meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 mnie tez te nowe logo najbardziej kreci z tego biosa :lol: a tak serio to brakowalo mi profili ustawien a czekalem na oficialna wersje 1.4 bo czulem w kosciach ze jest juz blisko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Panowie, orientuje się ktoś może kiedy umieszczą tego BIOSa na oficjalnej stronie MSI? I czy zostały wprowadzone jakieś inne zmiany w stosunku do 1.4B3 oprócz loga? I czy profile ustawień w końcu działają? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Właśnie doszedłem do wniosku, ze zintegrowany dźwięk na płycie to kupa głana. Poprzednio mialem DFI LP nf4 i tam dzwiekowka byla o niebo lepsza. Szkoda ze nie mam kasy na X-Fi :/ Swoja droga, co lepiej brac? X-Fi na PCI te długie (stare) czy krótkie? Chodzi o ta plyte i kompatybilnosc ;) Zgadzam się w całej rozciągłości - też miałem DFI i Karajan w porównaniu z tym "Huiowe Dziadostwo Audio" to było coś, a ja naiwny liczyłem, że zmieniam na lepsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) @sarmat jest na forum MSI oficialnie profile ustawien wkoncu dzialaja @SzperSon tez liczylem na wiecej ale przeciez nie jest az tak tragicznie :D panowie czy macie tak, ze po wyzworkowaniu szyny na 333 w windowsie wyswietla fsb 334 ? pytam bo sie podirytowalem, fajny czas mialem do lowclocka w szesnastce, otwieram cpu-zeta do screena a tam 3006MHz Edytowane 20 Września 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Na1l Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 W sprawie plyty ktora nie startowala po wcisnieciu frie'a problem zostal rozwiazany. Wyglada na to ze plyta nei wspolpracuje ze starymi zasilaczami z wtyczkami ATX 20 pin oraz P4. Uwazam ze informacja powinna sie pojawic w FAQ. Plyta na Corsair HX 520 W dziala bez zajakniecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemn2 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Własnie stałem się szczęśliwym (chyba) posiadaczem tej płyty.Nie mam jeszcze dysku bo nie dojechał ale wszystko jak narazie działa.Pogrzebałem trochę w biosie jak będę miał dysk to potestuję wszystko. Pierwszy raz zakładałem chłodzenie na e4400 no i teraz mam pytanie odnośnie temperatury. Przy grzebaniu tylko w biosie miałem ok.39-40*C na procesorze-radiator był chłodny,rury chłodne obudowy brak. No i teraz zmienić pastę na Arctic Ceramique którą mam czy zostawić to srebrne dziadostwo,którym jest posmarowany boxowy radiator?.Czy czujnik kłamie ?. Pytania trochę lamerskie ale zmieniłem sprzęt po 4 latach z AMD i jestem trochę bez mapy jak narazie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 (edytowane) Cześć chłopaki (i dziewczęta?) niedawno zaopatrzyłem się w neo2 FR, porzucając enforsa 650 głównie przez ramy... Widzę że temat Patriotów został poruszany więc mam zapytanie: jakie macie na swoich timingi?? Aż taki dobry nie jestem żeby wszystkie samemu ustawić zupełnie od zera :wink: btw. nie karćcie jeżeli już ktoś to postował bo na prawdę nie mam czasu(powolne przygotowania do matury...) na przeglądanie całego tematu(rozgadaliście się :D ). przemn2 ja mam na chłodzeniu wodnym w biosie 38 choć mój 4400 ma 3.25ghz :D... Pasta może sporo dać, ale cudów się nie spodziewaj... Edytowane 20 Września 2007 przez Marin0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Powiedzcie mi chlopaki jak to jest z patriotami bo slyszalem ze teraz sie lewo kreca http://www.frazpc.pl/artykuly/497/Na/kolor...2/OCZ/i/PATRIOT A czytalem ten test i koles na 2.3v zrobil 1120MHz na CL4 xD... ale to chyba juz niemozliwe z tego co wiem bo inne kosci maja, tak? I jakie kosci mialy te co sie tak dobrze krecily...