chase1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) pytanko mial ktos z was problemy z mikrofonem ? u mnie poprostu nie dziala. tj - stery do dzwieku zainstalowane, mikrofon podlaczony (przy podlaczaniu pojawil sie stosowny komunikat) i - nic. nie mam nawet nigdzie oocji regulaci glosnosci mikrofonu. suwaki sa nieaktywne. mial juz ktos podobny problem ? za zadne skarbynie moge tez podlaczyc przedniego "panelu" (na budzie chieftec'a). usb dziala, dzwiek nie - plyta nie wykrywa nawet podlaczenia/odlaczenia urzadzen Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez chase1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Menager Relatek ikona w tray a potem mixer i rear pink in. Bylo juz w temacie o tym .. i w google wystarczy wpisac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) chase1 po 1 wyłącz (zakładka wyj/wej audio-> ustawienia złącza) wykrywanie gniazda panela przedniego po 2 masz rear i front pink - tu regulujesz głośność (jeszcze można wzmocnić wydajność mikrofonu naciskając ".." ) po 3 w audio input wszystko wycisz oprócz mikrofona ;) I pytanie: jak program polecacie do regulacji prędkości wentów? Działa to wogóle? W speedfanie niestety nie.... Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez VICTORious Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 O co chodzi z tym kontrolerem IDE? Mam dysk na ATA na którym mam zainstalowany system, ale z tego co tu wyczytałem, nie będzie się na nim dało zrobić instalki windy bo bios go nie widzi :blink: Czy może coś źle zrozumiałem? Jakos nie mam specjalnej ochoty bawić się w przerzucanie kilkuset giga między dyskami, bo akurat płyta ma takiego focha :? Druga sprawa : Na jednej taśmie będe miał dysk ATA i nagrywarkę. Czy będzie to miało realny wpływ na transfer dysku? Z góry dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ed00s , VICTORious wielkie dzieki. pomoglo wylaczenie wykrywania panelu przedniego. po wykonaniu tej czynnosci wszystko dziala tak jak powinno. (no - moze poza tym, ze jak podlaczam sluchawki na front panelu, to tyl nadal gra, ale nie jest to problem :P ) dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A powiedzcie co jeszcze włączyć żeby działało coś w rodzaju C1E i EIST, bo włączam to drugie i w idle nic nie spada napiecie..., a może to Execute bit support?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Ja od wczoraj jestem szczęśliwym (mam nadzieje) posiadaczem P35 NEO2 FIR. Pierwsze wrażenia: -Nie podoba mi sie pudełko (większe od DFI LP nf4, ale i tak mniej w srodku) -Własnie lipne wyposażenie jak za ta cenę -Trochę powyginane PCB na bokach (DFI mialo mocniejsze) -Złe rozmieszczene miejsca na pamieci (mam 7900GTX i zeby zmienic pamieci bede musial go wyciagac lub na styk je wkładac, no i zmiana zwroków z 200 -d0- 300 fsb jest rowniez zwiazana z wyciagnieciem grafiki) -Mostek południowy oczywiscie jest pod moja karta graficzna :/ (tak jak w DFI ale tam moglem dac grafe do drugiego portu PCIE) -Fajny przycisk resetu biosu -Brak power i reset na płycie (hehe albo rybki albo akwarium?) -Solidne kondensatory :) WSZYSTKIE -Strasznie ekonomicznie zrobiona instrukcja (ale jest) -Powrót do przeszłosci (zwykłe kable) -Fajne diody :P -Lipny podwójny start na default. Płyte podłączyłem bez pamieci bo ich jeszcze nie mam. Był po2jny start. Zatrzymała sie w pewnym miejscu i dała mi do zrozumienia ze mam pamieci wlozyc (diody). Szkoda tylko ze w tym momencie wszystkie wentylatory (GPU CPU) działaja na max. Mam nadzieje ze ucichna jak płyta przejdzie test pamieci. Jak widzicie jest duzo minusów, ale mam nadzieje ze płyta sie odwdzieczy mozliwosciami i stabilnoscia. Nie szata zdobi mobaska;D Jak dostane pamieci to instaluje system. Pytanie. NCQ działa od zaraz? Czy trzeba zalaczyc i sformatowac cały dyskacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moloch Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) -Nie podoba mi sie pudełko (większe od DFI LP nf4, ale i tak mniej w srodku)No wiem... to przecież najważniejsze. -Lipny podwójny start na default.Nie ma bata... wybierasz P35, masz podwójny start. To tak ode mnie. Te dwa punkty można by wykreślić. Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Moloch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) -Lipny podwójny start na default. Było o tym mówione :? To nie wina płyty a poprostu ,,wada,, chipsetu P35 i tyle ;] Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tak, ale w foxconnie p35a takowy nie wystepuje, a przynajmniej nie tak czesto jak na innych konstrukcjach [; Jak sie chce to sie moze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Na Gigabyte też nie ma, występuje tylko gdy zmienimy w biosie częstotliwośc proca lub pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ed00s , VICTORious wielkie dzieki. pomoglo wylaczenie wykrywania panelu przedniego. po wykonaniu tej czynnosci wszystko dziala tak jak powinno. (no - moze poza tym, ze jak podlaczam sluchawki na front panelu, to tyl nadal gra, ale nie jest to problem :P ) dzieki za pomoc Też mam obudowe od Chiefteca i mam tak samo. Żeby wyłączył się tył (przy podączaniu przodu) potrzebny jest front panel HD, a mój szef takiego nie posiada. D154573R Masz rację że trzeba wyciągąć grafe przy zmianie zworków 200/266/333, ale przy tym procku co masz ustawisz albo 200 albo 333 i już tak zostanie. Co z tego że mostek pd jest po grafą? To jest wada? Żeby zmienić pamięci nie trzeba ruszać grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Na jednej taśmie będe miał dysk ATA i nagrywarkę. Czy będzie to miało realny wpływ na transfer dysku?nei :) acha, powtarzam pytanie, czy rozwiazal ktos juz problem z wystartowaniem hirensbota ? Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Is3 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Przeczytałem cały wątek i chyba moja decyzja padnie na FR ;] , a byłem prawie pewny do Abita IP35.. Czy są już jakieś większe PL testy ? To da się speedfanem regulować obroty CPU i innych wiatraków ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 u mnie tez podwojny start jest tylko jak sie bawie w jakies oc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Czy są już jakieś większe PL testy ? Nie wiem, czy większy i nie wiem, czy wiarygodny (a kto w Polsce robi porządne testy?) ale porównuje wszystkie 3 najważniejsze płyty na P35: http://www.frazpc.pl/artykuly/553/ABIT,/FO...nie/podkrecanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Do ilu MHz FSB zwykle wystarcza standardowe napięcie chipsetu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No foxie (ten sam chipset) dojechali na ponad 500MHz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Czasem warto dać 1,6v na NB, jest tylko ciepły przy takim napieciu, a przy ostrzejszym OC zawsze lepiej mieć więcej V na mostku :wink: ja przy prawie 400 FSB nie zmieniałem ani VTT FSB ani NB No foxie (ten sam chipset) dojechali na ponad 500MHz icon_wink2.gif Daj już spokój z tym foxem, bo cały czas sie chyba nad nim zachwycasz, pozatym to temat o MSI a nie o Foxcoonie....PEACE :wink: Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Akurat podalem tutaj foxa jako plyte na tym samym chipsecie, jako ze nie wiem ile inne plyty wyciagaja. A ten sam chipset = podobne max fsb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Xtreme Addict zminiałeś coś w napięciach tych dwóch ostatnich w biosie??? Zaco one sa odpowiedzialne?