Piotr7 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Cena do 450 zł. Chce żeby nie było problemów z OC na tym procesorze , żeby za bardzo się nie grzała. Nie było problemu z Ramem. Ile płyta taka wytrzyma na podkręconym procku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Abit IP35-E ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr7 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Myślałem nad tą płytą GIGABYTE GA-N650SLI-DS4 ze względu na to że ma 2x wejścia Ata... ( dysk ) Tylko czy to się opłaca ? Lepiej qpić nowy dysk i tego Abita ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Może lepiej sie przesiąść na SATA już, chyba że nie wygodna jest dla Ciebie taka zmiana dysku to wtedy trzeba szukać czegoś z 2x ATA ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Chyba, że dokupi osobny kontroler ATA o taki -> http://www.komputronik.pl/Kontrolery/ATA/1...r/pelny,id,600/ Sam tak mogłem zrobić wcześniej i miałbym płytę z lepszym OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Najlepszym wyjściem będzie IP35E Edit// I wymień dysk na sata. Edytowane 22 Lipca 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr7 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 1.Na tej płycie nie ma problemów z napięciem ( złe wskazywanie ) ? 2.Nie ma "niechlujnego wykonania" w sensie że dane wejście jest umieszczone w niezbyt podręcznym miejscu tak jak to jest w Asusie P5N-E SLI 3. Czy cała płyta jest dobrze chłodzona ? Czytałem że w Asusie pł. mostek jest słabiej chłodzony i że przydało by się dokupić dodatkowy wentylator. 4.Czy jest jakieś oprogramowanie diagnozujące temp. ? 5.Czy jest oprogramowanie ułatwiające OC ? 6. Czy wogóle są problemy z OC ? 7. Nie ma problemów z GoodRamami ? 8. Ile max wyciągnie na tej płycie c2d e4300 9. Ile płyta wytrzyma przy podkręceniu bez zmiany napięcia / ze zmianą Czekam na Odp ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) 3. Czy cała płyta jest dobrze chłodzona ? Czytałem że w Asusie pł. mostek jest słabiej chłodzony i że przydało by się dokupić dodatkowy wentylator. 4.Czy jest jakieś oprogramowanie diagnozujące temp. ? 5.Czy jest oprogramowanie ułatwiające OC ? 6. Czy wogóle są problemy z OC ? 7. Nie ma problemów z GoodRamami ? 8. Ile max wyciągnie na tej płycie c2d e4300 9. Ile płyta wytrzyma przy podkręceniu bez zmiany napięcia / ze zmianą 3. zalezy od OC, przy jakimś ostrym to przydałby sie nawiew na NB i mosfety ;] 4. Jest 5. raczej niema.... chociaż z serii IP35 coś miały chyba 6. niema 7. niema 8. zalezy od procka, jak bedziesz mieć FSB walla to dużo nie zawojujesz 9. www.wrozka.com Edytowane 22 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr7 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 e4300 moze miec fabrycznie ustawionego fsb walla na 400MHz. Czyli ok 3,4 wyciągnie ze zmianą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Płyta napewno nie będzie Cie blokować, problemy może sprawiać procesor ;] Bo E4300 to ostatnio padaki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr7 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Co masz na myśli ? Czytalem bardzo dużo testów tego procesora i wszędzie oceniają go na duży + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Płyta napewno nie będzie Cie blokować, problemy może sprawiać procesor ;] Bo E4300 to ostatnio padaki....Nieprawda. Od początku oc było loteryjne, a nie tylko ostatnio. Przeczytaj posty PITer'a z tematu o E4300 z okolic 11 stycznia, kiedy procek dopiero wchodził na rynek. Doprawdy nie wiem, skąd się wzięła na forum fama, że nowsze E4300 są gorsze od starczych, przecież tak nie jest. Edytowane 22 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Chyba, że dokupi osobny kontroler ATA ... ... Edit// I wymień dysk na sata. To IMHO lepiej kupić przejściówkę IDE->SATA za ~30PLN na JMicronie (czyli tym samym co ładuja na płyty z Intelem). Bo taniej niż kupno kontrolera na PCI, nie wspominając o kupnie nowego dysku. Przykładowo: z kluczem u góry (płytka drukowana skierowna do dołu) z kluczem do środka (płytka drukowana skierowana w górę) W dziale o dyskach jest temat o tych przejściówkach - ludzie narzekają tam na Gigabajty (te w niebieskiej obudowie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Nieprawda. Od początku oc było loteryjne, a nie tylko ostatnio. Przeczytaj posty PITer'a z tematu o E4300 z okolic 11 stycznia, kiedy procek dopiero wchodził na rynek. Doprawdy nie wiem, skąd się wzięła na forum fama, że nowsze E4300 są gorsze od starczych, przecież tak nie jest. Loteria loterią ale tą gorszą podkręcalność E4300 wnioskuje po ostatnich kilku wypowiedziach niektórych użytkowników ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) Jeśli Ci chodzi o wypowiedź Marcinas83, to jego procek jest z roku 2006 (wyprodukowany). Mój gniot też jest z 2006 i to jest jeden z gorszych na forum. Edytowane 22 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 tylko ostatnio nikt się nie chwali że ma fsb 400 sieszą się jak będą mieli 3,2 na rozsądnym vcore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 (edytowane) tylko ostatnio nikt się nie chwali że ma fsb 400 sieszą się jak będą mieli 3,2 na rozsądnym vcore No o to mi właśnie chodziło ;] A nawet 3ghz na rozsądnym V :wink: Edytowane 22 Lipca 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2007 Jeśli Ci chodzi o wypowiedź Marcinas83, to jego procek jest z roku 2006 (wyprodukowany). Mój gniot też jest z 2006 i to jest jeden z gorszych na forum.jesli o SAMO OC chodzi to mam wrażenie ze e21xx się DELIKATNIE lepiej kręcą. ale to tylko wrażenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...