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 A to chyba nie ten dział crash_zero? Ok, mam BIOS 1.4. Co do loga, to wg mnie lepsze, ale wolalbym zeby bylo cos takiego jak w Foxconnie albo Asusie. Po co dawac obrazek kolorowy jak i tak jakosc jest mizerna ;) W DFI LP bylo nawet ;), ale za jaskrawe. Sam znaczek MSI powinien byc ! Jakie zmiany? Dzis nic nie krecilem tylko zostawilem jak wczesniej mialem podkrecone, wiec moze jutro cos wymoce ;) Aha, 3ci start zniknal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 nie wiem co rozumiecie poprzez "trzeci start znika" ja nigdy takiego nie mialem (bios 1.1) niemniej ciesze sie razem z wami ze ten problem sie rozwiazał wraz z nowym biosem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 nie wiem co rozumiecie poprzez "trzeci start znika" ja nigdy takiego nie mialem (bios 1.1) niemniej ciesze sie razem z wami ze ten problem sie rozwiazał wraz z nowym biosem :D rowniez tego nie mialem ale... jak widac BIOS 1.4 rozwiazal chyab prawie wszystkie dotychczasowe problemy ludzi. BRAWO MSI :P (nigdy nie myslalem ze tak napisze nie lubie MSI :P, nigdy nie myslalem ze znow bede mial MSI :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 poza logiem nie widzę żadnej różnicy miedzy 1.4b3 a 1.4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 pewnie uznali że 1.4b3 jest wporzo :) i zamienili ją na finalną +new logo - chyba o to chodzi w betach ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilentManiac Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 mam problem z ustawieniem wiatraka od CPU, poniewaz podlaczylem go pod wtyczke 3 pin nad wejsciem PCIE i gdys ustawiam w speedfanie jego obroty na 60% to po restarcie kompa wasrtosci sa znowu na 100%.nie ma jakiegos innego,prostszego sposobu np poprzez ustawienie w biosie? Nad PCIe są dwa gniazdka 3PIN dla wentylatorów, przy czym (o ile dobrze pamiętam) tylko SYSFAN_1 można sterować w BIOSie. Najlepiej wejdź sobie do biosu i sprawdź w kontrolingu, którym gniazdkiem możesz sterować. Następnie podepnij wentyl do tego gniazda i ustaw w biosie prędkość na 60%. Od tego momentu płyta zawsze przy starcie będzie ustawiać takie napięcie. U mnie to działa bez problemów dla karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D154573R Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 3ci start pojawil sie z 1.4b1, byl w 1.4b2, nie wiem jak w b3 bo nie mialem. W 1.4 nie ma go :] Z informacji zawartej w paczce z BIOSem to jest on datowany na 4tego września. Jak sie nie myle to chyba tak samo jak 1.4b3, wiec to ten sam BIOS z innym logiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KowalQ Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 W jaki sposob moge zaktualizowac bios do wersji 1.4 bo mam problem z live update ktory nie widzi biosu 1.4...prosilbym o wmaire dokaldne wytumaczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 strona wczesniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Jak wyszedł bios 1.4 to można by powtórzyć test na egiełdzie ;] Ciekawe jaką teraz by dostała płyta ocene :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezus Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 poza logiem nie widzę żadnej różnicy miedzy 1.4b3 a 1.4zakresy napięć i częstotliwości są mniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Trzeci start nie zniknął. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Nad PCIe są dwa gniazdka 3PIN dla wentylatorów, przy czym (o ile dobrze pamiętam) tylko SYSFAN_1 można sterować w BIOSie. Najlepiej wejdź sobie do biosu i sprawdź w kontrolingu, którym gniazdkiem możesz sterować. Następnie podepnij wentyl do tego gniazda i ustaw w biosie prędkość na 60%. Od tego momentu płyta zawsze przy starcie będzie ustawiać takie napięcie. U mnie to działa bez problemów dla karty graficznej.zgadza sie, z biosa mozna sterowac tylko tym jednym, z pod windowsa juz dwoma z nad pcie 60% nie ustawi bo da sie zmniejszyc na 75% lub 50% co do rpm dla wentylatora cpu to chyba trzeba miec wentylator z pwm 4 pin (chodzi mi o ta co ustawia sie progi temperatury) ta najwyzsza opcja jest odpowiedzialna za zabezpieczenie termiczne przez przykopceniem procka, jak sie mysle to niech mnie ktos naprostuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezus Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Panowie, orientuje się ktoś może kiedy umieszczą tego BIOSa na oficjalnej stronie MSI? I czy zostały wprowadzone jakieś inne zmiany w stosunku do 1.4B3 oprócz loga? I czy profile ustawień w końcu działają? http://global.msi.com.tw/index.php?func=do...mp;prod_no=1212 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) Panowie... ja wymiękam z tym update'em biosu... ale po kolei. Mysle, ze użyje tego ich softu... 