Fredek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Ee a wie ktoś jak na tej płycie włączyć EIST i C1E?? Bo daje to EIST na Enable a napięcie w idle nic nie spada.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Neo2-FIR ponad to chyba obsluguje NCQ i RAIDA natomiast Neo2-FR z tego co mi wiadomo nie ma NCQ a Z raid jest chyba poprzez jakis inny kontroler Jmicron? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Tylko Neo-F nie obsługuje NCQ (tzn. obsługuje, ale nie do końca) oraz Raida, gdyż ma ICH9. Natomiast Neo2/Neo2 FR/ Neo2 FIR/Platinum obsługują NCQ oraz Raida, gdyż mają ICH9R. Co więcej, są tą samą konstrukcją :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dajcie jakas fote z FRa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Bolo8888 - na biosie 1,1 patrioty dzialaja, na 1,3 nie. wiem ze zawsze sie cos zmienia, czesto jednak jest tak, ze sa to zmieny "kosmetyczne" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 zmieńcie link do wersji FR w faq napiszcie że na Patrioty nie działają z biosem 1.3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arxel Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 chas1 - Wiemy... Co 7 post ktoś pisze, że patrioty ma biosie 1.3 nie działają... Ale co drugi post ktoś prosi żeby sprawdzić czy działają na biosie 1.41 :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) ja biosu napewno sprawdzać już nie będe, nawet mnie nie proście :) EDIT: Napisaliści . Warto zmienić paste pod radiatorami na NB i SB. A co z gwarancją?? Jeden serwis pozwala na wymiane pasty a inny nie Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez mechatronika87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) chase1 - ja zmieniałem BIOS po trochu z każdego powodu :) Sprawdzałeś też Patrioty LLK, ale na BIOSie 1.3? Dobrze podkreślić w FAQ że na BIOSie 1.1 jak na razie nikt nie stwierdził jakichkolwiek problemów z jakimikolwiek RAMami. Także Patrioty normalnie śmigały. Co do BIOSu 1.41 i Patriotów to ja teraz już nie sprawdzę, bo komp z tymi Patriotami jest już u kuzyna. Na tamtym kompie działa w sumie dzieciarnia i nie będę im rozkręcał kompa żeby pamięci sprawdzać. A poza tym zdejmowanie wentyla z NinjyPlus jest koszmarne (a muszę zdejmować żeby się do tych pamięci dostać). No to już się chyba usprawiedliwiłem :) Jeśli jednak ktoś to sprawdzi sam jestem ciekaw wyniku :) Jeszcze co do NCQ. Jak na 100% sprawdzić czy aby na pewno to działa? W HD Tune w każdym razie mam zaznaczone że NCQ jest. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 surekot za pierwszym razem może nie było to zbyt proste, ale za 2,3.......... banalnie proste, zresztą zdjęcie i włożenie ninji jest bardzo łatwe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 nie zmienialem biosu, bo na "stockowym 1,1 wszystko dziala i nie ma z niczym problemow. to jak to jest z tym uruchamianiem kompa z klawy? dziala to komus wogole ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Dlaczego w 1 poscie w FAQ jest bledne foto dla FR'a? Niech to ktos poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) http://www.pcbee.co.kr/common/inc/bigimage...682&explan= wrzuć te, bo widać na tylnim panelu brak wyjścia firewire Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez VICTORious Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Hej mam pytanie czy ktoś ma Q 6600 4-rdzeniowego procka na p35 neo2-fir . Jak się on kręci na tej płycie? I czy jest szansa na 3000 Mhz na chłodzeniu Scythe Infinity na co dzień. Z góry za każdą informację dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 szansa jest zawsze to zależy na jakiego proca trafisz i mobo :) to troche loteria ale na 3.0 powienien pójść, poprawcie mnie jak się myle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 No mnie to tez interesuje wiem ze dużo zależy od procka dodam ze pasete i wentl na Scythe Infinity mam już inne np. zmieniłem na Fander 120 mm interesue mnie kto na jakich napięciach i na powietrzu można osiągać wyniki może ktos cos bardziej wie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dywyn Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 http://www.pcbee.co.kr/common/inc/bigimage...682&explan= wrzuć te, bo widać na tylnim panelu brak wyjścia firewire Czyli i wersja fir i fr ma te ladne miedziane chlodzenie? I jeszcze czy moglby ktos ladnie napisac na wzor testow z e-gieldy jak wyglada sprawa regulacji wentylatorow na tych plytach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Lipnie wyglada regulacja. Aktualnie jeszcze nie wiem jak to skonfigurowac by działało :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A mam takie pytanko czy cena 415zl za Neo2-FR to duzo czy malo??... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Foto FR poprawione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A mam takie pytanko czy cena 415zl za Neo2-FR to duzo czy malo??... Za nówke, ze sklepu tanio ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Za nówke, ze sklepu tanio ;] To sie ciesze bo bede mogl za tyle sprzedawac te plytki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 zdejmował ktoś chłodzenie z FIR?? Ja tak mysle ze najpierw bym zdjął kołki odpalił kompa wygrzał troche , wyłączył i próbował odczepić chłodzenie. Co wy na taki pomysł??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Nie wiem czy z ktoś z FIR zdejmował ale za to napewno ktoś zdejmował z FR :wink: Np. ja xD Akysz z tą fioletową plasteliną która jest pod radiatorami ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 A FIR to to samo co FR więc wszystko jasne ;) Jeszcze Sector zdejmował z tego co pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zauwazyl ktos poprawe kretliwosci po wymianie pasty ? Jakos nie mam zamiaru zzyc sie z ta plyta, tylko prze jakis czas pobyc, wiec nawet nie chce mi sie za bardzo w niej dlubac, jesli to niewiele daje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) zdejmował ktoś chłodzenie z FIR?? Ja tak mysle ze najpierw bym zdjął kołki odpalił kompa wygrzał troche , wyłączył i próbował odczepić chłodzenie. Co wy na taki pomysł??? Olej... sciagnij kolki wez plyte podgrzej troche suszarka sb... oderwij... potem sciagnij mosfety a na koncu nb ....a zakladaj mosfety/sb/nb... Nie wiem czy z ktoś z FIR zdejmował ale za to napewno ktoś zdejmował z FR :wink: Np. ja xD Akysz z tą fioletową plasteliną która jest pod radiatorami ;] Fioletowa plastelina byla niesla - zdrapywac najlepiej paznokciem :) A FIR to to samo co FR więc wszystko jasne ;) Jeszcze Sector zdejmował z tego co pamiętam. NO z tego co pamietam to jako pierwszy o tym pisalem :P Dziekuje za pamiec. Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez Sector19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 To sie ciesze bo bede mogl za tyle sprzedawac te plytki :)zawsze to 10zł taniej....a wystawisz fakturki :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 jak dostane z serwisu to 18 wrzesnia napewno zmieniam paste a teraz sesja :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2007 zawsze to 10zł taniej....a wystawisz fakturki :razz: Oczywiscie B-) ... jutro/pojutrze kolejne boje Neo2-FR na Di :)... zobaczymy co wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...