Lanc Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 To jednak nie zasilacz ? Hmm to w sumie miałeś coś słabą tą płytę jak przy 1.7v ci sekcja zasilania padła. My z Sectorem dawaliśmy 1.8-1.85v na CPU i płycie nic nie było [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 To jednak nie zasilacz ? Hmm to w sumie miałeś coś słabą tą płytę jak przy 1.7v ci sekcja zasilania padła. My z Sectorem dawaliśmy 1.8-1.85v na CPU i płycie nic nie było [; niestety to plyta, moze mam jakis gorszy prad w gniazdkach :D no nic, miejmy nadzieje, ze nastepna ewentualnie ta po naprawie, posmiga dluzej (: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie rozumiem a ile ty dales v? :D I dlaczego cie to tak cieszy? LOL :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Nie rozumiem a ile ty dales v? :D I dlaczego cie to tak cieszy? LOL :D Hmm to w sumie miałeś coś słabą tą płytę jak przy 1.7v ci sekcja zasilania padła. My z Sectorem dawaliśmy 1.8-1.85v na CPU i płycie nic nie było [; ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 zdawalo mi sie ze zadalem pytanie meeronowi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 zdawalo mi sie ze zadalem pytanie meeronowi :wink: Ale Lanc odpowiedzial Tobie :)... Ps. Meeron nie martw sie MOze wymienia ci na FIR'a (tak jak mi :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czy gwara to obejmie? LOL :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Płyta ma vcore w biosie do 1.95v. meeron dał 1.7v. Gwarancja obejmuje, bo czemu by miała nie obejmować ? O_o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) A było dać radiator na ten odkryty mosfet? :lol: Ps. Meeron nie martw sie MOze wymienia ci na FIR'a (tak jak mi icon_razz.gif) Raczej M0że xD BTW. niech jakiś cfaniak zapoda co to tam z tym biosem 1.6 sie ,,dzieje,, B-) Edytowane 20 Października 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Płyta ma vcore w biosie do 1.95v. meeron dał 1.7v. Gwarancja obejmuje, bo czemu by miała nie obejmować ? O_o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 zdawalo mi sie ze nie ma sprzetu ktory ma gwarancje na uszkodzenia wywolane OC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) @Itachi przeciez ja nie podkrecalem :lol: tak serio to jak sie wie gdzie kupic to to "wszytsko" przejdzie @Sector, ja tam platiniuma chce (: co to schlodzenia tamtych sekcji, niby mozna ale tak fajnie iskrza :D Edytowane 20 Października 2007 przez meeron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Bios 1.62 sprawił że: -pamięci lepiej się prowadzą(z wcześniej kończyło się jakiekolwiek o/c na 1080 a teraz 1150 i komp się odpalał, windows bootował, i dopiero po paru minutach niebieski ekran od bila gatesa :wink: Myślę że dało by radę więcej pociągnąć ale nie próbowałem, bo i tak było by nie stabilnie. A napięcia powyżej 2.4 nie puszczałem, może to by dało jakiś pozytywny skutek :wink: ale co tam. ) -Proc też lepiej się prowadzi. -Nie dodali nowych dzielników ani innych bajerów... Mam też wrażenie że minimalnie lepsze są osiągi, ale mogę się mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Timingi ustawiałeś w biosie ręcznie czy wszystko na Auto ? Bo jak opcja 2 to pewnie płyta daje jeszcze luźniejsze timingi, dlatego memki lepiej się kręcą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 U mnie grzecznie siedzi bios 1.62 i narazie wrażenia dość pozytywne ;] Za pierwszym razem nie było double boota i tu +, stwierdzam też nieco większa wydajność sądząc po wynikach w cachememie i superpi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Fredek Długo już masz ten bios? Ja mam co jakiś czas zwiechy, dziś już ze 4-5 zaliczyłem... LancOczywiście że ręcznie :wink: Za kogo mnie masz :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Fredek Długo już masz ten bios? Ja mam co jakiś czas zwiechy, dziś już ze 4-5 zaliczyłem... Mam go jakieś 2 godziny w tym godzinke gry w TDU i jak narazie zero problemów :wink: Edytowane 20 Października 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 zdawalo mi sie ze nie ma sprzetu ktory ma gwarancje na uszkodzenia wywolane OC? Wystarczy powiedzieć "nie działa" i nic więcej. Wtedy przejdzie wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Może te zwiechy to przez timingi... Zauważyłem też że ten bios temperaturki poprawił :blink: ... Albo to otwarte okno w pokoju... