Skocz do zawartości
Bolo8888

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde.. Nie wiem czy to wina 1000MHz CL5 czy czegoś innego, ale pamiątki mi się grzeją :) Są ciepłe. Nie parzą, ale bardzo ciepłe są.

Może przez to, że trzymam obudowe poziomo w dodatku otwartą? Dotychczas kable z zasilacza opierały się o pamiątki, ale dziś je przesunąłem i mają więcej luzu... Niby gwarancja dożywotnia jest, ale po co jeździć do sklepu? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde.. Nie wiem czy to wina 1000MHz CL5 czy czegoś innego, ale pamiątki mi się grzeją :) Są ciepłe. Nie parzą, ale bardzo ciepłe są.

Może przez to, że trzymam obudowe poziomo w dodatku otwartą? Dotychczas kable z zasilacza opierały się o pamiątki, ale dziś je przesunąłem i mają więcej luzu... Niby gwarancja dożywotnia jest, ale po co jeździć do sklepu? ;)

Bywa... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde.. Nie wiem czy to wina 1000MHz CL5 czy czegoś innego, ale pamiątki mi się grzeją

Moje Goodramy przy 2,2V też się grzeją (czasem do 60*C - test stres), ale to raczej normalne... póki nie sypią błędami, a z obudowy nie leci dym jest OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje są na 2,3V :P Może zmniejsze na 2,2 i zobacze czy będzie wszystko ok...

Temperaturka pamiątek? Jakim programem?

Btw. Mam dwa dodatkowe wiatraki - z przedu i tyłu, jednakże nie mogę kontrolować ich prędkości obrotów... Mam wpięte je tylko w molexy... Od jednego widzę jakąś wtyczkę 2pin, ale będę musiał trochę namieszać, bo jest zwinięta razem z kablami z zasiłki, hehe :D

Jeszcze jedno:

Dlaczego najlepiej wpiąć dysk do SATA7? Aktualnie mam bodajze w SATA5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz napisz duzymi literazmi ze problemy w ostatnich postach to nie przez plyte tylko przez Ciebie, bo ludzie zaczna pisac ze ktostam costam mowil:)

Tak tak, moja wina:) Plyta jest mega wypasna i nie mam do niej najmniejszych zastrzezeń :rolleyes:

Edytowane przez WodnikGT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno:

Dlaczego najlepiej wpiąć dysk do SATA7? Aktualnie mam bodajze w SATA5

Jak już jesteśmy przy kontrolerze Marwell to mam pytanie. Instalował ktoś Vistę na tej mobo? Dzisiaj chciałem postawić i z chwilą wyskoczenia pierwszego komunikatu mobo robiło restart. Dopiero wyłączenie w biosie dodatkowego kontrolera rozwiązało problem. Po zainstalowaniu Visty włączyłem dodatkowy kontroler i teraz wszystko działa. Tylko instalka restartowała kompa. Mieliście taki przypadek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja instalowalem OEM x32 Visty i zero problemow. A co do tego, ze system sie bootuje szybciej przy podpieciu do SATA7, sprawdzane przez was to bylo na XP czy rowniez na Viscie ? Bo ja mam podpiety do innych i Visty pasek laduje sie ok. 5-6 razy... ale zwazywszy ile ta choliera zre RAMu uznawalem to za normalna ilosc....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również zasadziłem Vistę 64bit i nie było żadnych problemów. Czysty system uruchamia mi się ok. 3-4 pasków. Później jeszcze czekam ok. 2-5 sek na ekran logowania.

P.s.

Vista siedzi na SATA7.

Edytowane przez SilentManiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak, moja wina:) Plyta jest mega wypasna i nie mam do niej najmniejszych zastrzezeń :rolleyes:

a ja mam zastrzezenia

szkoda ze nie da sie dac nizszego vcore niz 1,275V

nie da rady odpalic kompa dowolnym przyciskiem klawiatury, nie wiem w jakim celu dali niby te opcje w bisoie

poza tym uwazam mobo za bardzo dobra, pozytywnie zaskoczyl mnie brak podwojnych startow, wystepuja tylko po wiekszej mieszaninie w bisoie, przycisk clr cmos rewelacyjna sprawa :D

ja wczoraj sadziłem viste i potwierdzam co wyzej (:

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jakich wersjach biosu instalowaliście te Visty? Ja robiłem to na v1.2. Może to on jest problemem?

PS. Używa ktoś D.O.T?

