Skocz do zawartości
Bolo8888

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dotyczace zlacza P4, mianowicie na plycie jest usytuowane jak wiadomo, pomiedzy rurkami chlodzenia, a jak probowalem podlaczyc zasilanie pod P4 to rurki mi uniemozliwiaja podlaczenie jego, czy istnieja przejsciowki zeby rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie dotyczace zlacza P4, mianowicie na plycie jest usytuowane jak wiadomo, pomiedzy rurkami chlodzenia, a jak probowalem podlaczyc zasilanie pod P4 to rurki mi uniemozliwiaja podlaczenie jego, czy istnieja przejsciowki zeby rozwiazac ten problem?

Pozdrawiam

NA SILE NA SILE.. wejdzie :)... albo jakos dostac stosowna przejsciowke.

Ale na sile wejdzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie doszedłem do wniosku, ze zintegrowany dźwięk na płycie to kupa głana.

Poprzednio mialem DFI LP nf4 i tam dzwiekowka byla o niebo lepsza.

Szkoda ze nie mam kasy na X-Fi :/

Swoja droga, co lepiej brac? X-Fi na PCI te długie (stare) czy krótkie?

Chodzi o ta plyte i kompatybilnosc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie udało się to bez większych problemów

chłopaki, chłodzicie czymś ta 4 odsłoniętą fazę zasilania ?

Nie, u mnie jest "goła" ;)

Właśnie doszedłem do wniosku, ze zintegrowany dźwięk na płycie to kupa głana.Poprzednio mialem DFI LP nf4 i tam dzwiekowka byla o niebo lepsza.

Szkoda ze nie mam kasy na X-Fi :/

Swoja droga, co lepiej brac? X-Fi na PCI te długie (stare) czy krótkie?

Chodzi o ta plyte i kompatybilnosc ;)

Co integra to integra :D Na Dfi modul dzwiekowy nie byl zintegrowany przez co dźwiek mogl byc znacznie lepszy B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

D154573R - Też nie pasi mi ta integra :)

W starym kompie miałem stare SB Audigy. Tez bez rewelacji, ale jakoś lepiej to pracowało.

Nie montuję jednak tej starej karty do nowego kompa. Kupię sobie coś lepszego, ale na razie nie jest to takie ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sickboy - Wyłączyłeś w BIOSie D.O.T ? Jak masz ustawione zworki na płycie? Dla e6750 najlepiej od razu ustawić zworki na 333. Sprawdzałeś jaką temperaturę ma proc?

dot wylaczony

zworki na 333

moze powinienem reinstalowac winde z ghosta i zobaczyc ....

bylo ok przez ok tydzien ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co Wy chcecie od tej ALC888, jest znacznie lepiej od mojej poprzedniej (ALC655 dfi infinity 939)

wiadomo że z takim xfi to sie może schować, ale jest dobrze.

Ja narazie czekam na xfi w wersji pci-e, już jedna jest, ale to kastrat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wam sobie mobasek radzi z D9GMH na bosie 1.1?

Z moimi memkami (crucial 10th AE) straszne fochy odstawia i np z CL4 nawet przy 900MHz i 2,4V nie chce wstawac. To samo z wyższymi taktami i timingami.

Dziwne "troche"... bo memki jak wiadomo sa syte.

A memki na Asusie np tak fikaja: http://kean.sg-net.eu/29s.PNG

Ale generalnie plyta przyjemna... znacznie lepsza od Asusa P5N-e SLI ktorego tez posiadam. Nie dość ze wydajniejsza to jeszcze znacznie wyzej idzie proca wykrecic.

Edytowane przez Kean

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam sie do ludzi z egielda.pl ktorzy robili recenzje Msi Neo2-FR - prosze o opisanie przypadku braku wspolpracy z E2160 (jakie diody sie palily, czy wszedl do biosa, czy chodzily wiatraki)

Wracajac do mojej sprawy z poprzedniej strony to zmienilem dzisiaj procka na Celerona i Pamieci na Geil'e i nic, beton. Jak lezal tak lezy, licze na jakas pomoc z Waszej strony bo juz mi rece opadaja.

Zamierzam teraz, tak jak egielda, zostawic go na 12 godzin bez zasilania i moze odpali, jak nie to wymiana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to tylko taki przypadek ale ja mam E2160 NEO2 FR i nie miałem żadnych problemów... Fakt,że nawet nie starałem się tego proca odpalać na 200 tylko z góry dałem 266MHz i w sumie nic nie zmieniałem za wyjątkiem Vmem na 2.1V (zalecane przez producnta (GEIL DDR2 ULTRA Dual Channel))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disper :-P może cos pomotałeś z kabelkami od Power i reset.

A podaj jeszcze jakie masz pamięci i procesor może masz podobne problemy jak ludzie z Patriotami lub e2160.

Wywal baterię z płyty na jakiś czas.

Płyta do mnie jedzie mam nadzieję,że nie będę miał z nią problemów. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e4400

ocz cl4 2x 1gb 800Mhz

Sprawdzałem te kabelki i teoretycznie jest wszystko w porządku. Dodatkowo po wciśnięciu power butonu da się słyszeć bardzo ciche hmm jakby to opisać... cyknięcie chyba w okolicach proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Disper: jak mozesz podaj typ zasilacza jaki masz, chodzi glownie o wtyczki jakie masz. Ja, jak juz pisalem, mam Fortrona 400w FSP-60PFN ktory ma atx 20pin zamiast 24 oraz P4 zamiast P8 ktore sa zalecane ale nie wymagane.

Proc E2160, Patrion 800mhz 2x1gb llk cl4, grafika Palit 8600gt ale sprawdzalem tez na Radku x550- sadze ze ona zostala wykluczona z kregu podejzen.

Wydaje mi sie, ze jak by cos bylo nie tak z zasilaczem to plyta w jakis sposob by to zakomunikowala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy (Jak i reszta sprzętu) Amacrox Warrior 500 W

ma wtyczkę 20 pinową + drugą jeśli konieczna 4pinową = 24 piny

Mozna powiedziec ze Nasze zasilacze roznia sie tylko moca.

Zapytam tak, czy ktorys z posiadaczy tej plyty ma zasilacz z wtyczka 20 pinowa i P4, i wszystko u niego dziala ?

Dodam ze producent chyba kopnol sie po rozum do glowy bo w mojej wersji kupionej 2 dni temu w zestawie znajduje sie przedluzacz molex z plyty ktory znajduje sie miedzy cieplowodami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie to malo prawdopodobne. Zakladajac ze mamy wspolny problem to jest to wykluczone. Jak juz pisalem, dzisiaj sprawdzalem inny procek i inna pamiec. Z elementow ktore moga rzutowac na problem jaki mamy pozostaje mb i zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie problemem był zasilacz - jak już pisałem, chodził chodził, ngle się wyłączał i nie umiał wstać... Przez parenaście godzin, a później czasami ożywał nagle...

Płyta NIC nie komunikowała - przyglądałem się każdej diodzie - przy włączaniu wszystko było tak jak podczas zwykłego uruchomienia...

Ale jeśli proc będzie zrąbany to chyba któraś dioda będzie świecić na czerwono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie problemem był zasilacz - jak już pisałem, chodził chodził, ngle się wyłączał i nie umiał wstać... Przez parenaście godzin, a później czasami ożywał nagle...

Płyta NIC nie komunikowała - przyglądałem się każdej diodzie - przy włączaniu wszystko było tak jak podczas zwykłego uruchomienia...

Ale jeśli proc będzie zrąbany to chyba któraś dioda będzie świecić na czerwono :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...