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Spróbowałem wgrać BIOS 1.6 no i to samo co zwykle. Zielona, Czerwona, Zielona, Czerwona. Ekran staje na długi czas :) przy sieciówce zaraz po ekranie BIOSu. Wersja 1.2 działa mi bez problemów a wszystkie wyższe nie i wszystkie mają te same objawy. Próbowałem na dwóch rodzajach pamięciach, przy strapie 266 i 333. Przy róznych timingach i ustawieniach FSB. Nie wiem co to może być. Musiał bym więcej powalczyć ale czy ktoś miał takie same problemy z wyższymi BIOSami ? Wiecie co to może być? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Spróbowałem wgrać BIOS 1.6 no i to samo co zwykle. Zielona, Czerwona, Zielona, Czerwona. Ekran staje na długi czas icon_smile3.gif przy sieciówce zaraz po ekranie BIOSu. Wersja 1.2 działa mi bez problemów a wszystkie wyższe nie i wszystkie mają te same objawy. Próbowałem na dwóch rodzajach pamięciach, przy strapie 266 i 333. Przy róznych timingach i ustawieniach FSB. Nie wiem co to może być. Musiał bym więcej powalczyć ale czy ktoś miał takie same problemy z wyższymi BIOSami ? Wiecie co to może być? próbowałeś wgrać z jedną kością pamięci?? przekładać sloty pamięci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 próbowałeś wgrać z jedną kością pamięci?? przekładać sloty pamięci?? tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Czy moze tak byc ze plyta smiga 3ghz = 333 x 9 na 1.325 8h orthos, a wywala orthosa po paru minutach na 8x375 1.325v? :) To taka dolegliwosc poprostu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 próbowałeś wgrać z jedną kością pamięci?? przekładać sloty pamięci?? Mi się wydaje że nie jest to kwestia pamięci, próbowałen a dwóch rodzajach pamięci przy 2 i jednej kostce. Ale ręki nie dam sobie za to uciąć. Po prostu jak bym nie ustawił pamięci to zawsze było to samo. Jakieś pmysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Teraz juz nic nie wiem, czyli sa jednak wersje plyty FiR 1.1 i 1.2? I rozumiem, ze w 1.2 jest problem z biosami innymi niz 1.2?? Musze sprawdzic, jaka ja mam wersje plyty, w ktorym miejscu na PCB jest to oznacznienie.... Dobra juz widze, nad zoltym zlaczem PCIE - sprawdze to dzis :D Chyba ze koledze eKOKOsss chodzi o wersje BIOSu piszac w signie "MSI Neo2-FIR v1.2" ?? Edytowane 21 Października 2007 przez Lucas86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marin0 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Próbowałeś resetować ustawienia biosu? Dobrze ci się ten bios wgrał? :wink: Sprawdź w instrukcji co oznaczają te lampki w takiej konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Teraz juz nic nie wiem, czyli sa jednak wersje plyty FiR 1.1 i 1.2? I rozumiem, ze w 1.2 jest problem z biosami innymi niz 1.2?? Musze sprawdzic, jaka ja mam wersje plyty, w ktorym miejscu na PCB jest to oznacznienie.... Dobra juz widze, nad zoltym zlaczem PCIE - sprawdze to dzis :D Chyba ze koledze eKOKOsss chodzi o wersje BIOSu piszac w signie "MSI Neo2-FIR v1.2" ?? Sorry faktycznie niejasno napisałem - tak chodzi o wersję BIOSu ;) Płyta to ver1.1 a oznaczenie 1.2 cały czas odnosiło się do BIOSu (czyli mam BIOS 1.2 i wersje plyty 1.1) . Próbowałeś resetować ustawienia biosu? Dobrze ci się ten bios wgrał? :wink: Sprawdź w instrukcji co oznaczają te lampki w takiej konfiguracji. Tak - resetowałem, lampki sprawdzałem i jak widać oznaczają testowanie podstawowej i rozszrrzonej pamięci ... bardziej szczegółowy opis jest w intrukcji. Mimo wszystko nie wiem dlaczego testująsię tak długo ? :| Edytowane 21 Października 2007 przez eKOKOsss Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Jak myslicie kiedy bedzie mozna tego biosika possac z Live Update? Jakos zawsze boje sie bety :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) Jak myslicie kiedy bedzie mozna tego biosika possac z Live Update? Jakos zawsze boje sie bety icon_biggrin3.gif Nie bójta sie :wink: Chodzi jak należy :) Na LU nawet 1.5 jeszcze niema więc z 1.6 to nie wiadomo :P Edytowane 21 Października 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 w chwile po tym jak wyszedl 1.5beta to 1.4 wypuscili finalnego wychodzi na to ze na dniach oficialnie wyskoczy 1.5 :lol: a jak z logiem? - pazurrr ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...