Glupie to jest xDD heheh ale wlaczalem, ale nie zauwazylem zeby sie automatycznie podkrecal, chyba ze pod obcazeniem ale tego zapomnialem zrobic :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała ciekawostka odemnie: cała seria pamięci Corsair Value Select DDR2 z taktowaniem 533MHz NIE jest kompatybilna z wersją biosu 1.3 ! :huh:

a taka mala ciekawosta ode mnie ze zadne pamieci 533 nie sa kompatybilne z p35 :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam zastrzezenia

szkoda ze nie da sie dac nizszego vcore niz 1,275V

nie da rady odpalic kompa dowolnym przyciskiem klawiatury, nie wiem w jakim celu dali niby te opcje w bisoie

poza tym uwazam mobo za bardzo dobra, pozytywnie zaskoczyl mnie brak podwojnych startow, wystepuja tylko po wiekszej mieszaninie w bisoie, przycisk clr cmos rewelacyjna sprawa :D

ja wczoraj sadziłem viste i potwierdzam co wyzej (:

Jak PC nie siedzi w budzie to opcja calkiem przydatna ;)

Co do tego vcore tez sie moge zgodzic, moj celek robi 380x8 na najnizszym V jakie zapodaje plyta (1,250V bios) a moze by mu styklo troche mniej B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez PWN czyli?chce podlaczyc frezera ktry ma 4 pin pod wtyczne 3 pin nad PCIE zebym mogl go kontrolowac speedfanem

bedziesz mogl regulowac obroty speedfanem

a przypomnialo mi sie cos jeszcze, nie wiem jak na innych plytach z P35 ale na tej nie moge sobie poradzic z odpaleniem hirens bota :(

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzi lamerskie pytanie...

Wyciągnąłem zasilacz bo planuje jutro zawieź go do sklepu żeby wymienili... Ale nie mieści się w pudełku - muszę zdjąć te zatrzaski, co oplatają kable... Ale za cholere nie wiem jak to zrobić :D Nigdy nie miałem zasilacza z taką ilością kabli i zatrzaski nie były potrzebne i nie wiem jak je zdjąć... Ciągnięcie z całej siły nic nie daje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie na horyzoncie tuz przed sama przystania pojawil sie problem ...

Do rzeczy, wczoraj dostalem prawie wszystkie zabawki (Neo2-FR, Patriot 800 cl4 LLK, E2160) - bardziej kolidujacego ze soba zestawu nie zdolalem wymyslic, przepraszam oczekujacych wiekszego wysilku.

Dzis z zabawek zrobilem zamek (zlozylem je w kupe), podlaczam wreszcie kabel 220v na zasilaczu Fortron 400 W PFN (ATX 20 Pin, P4 - 4pin - nawiasem moj glowny podejzany), wciskam "I" na zasilaczu, wciskam Fire i nic. Lampka sygnalizujaca o barwie czerwonej, oznaczona jako StandBy sie swieci. Przyciski od budy sa sprawne. Front Panel dobrze podlaczony. Wtyczki od zasilki powkladane zgodnie z zaleceniami producenta. Jednym zdaniem, okret nie reaguje na Fire.

Myslalem ze to zasilacz bo brak mu paru wtyczek ktore mozna by bylo wetknac w mobo ale ani instrukcja, ani fora netowe nie potweirdzaja moich domyslow. Jedyna poszlaka jaka dostrzeglem w moim sledztwie to historia z egiledy opisana ponizej.

Na egieldzie znalazlem recenzje tej plyty. Napisali Oni, ze mieli 2 krotnie problem z odpaleniem e2160 na tym mobo i mobo ozylo jak spiaca krolewna, za sprawa pocalunku tajemniczego nieznajomego, 1 noc pozniej. Mam nadzieje ze jutro juz wszystko bedzie dobrze bo nie chce mi sie wdrapywac na wieze po tym warkoczu ...

Jezeli ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie o co tu biega, piszcie bo kazda informacja moze nas przyblizyc do znalezienia sprawcy.

Jak jutro bedzie plywac to dam znac, w przeciwnym razie pozostaje mi S.O.S. ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- wytargaj wszytsko na biurko, rozlacz na czynniki pierwsze.

- wlacz se dobra lampe halogenowa, poskaldaj wszystko od nowa.

- zrob clr cmos.

- zestaw zlozony na pajaka wystartuj za pomoca srubokreta poprzez zwarcie odpowiednich pinow zgodnie z instrukcja obsługi.

- powodzenia :D

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc mam taki problem :

płyta : Msi P35 Neo2-fir bios 1.3 , na 1.1 to samo

cpu : 6750 - napiecie default

mem : OCZ Platinium 2x1gb - 4-4-4-12 napiecie 2.1

zasilacz : seasonic 600w

Jak włącze orthosa albo prima po kilkunastu sekundach wywala bład

Nie zaleznie czy podkrece proca czy nie, jak podkrece na np 8x400 to orthos wykrywa go jako 9,5x 333 i wywala bład

Super pi idzie ok system dziala super tylko ten orthos mnie martwi co to moze byc

Na poczatku system działał ok - orthos tez - teraz jakby nie rozpoznawał prawidłowego ustawienia cpu

Przedtem moglem procka dac na 8x425 - 3 godziny orthosa ok - teraz nawet jak dam 8x333 i pamieci 800 mhz ( dzielnik 1:1.2) sypie błędami po ok 15-20 sek. Co to moze byc - moze cos zainstalowałem co wpływa na odczyty w orthosie??

Problem jest zarówno z biosem 1.1 jak i 1.3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...