Lisek Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Na Athlonie XP mam już zrobione (XP2100+ @ 2400+ / 1.6V), teraz mecze moje WC bez wentyla na chlodnicy. Od Barwkompów (dzięki serdeczne) dostałem MSI 845PE Max, bo ABIT SD7-533 coś dziwnie zaczął mierzyć temp procesora :( Do nowej płytki dostałem też TwinMOS'y DDR333, ale mniejsza o to :) Jutro będe to wszystko katował bo Aquariusa muszę odesłać niestety już w poniedziałek :/ Aktualnie testy Aquariusa mam takie. Athlon XP: - pomiary idle/stress - katowanie przez nocke i spis temperatur (przy zmiennych temp otoczenia) - to samo mam zrobione na moim WC, a teraz testuje go bez wiatraka - zamierzam jutro przetestowac Aquariusa II (idle/stress, bo wiecej nie wyrobie) na wentylu od chłodnicy /7V Pentium 4: - temperatury idle/stress - moze jak mi sie uda to chlodnica /7V Zrobilbym na P4 jeszcze katowanie go przez nocke, ale brak czasu. Chociaz moze noc zerwe, w koncu poniedzial mam wolny :) Na AXP będzie porównanie do mojego WC z wentylem na chlodnicy i bez oraz do kilku zwyklych coolerków. Na P4 chyba tylko do innych coolerków bo aktualnie nie mam zadnego bloku dla pentiawki. Jak macie jakies propozycje testow to piszcie tutaj, tylko zebym sie wyrobil z nimi jutro, czyli nic mocno czasochlonnego. OK, ja lece spac bo z rana musze sie podniesc :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 "udowodnij" ze aquarius nie wyrobi peltierow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 "udowodnij" ze aquarius nie wyrobi peltierow...On sie gotuje (ponad 60'C) na mocniej wykreconym antku (2,5GHz przy 2,1V), wiec proca nie mam zamiaru smazyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 aha.. a jest to wina bloczku czy wspanialego wymiennika ciepla ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Raczej za słabej pompki, bo gdyby do tego blokczku jeszcze jakiegoś PH802 walnąć to by może wyrobił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 aha.. a jest to wina bloczku czy wspanialego wymiennika ciepla ?1. Słaba pompka 2. Cienkie wężyki 3. Niewielka chłodniczka I to powoduje ze Aquarius II raczej nie jest przeznaczony do ekstremalnego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 to moze daj intelowi tez wieksze napiecie zeby mu podniesc wydzielanie mocy. zobaczysz czy bedzie sie szybko nagrzewac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 A jaką ma budowę blok z tego zestawu? Ilość konałów, ich szerokość, średnica wl/wylotów, itp. Da się stwierdzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 nie ta cena za taką wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 wydzielanie mocy:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 A jaką ma budowę blok z tego zestawu? Ilość konałów, ich szerokość, średnica wl/wylotów, itp. Da się stwierdzić?Szerokosc gdzies mialem zapisana nie chce mi sie szukac :) Co do budowy, to jakas jedna mala fotka jest na stronie www.thermaltake.com i to wszytko :/ A testy będą na Pentium4 1.6A @ 2.4GHz / 1.65V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Testy na AXP przeprowadzone :) Ale dobrze nie jest :( Aquarius @ 12V nie pokonal mojego chlodzonka bez zadnego wiatraka. O 7V juz wspominac nie bede, a tylko to jest porownywalne pod wzgledem halasu z moim chlodzeniem. Chociaz pompka terkocze coraz glosniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Testy na P4 też już kończe. Eh, zaraz czwarta :? Ja już ledwo widze na oczy, ide zaraz spać...Testy na P4 też już kończe. Eh, zaraz czwarta :? Ja już ledwo widze na oczy, ide zaraz spać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...