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jesli chodzi o pudełko to był zart bo nie liczy sie opakowanie. Jesli chodzi o montaż pamieci i problem z grafa to w moim przypadku musze uwazac bo zapinka przy otwieraniu moze zahaczyc o rezystor a przekonałem sie juz ze takowy moze odpasc :/ Jesli chodzi o mostek pod grafą to jesli jest zakryty przez grafe to nie jest z niego odprowadzane ciepło tak jakby byl bez niej, a dotego grafa go grzeje. To ze sie mostek nie grzeje jest spowodowane tym ze material miedzy mostkiem a radiatorem jest lipny (ktos wczesniej o tym pisał). W BIOSie w ustawieniach FSB/RAM mam dzielniki 1-1, 1-1.5 itp. Czemu nie ma innych? Co z NCQ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Is3 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zdecydowałem się kupić zestaw Msi P35 Neo2FR i 2140 i mam takie pytanie jakie najtańsze pamięci będą do tego dobre żeby zrobić 3GHZ. Ostatni raz podkręcałem northwooda więc już nie pamiętam dokładnie jak z tymi dzielnikami itp. Chciałbym coś wybrać stąd : http://bitcomputer.pl/catalogue.php?category=50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jeszcze jedno. Jest mozliwosc uruchomienia plyty na standardowych ustawieniach jednorazowo bez clear CMOS? Na niektorych płytach przytrzymuje sie INSERT podczas załączania a jak na tej? Działa komus Live Update pod VISTĄ? Is3, jesli tylko z tej stronki pamieci to Patriot 800Mhz DDR2 LLK, cena jest do przełknięcia. Natomiast OCZ Platinum to maja cene z kosmosu i jeszcze nie rew 2 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mi proc teraz chodzi na 3.2Ghz czyli 356x9, ram 890Mhz i jest stabilnie. Jak zmniejsze mnożnik na 8 i puszcze 400x8, przy pamięciach czy wysoko czy nisko leci - płyta się nie botuje. Po kilku próbach wyskakuje komunikat że coś przekręcone. A zaznaczam że do windowsa wchodziłem już z ustawieniem 9x400. bios 1.1 Aha, zworka 266/333 dla mnie bez różnicy - może za małe fsb - dlatego chciałem puścić go na mnożniku 8. Pewnie będzie trzeba zrobić updejcik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Panowie i panie tworca programu przeslal mi SetFSB 2.0.b.15l test version z mozliwoscia wyboru ICS9LPRS906CGLF. Testy przebiegly pomyslnie... Wyswietla wporzo, dziala wporzo...mysle ze niebawem bedizemy mieli full stable woring ver. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellon Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Założyłem Raida na tej MSI z dwóch Raptorów74 i mój nie odchudzany system czyli stery, i programy wnamp itp ładują sie w 3 "paski", klepsytra jest potem jeszcze przez 10 sek. ale system i tak jest już w pełni gotowy do użytku, na jedym raptorze też miałem po 10-12 pasków podczas ładowania systemu. całkowicie pusty ystem ładuje sie na raidzie w 1,5 paska. Powiedzcie jak sprawdzić czy wszystko jest juz optymalnie czy dalej mam szukać dziury w całym? Osobiście odniosłem wrażenie że sam Raid nie dał tyle, co całkiem nowe sterowniki te od Intel Matrix'a zamiast tych standardowych od SATA, moze coś tutaj się gryzie że na pojedyńczym dysku tak wolna ładuje. edit ooo, pogrzebałem w Biosie, wyłączyłem wszystko co możliwe i ... jest jeden pasek B-) - jeden krótki pomruk raptorów i system jest Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez bellon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Panowie i panie tworca programu przeslal mi SetFSB 2.0.b.15l test version z mozliwoscia wyboru ICS9LPRS906CGLF. Testy przebiegly pomyslnie... Wyswietla wporzo, dziala wporzo...mysle ze niebawem bedizemy mieli full stable woring ver. :D mozesz wrzucic tą wersję programu na jakieś FTP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Jak dlugo bedziesz czekal na link to zapytaj autora czy Ci nie posle bo poszukuje beta testerow do np. MSI P35 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Panowie i panie tworca programu przeslal mi SetFSB 2.0.b.15l test version z mozliwoscia wyboru ICS9LPRS906CGLF. Testy przebiegly pomyslnie... Wyswietla wporzo, dziala wporzo...mysle ze niebawem bedizemy mieli full stable woring ver. :D mozesz wrzucic tą wersję programu na jakieś FTP? ALbo wyslij mi na maila sector19 (at) op.pl i ja wrzuce na FTP :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...