007 przez Memphis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Zamiast Audigy SE lepiej juz kupic Live!24bit - jest tansza i z tego co wiem lepsza. Ale moze by Ci sie udalo kupic Audigy 2 za sto pare zlotych - mialbys sprzetowego EAX'a 4 i inne pierd.oły :) Chyba ze nie grasz w gry i Ci na tym nie zalezy. A co do sluchawek - te kossy o ktorych wspomnialem sa bardzo wygodne, ale musialbys kupic przedluzacz kabla. Bo ich kabel w standardzie ma zalednie 1.2 m - wiec do kompa to by bylo za malo. Tych philipsow nigdy nie slyszalem, ale maja bardzo dobre opinie - nie zdziwilbym sie nawet jakby graly lepiej od kossow, poza tym nie musialbys sie bawic w przedluzacze. Najlepiej isc do jakiegos sklepu [MM, Saturn] i przesluchac jak masz taka mozliwosc :) Edytowane 22 Lipca 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.t Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) polecam sennheiser'y w granicach 100zł (HD 201 jesli wolisz słabszy bas, HD 202 jeśli wolisz silniejszy), chyba że chcesz miec super dzwiek to polecam HD 515 ( widzialem w promocji kolo 300zł).. ale do tych tanszych starczy ci jakas audigy se za 70zika bo podobno gra calkiem przyzwoicie, natomiast HD 515 koniecznie potrzebują już czegoś w stylu audigy 2zs.. sam sie nosze z zamiarem kupna HD 202 i takiej własnie audigy.. pozdrawiam Edytowane 22 Lipca 2007 przez marek.t Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hans00 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Podlacze sie pod temat, mam shp8900 i jaką kupic pod to dzwiekowke, zeby glosniki pokazaly swoj pazur? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Może ja wtrącę od siebie kilka słów :) Jeżeli komuś naprawdę nie zależy na żadnych EAXach i innych duperelach w grach to proponuję wybrać kartę dźwiękową z ciut innej beczki :) np. http://allegro.pl/item217846597_vortex_pci...ncja_f_vat.html (tylko tu nie wiem nic o producencie samej karty - bo o wytwórcy chipu większość chyba słyszała :) ) http://allegro.pl/item217339636_yamaha_xg_724.html (tu nie wiem czy to jest pełna wersja karty... znaczy czy nie jakiś kastrat :) ale wydaje mi się, że chyba jest OK :) ) Miałem Vortexa wcześniej tyle że od Turtle Beach i do tej karty za taką kasę nie można się przyczepić :) Deklasuje wszystkie Live!-y :) Karta gra inaczej niż karty Creativa... znacznie melodyjniej jeśli można to tak nazwać :) z klasą... Co do słuchawek... Sam posiadam UR-40 i KOSS PORTA PRO... URy siedzą przy kompie podpięte do wzmaka ale i bez niego sobie radzą doskonale :) Różnica jest naprawdę kosmetyczna :) Do tego są to jedne z najwygodniejszych słuchawek :) Przy Philipsach wypada mieć już wzmaka bo 40mm membrany trzeba już czymś napędzić :) Więc do kompa ze swej strony polecam KOSSy :) Jeśli zależy ci na zamkniętych słuchawkach to warte uwagi są Sennheiser HD205. Z prostego rachunku UR-40 + VORTEX zostaje ci 100 zł w kieszeni :) PS: Warto się jeszcze zainteresować tym: http://allegro.pl/item218228201__super_kar...msfalcona_.html I jeszcze jedno: Jesli siedzisz na Viście to obie podane przeze mnie karty odpadają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 http://allegro.pl/item217339636_yamaha_xg_724.html (tu nie wiem czy to jest pełna wersja karty... znaczy czy nie jakiś kastrat :) ale wydaje mi się, że chyba jest OK :) )Odradzałbym. Już lepsza byłaby przeciętna karta zintegrowana na MB. Poza tym Yamaha od dawna tego nie wspiera i trzeba szukac driverów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...