Skocz do zawartości
Bolo8888

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i panie

tworca programu przeslal mi SetFSB 2.0.b.15l test version z mozliwoscia wyboru ICS9LPRS906CGLF. Testy przebiegly pomyslnie...

Wyswietla wporzo, dziala wporzo...mysle ze niebawem bedizemy mieli full stable woring ver. :D

Wyslales mi wersje SetFSB 2.0.b.13...

ALbo wyslij mi na maila sector19 (at) op.pl

Prosze wyslij mi raz jeszczez dobra wersje :)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

ooo, pogrzebałem w Biosie, wyłączyłem wszystko co możliwe i ... jest jeden pasek B-) - jeden krótki pomruk raptorów i system jest

A czy przestawiając coś w BIOSie jest możliwość przyspieszenia ładowania systemu z dysku 7200 bez żadnych RAIDów?

Ja mam aż z 10 tych pasków...

Dysk podpiąłem do tego oddzielnego SATA (ale jest tak samo jak na tamtych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mnie podkusiło i zrobiłem aktualizacje biosu na 1.3 i płyta juz nie wstała.

Zrobiłem to zgodnie z instrukcjami z Live update i zonk płyta sie uruchamia ale nic się dalejnie chce wczytać.

Nie zrobiłem dyskietki może ktoś mi wysłać na maila takie coś ??

Poratujcie w potrzebie.

GG 2212788

Edytowane przez mechatronika87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A miał ktoś tak że w przypadku kiedy było za mało V na proca i np podczas orthosa płya sama sie wyłączała?? tak jakbym kliknął START>>WYŁĄCZ KOMPUTER :blink:

p.s tzn tak myśle że to przez zbyt małe V na proca...może to coś innego?? Coś sie przegrzewa na płycie ??

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomoże ktośz tą dyskietka?? Bo nie mam jak tego zrobić sam :(

kurcze serio nie wstala???... az sie dziwie... bo ja juz zmianialem 5 razy biosy i nic nie bylo problemow... probowales odlaczyc wszystkoz pradu i poneciskac troche clear cmod + power hmmmm... plyty czasami odwalaja rozne klocki i niekoniecznie musza nie zyc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już tak robiłem i nic

płyta odpala, wentyle się kręcą :) ale dalej nic nawet obraz się nie wyświetla na monitorze zatrzymuje się na testowniu pamięci według tych diod

probowales zmianiac pamieci jakos...??? single/dual zolte sloty pomaranczowe.... inne kosci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już tak robiłem i nic

płyta odpala, wentyle się kręcą :) ale dalej nic nawet obraz się nie wyświetla na monitorze zatrzymuje się na testowniu pamięci według tych diod

Zmien pamieci ( na zcas zmiany biosu na 1.1)i potem bios na 1.1 ktos juz pisal ze ma problemy z pamieciami.

Pozdrawiam ED

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Właśnie czekam na nowy komputer... W aktualnym miałem coś takiego, że musiałem ściągnąć stery do SATA żeby wykryło mi dysk podczas instalowania systemu - musiałem ściągnąć stery, włożyć dyskietke i nacisnąć F6. O ile mnie pamięć nie myli to właśnie to przez płyte główną... Czy tutaj nie będę musiał ściągać tych sterów? :)

Jeszcze jedno:

Jak wygląda sprawa PCI-e x1? Bo widzę, że pierwszy jest zaraz pod PCI-E x16 - da radę coś włożyć do niego czy nie za bardzo? (przy większych kartach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde... a ja nie brałem stacji dyskietek :/

Będzie lipa z zainstalowaniem systemu...

Chyba wyjme ze starego... Ciekawe czy klient szybko się połapie, że go nie ma :D

Najwyżej będę mu wciskał kit, że nie było w ogóle :D

Edytowane przez Arxel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze płyta padła, ale watpie.

Ja mam Viste x64 i wszystko smiga. AHCI sie prosto wlacza i nie ma problemu.

--------------

Mysle ze na XP x64 nie bedziesz potrzebowal stacji dyskietek, nie wiem jak na x86.

Edytowane przez D154573R

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie problem w tym, że mam wersje x86... Czym generalnie różni się wersja 64 od 32 bitów? Czy przyrost wydajności jest znaczny czy to tylko zbędny bajer? :) Nie uśmiecha mi się wydawać kolejnych ponad 300zł na system... Taki sam co mam na dodatek :) Dwóch nie potrzebuje... :)

Ok, poszukam sterów bo pewnie tamtej dyskietki raczej nie znajdę ;)

O, znalazłem... Z tym, że te są do SATA i pewnie pod SATA2 nie będą... Czy się mylę? :P

Edytowane przez Arxel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...