kszonek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Skoro autor nie wrzucił tego na ftp to oznacza, że raczej nie chce, żeby to było dostępne publicznie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Skoro autor nie wrzucił tego na ftp to oznacza, że raczej nie chce, żeby to było dostępne publicznie ;) ale my dla AUTORA go przetestujemy... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Autor udostepni, jak tylko porobi co trzeba, albo wogle maila jeszcze odemnie nie otrzymal z efektami. Niewazne... Dajcie maila, powysylam chetnym na maila, ale prosba, nie wystawiajcie tego na FTP... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Panowie i panie tworca programu przeslal mi SetFSB 2.0.b.15l test version z mozliwoscia wyboru ICS9LPRS906CGLF. Testy przebiegly pomyslnie... Wyswietla wporzo, dziala wporzo...mysle ze niebawem bedizemy mieli full stable woring ver. :D Wyslales mi wersje SetFSB 2.0.b.13... ALbo wyslij mi na maila sector19 (at) op.pl Prosze wyslij mi raz jeszczez dobra wersje :) Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie więc powtarzam...Czy na tej płytce można zainstalować bezproblemowo system na dysku ATA? Ponoć są z tym jakieś problemy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Można, u mnie wsio śmiga :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wyslales mi wersje SetFSB 2.0.b.13... Prosze wyslij mi raz jeszczez dobra wersje :) Mnie tak samo :D więc proszę o dobrą wersje :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 edit ooo, pogrzebałem w Biosie, wyłączyłem wszystko co możliwe i ... jest jeden pasek B-) - jeden krótki pomruk raptorów i system jest A czy przestawiając coś w BIOSie jest możliwość przyspieszenia ładowania systemu z dysku 7200 bez żadnych RAIDów? Ja mam aż z 10 tych pasków... Dysk podpiąłem do tego oddzielnego SATA (ale jest tak samo jak na tamtych). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Coś mnie podkusiło i zrobiłem aktualizacje biosu na 1.3 i płyta juz nie wstała. Zrobiłem to zgodnie z instrukcjami z Live update i zonk płyta sie uruchamia ale nic się dalejnie chce wczytać. Nie zrobiłem dyskietki może ktoś mi wysłać na maila takie coś ?? Poratujcie w potrzebie. GG 2212788 Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez mechatronika87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) A miał ktoś tak że w przypadku kiedy było za mało V na proca i np podczas orthosa płya sama sie wyłączała?? tak jakbym kliknął START>>WYŁĄCZ KOMPUTER :blink: p.s tzn tak myśle że to przez zbyt małe V na proca...może to coś innego?? Coś sie przegrzewa na płycie ?? Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 mozesz wrzucic tą wersję programu na jakieś FTP? Można ze stronki Twórvy :D http://www13.plala.or.jp/setfsb/download/b...etfsb20b15f.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Można ze stronki Twórvy :D http://www13.plala.or.jp/setfsb/download/b...etfsb20b15f.zip tylkoz e to nie ta versja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 pomoże ktośz tą dyskietka?? Bo nie mam jak tego zrobić sam :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 pomoże ktośz tą dyskietka?? Bo nie mam jak tego zrobić sam :( kurcze serio nie wstala???... az sie dziwie... bo ja juz zmianialem 5 razy biosy i nic nie bylo problemow... probowales odlaczyc wszystkoz pradu i poneciskac troche clear cmod + power hmmmm... plyty czasami odwalaja rozne klocki i niekoniecznie musza nie zyc.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 już tak robiłem i nic płyta odpala, wentyle się kręcą :) ale dalej nic nawet obraz się nie wyświetla na monitorze zatrzymuje się na testowniu pamięci według tych diod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 już tak robiłem i nic płyta odpala, wentyle się kręcą :) ale dalej nic nawet obraz się nie wyświetla na monitorze zatrzymuje się na testowniu pamięci według tych diod probowales zmianiac pamieci jakos...??? single/dual zolte sloty pomaranczowe.... inne kosci... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 już tak robiłem i nic płyta odpala, wentyle się kręcą :) ale dalej nic nawet obraz się nie wyświetla na monitorze zatrzymuje się na testowniu pamięci według tych diod Zmien pamieci ( na zcas zmiany biosu na 1.1)i potem bios na 1.1 ktos juz pisal ze ma problemy z pamieciami. Pozdrawiam ED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 mam tylko te Patrioty a zmiany bankow tez już robiłem incto nie daje czekam może ktos mi podeśle na maila mechatronika87@gmail.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trab Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Planuje zakup płytki Msi P35 Neo2-fir , teraz mam 4 x 1gb Patriotow 800 LLK i 2 raptory (raid ) jak myslicie bedzie smigac wszystko ??? Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez trab Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Na BIOSie 1.1 tak, nie wiem jak na 1.3 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Mam pytanie. Właśnie czekam na nowy komputer... W aktualnym miałem coś takiego, że musiałem ściągnąć stery do SATA żeby wykryło mi dysk podczas instalowania systemu - musiałem ściągnąć stery, włożyć dyskietke i nacisnąć F6. O ile mnie pamięć nie myli to właśnie to przez płyte główną... Czy tutaj nie będę musiał ściągać tych sterów? :) Jeszcze jedno: Jak wygląda sprawa PCI-e x1? Bo widzę, że pierwszy jest zaraz pod PCI-E x16 - da radę coś włożyć do niego czy nie za bardzo? (przy większych kartach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Przepraszam sectora i XA za zamet...juz sie poprawilem... Czy u was tez na poczatku jest drobny zgrzyt ze cos nie jest zaladowane? Macie X86 czy X64 sys ? @Arxel Raczej bedziesz musial. To wina twojego systemu ktory instalujesz a nie mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Czy u was tez na poczatku jest drobny zgrzyt ze cos nie jest zaladowane? Macie X86 czy X64 sys ? Nie ma problemu takowego na XP SP1 a potem SP2 nakladane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 nie moge odzyskac biosu z dyskietk iktórą dostałem klawira tylko na poczatku mignie i dalej nic, FDD nic nie czyta Trzymam ten Crtl+home i nic Co robie nie tak?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A klawe masz na USB czy PS/2?? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ps/2 oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Kurde... a ja nie brałem stacji dyskietek :/ Będzie lipa z zainstalowaniem systemu... Chyba wyjme ze starego... Ciekawe czy klient szybko się połapie, że go nie ma :D Najwyżej będę mu wciskał kit, że nie było w ogóle :D Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Arxel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Moze płyta padła, ale watpie. Ja mam Viste x64 i wszystko smiga. AHCI sie prosto wlacza i nie ma problemu. -------------- Mysle ze na XP x64 nie bedziesz potrzebowal stacji dyskietek, nie wiem jak na x86. Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez D154573R Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 zgrywa z dyskietki ale odpalic niechce znowu to samo może ktos m ijeszcze przesłąc dyskietke do odzyskiwania biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) No właśnie problem w tym, że mam wersje x86... Czym generalnie różni się wersja 64 od 32 bitów? Czy przyrost wydajności jest znaczny czy to tylko zbędny bajer? :) Nie uśmiecha mi się wydawać kolejnych ponad 300zł na system... Taki sam co mam na dodatek :) Dwóch nie potrzebuje... :) Ok, poszukam sterów bo pewnie tamtej dyskietki raczej nie znajdę ;) O, znalazłem... Z tym, że te są do SATA i pewnie pod SATA2 nie będą... Czy się mylę? :P Edytowane 25 Sierpnia 2007 przez Arxel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...