Sachmet Opublikowano 1 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2003 Mam pewien problem. Otoz kilka tygodni temu mysz zaczela sie dosc dziwnie zachowywac. Tzn. sama sie poruszala (dokladnie: przeskakiwala w rozne miejsca) a czasami nawet uruchamiac skroty. Na paczatku tylko od czasu do czasu az czasem nie mozna bylo normalnie pracowac. Sadzilam ze wina lezy w plycie glownej (byla troche uszkodzona - nie chce tego wyjasniac :) ) poniewaz mysz byla calkiem nowa. Dwa dni temu wymienilam procka, plyte oraz mysz. Nie spodziewalam sie problem kiedykolwiek wystapi. A jednak. Dzisiaj po zainstalowaniu systemu zauwazylam ze mysz czasami robi takie "skoki w bok". Przezywam przez to horror bo jesli cala sytuacja sie powtorzy za kilka tygodni znowu z myszy nie bedzie mozna uzywac. Wiecie co moze byc powodem takiego zachowania? Moge jeszcze dodac ze moj sasiad oraz kolezanka mieli podobne problemy. Kolega wymienil mysz i pomoglo kolezanka wymienila mysz i pomoglo aczkolwiek (jak powiedziala) dopiero po jakims czasie - czyli po wymianie myszy problem nadal wystepowal a po kilku dniach/tygodniach sam ustapil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Mnie się coś wydaje, że ty masz jakiegoś trojana na kompie. A jakiś <span style="color:red;">[ciach!]</span> se jaja z ciebie robi. Instalni se jakiegoś anty-virusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr4shh Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 dokladnie, pewnie jakis netbus czy inny szit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 hmmm ale po zainstalowaniu na nowo problem znow sie pojawil ??? w takim razie to nie moze byc trojan (a moze moze???) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 pierwsze co to zeskanuj sobie kompa antyvirkiem, jesli to nie to rozpatrzymy inne możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mam dokladnie to sam co ty. Po zmianie podkladki przez jakis czas bylo ok ale pozniej znowu sie zaczelo. Dluzej tego nie wytrzymam :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 A spróbujcie w windowie zmniejszyć przyspieszanie o 1 stopień sprzętowe w zakładce rozwiązywani problemów z zaawansowancy w karcie raficznej - czasem pomaga na fanaberię myszy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 u mnie tez sie tak dzialo, to nie zaden netbus tylko poprostu zwalona mysza kupuj nowa i po problemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Dzisiaj po zainstalowaniu systemu zauwazylam ze mysz czasami robi takie "skoki w bok". No co myszki też mają swoje potrzeby, kazda czasem robi skok na bok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Weź młota walnij o mysz to niebędzie sięruszała skubana :) Albo naślij na nia kota :) i niewcinaj w jej obecności sera :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Też zauważyłem, że myszka robi mi czasami "skoki w bok". Jak się szybko okazało jest to sprawka leżącego obok telefonu komórkowego. Najwyraźniej w obwodach czujników myszki indukowały się sygnały generowane przez nadajnik w telefonie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciieq Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Miałem ten sam problem, na początku czasmi przeskakiwało, a potem coraz częściej. W końcu sie okazało że to ten scalak w myszy sie chrzani. Wydaje mi sie ze pozostaje ci tylko wymiana myszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 u mnie pod xp pro mam drgania myszy (siakiegos parkinsona podłapała chyba) ale zaczęła drgać dopiero od kiedy zainstalowałem CPUIDLE. Więc może masz softcoolera, który robi sobie jaja niczym moj CPUIDLE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipas Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Mano, jesli masz optyka, to podkladka powinna byc matowa :o Optyki zle znosza wszelkiego rodzaju powierzchnie pseudo-lustrzane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 hmmm ale po zainstalowaniu na nowo problem znow sie pojawil ??? w takim razie to nie moze byc trojan (a moze moze???)zakładająć że ma na dysku tylko jedną partycje i ją zrzucil bo mozliwe że złapał jakiegoś zdolnego wirusa takich teraz jest od cholery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Mano, jesli masz optyka, to podkladka powinna byc matowa :o Optyki zle znosza wszelkiego rodzaju powierzchnie pseudo-lustrzane. Najlepsze są podkłądki szmaciane lub kartka papieru (czysta) A4 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...