1.3 mnie nie interesował kiedyś tam, ale dzisiaj już byłęm tak zdesperowany że wszystko bym przyjał. Wywala mi komunikat że serwer nie może rozpoznac mojej wersji systemu. Ok nie denerwuje się - trzeba być spokojnym. Jedziemy dalej, do narzędzia flaszującego z USB. Wszystko idzie w miare ok do momentu aż takie edytorki się odpalają. Pierwszy ok, kolejny wywala błąd braku command.com. Daje colse i kolejny sie odpala i brak pliku r0.msi... Rezygnuje z tego narzedzia. Lecim teraz do toolsa uzywającego CD. Wszsytko pieknie ale Ultra ISO zapisuje mi wjakimś ciulowym *.ima, którego nie moge niczym nagrac. Zasalem z netu mase softu i dalej tego nie ruszylem... już kompletna zalamka. Uderzam w narzedzia do tworzenia bootowalnego USB, takie jak makebootable. Niby jednak nie moge nigdzie na necie znalezc samych plikow dyskietki statowej. Jest masa kreatorów dyskietek itp. ale nie znalazlem samych plikow. Juz mnie [ciach!]ica bierze z tym flashem, co za badziewny soft to msi zrobilo z tego live update... sory ze marudze ale wymiekam. Tyle lat praktyki a tu nie moge przeskoczyc takiego debilnego problemu. Macie jakiegos pomysla? Edytowane 21 Września 2007 przez Kean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 A nie możesz tego ruszyć poprostu z Live update?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 wywala mi błąd ze nie moze rozpoznac mojej wersji systemu (a mam XP SP2) poza tym 1.3 to tak srednio mi lezy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 A ściągałeś tego ze strony MSI? Czy z płyty CD?? Masz NET Framework 2.0?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 (edytowane) przed chwila gadalem z kumplem ktory lecial biosa z live update wczoraj i twierdzi ze ma v 1.4 @Kean podbij do mnie z tym swoim gratem to to naprawimy :D Edytowane 21 Września 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Na1l Opublikowano 21 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2007 Informuje, ze Patrioty 800 mhz LLK cl4 dzialaja w pelni na biosie 1.4 - DODAC DO FAQ !!! -> ktos sie w ogole zajmuje FAQ ? Informuje, ze na plytach ktore sa obecnie w sklepach dostajemy w zestawie przedluzke do Molexa na plycie, juz nie haczy o heat-pipy oraz Plyte dostajemy z biosem ktory nie wspolpracuje z Patriotami. Nalezy sobie od razu przygotowac pendrive'a z plikami systemowymi, biose 1.4 i pamieci na innych kostkach !!! -> Dodac do FAQ !!! Trzecia rzecz, dysk podlaczylem pod SATA 6 i chcialem zainstalowac Win XP SP2. Po pierwszym restarcie dostaje komunikat: Blad ladowania systemu operacyjnego - pomocy (w nocy jeszcze sprawdze sata 7 ale to nie rozwiazuje mojego problemu o czym ponizej). Chce postawic Raid'a 0 (pasek) na tej plycie. Prosze o instrukcje od A do Z jak to zrobic dla Visty i XP pod katem bios'a, do ktorych portow wsadzic dyski oraz programowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 (edytowane) Plytke zakupilem dzisiaj zlozylem ale komp sie nie odpala to znaczy te sprytne diody na plycie wszytkie swieca sie na czerwono wiatraczki chodza i dalej sie nic nie dzieje (oznacza to zdaje sie ze niby procek zepsuty w co watpie bo nowy i fabrycznie zaplombowany) na egieldzie niby pisali ze im e2160 nie rusza ale widze ze sa na forum uzytkownicy i z ta plyta i z takim prockiem moze spotkaliscie sie z tym i da sie to jakos rozwiazac i czy moze miec wplyw braku podlaczenia 8 pinowej zlaczki do plyty? (on chyba jest tylko do poprawy stabilnosci - niestety nie mam takiej w zasilaczu:() a na dodatek pod plyte podpieta tylko wtyczka 20 pin nie 24 - ale tak podobno moze byc? Edytowane 22 Września 2007 przez Miczq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 nie ma 8pinowej, dajesz 4pinową, sprawdzałem u mnie i działa, nowy bios 1.4 podobno rozpoznaje prawidłowo te procesory, zrób update ale musisz pożyczyć od kogoś innego procka, mogłeś jeszcze trafić na padnięte mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...