Skocz do zawartości
Bolo8888

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

A jaki masz bios?? Bo dopiero 1.4 poprawnie rozpoznaje napięcia VID procesora :wink:

Ja mam 1.3 i mi zle wskazuje, podobnie z +12V dosc wysokie pokazuje (12.4) ale nie mam przy sobie miernika i nie moge teraz tego sprawdzic. Zaraz bede sprawdzal jak chodza Kingmaxy 1066 na tej plytce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A do FSB 500 zmieniałeś napięcie VTT FSB??

Nie, nie zmieniałem napięcia, to co płyta podnosiła sobie sama ustawiałem ponownie na "szare" wartości. Powyżej 500 FSB także nie podnosiłem, ale komp nie był już stabilny i nie przeszedł testu SPI 32M bardzo możliwe że więcej V ustabilizowałoby sprawę... może to kiedyś sprawdzę :)

wogole podaj jakie miales napisecia ustawione :)

ps. jak wam plytka rozpoznaje 6750 - tj ile wynosi stock V ?

u mnie 1,275 , a u wszystkich z ktorymi rozmawialem na ten temat jest to 1,30V...

Wszystkie napięcia miałem na default oprócz pamięci którym zapobiegawczo zawsze daję 2,2V. Na biosie 1.4 płyta w moim przypadku ustawia 1.35V ile to będzie realnie dokładnie nie wiem, ale biorąc pod uwagę zmierzonego w tym temacie Vdropa jest to prawdopodobnie o 0,05V mniej czyli 1,3V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje wymianę moich pamięci z podpisu na te :Mushkin SP2+

Wymiana związana jest z tym , że wydaje mi się , iż to właśnie przez nie mam problemy ze stabilnością po OC FSB 355 , pamięci 4-4-4-12 852Mhz 2.1V. (dopiero uczę się podkręcać więc może coś nie tak robię :oops: )

Planuje zakup 4x 1GB.

Czy to dobry pomysł ??? Czy ktoś ma te pamięci na tej płycie i co o nich sądzicie ???

Edytowane przez KOLA.K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dolanczam sie do pytania o Mushkin SP2+ co o nich myslicie? Jesli stwierdze, ze problemem sa pamieci Twinmosa to sie ich pozbede i musze cos kupic w zamian....

meeron a Ty jakie masz pamieci? Zdaje mi sie, ze te Mushkiny tez sa na powerchipach.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko all blocks ? bo razeem z tym zaznaczaja mi sie inne opcje

Tak tylko all blocks :wink:

Dolanczam sie do pytania o Mushkin SP2+ co o nich myslicie? Jesli stwierdze, ze problemem sa pamieci Twinmosa to sie ich pozbede i musze cos kupic w zamian....

meeron a Ty jakie masz pamieci? Zdaje mi sie, ze te Mushkiny tez sa na powerchipach.... icon_smile3.gif

Miałem na chwile jakieś Mushkiny SP2+ i jakieś kiepawe były :wink: na CL4 tylko szły jako tako, ale na 2,3v to biegały gorzej niż moje Kingstony na elpidach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LUCAS86 Tak jak napisałem wyżej wydaje mi się , że są przyczyną niestabilnej pracy (od czasu do czasu niebieskie ekrany , jakiś błąd się pojawi w memteście lub orthosie) , no i na początku (bios 1.3) podobne problemy jak z Patriotami.

Na ustawieniach 4-4-4-12 tylko 852 MHz to chyba żadna rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wogole podaj jakie miales napisecia ustawione :)

ps. jak wam plytka rozpoznaje 6750 - tj ile wynosi stock V ?

u mnie 1,275 , a u wszystkich z ktorymi rozmawialem na ten temat jest to 1,30V...

wychodzi na to ze trafiles bardzo dobra sztuke, mojego E6750 bios nakryl z 1,2875 i kreci sie 2793025[/snapback]

meeron a Ty jakie masz pamieci? Zdaje mi sie, ze te Mushkiny tez sa na powerchipach.... :)

mialem 2x512 kingmaxy 667 powerchip - 1000MHz na piątkach i 2,2V

mam 2x1 XMS2 675 powerchip - 1000MHz na piątkach i 2,2V

a jada do mnie Lanfesty Crucialowe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem na poczatku 3 sztuki 6750 i ten ktory sobe zostawilem byl wykrywany z takim v (1,275V) - inne 1,30V , no i ten sie w sumie najfajniej krecil

http://img265.imageshack.us/my.php?image=40c4ghzkc3.jpg - tyle zrobilem na 1,425 (czy jakos tak) z biosu 1,1 (czyli pewnie cos kolo 1,45 real

Edytowane przez chase1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajny fajny :)

uzywasz starej wersji coretempa, zmien na nowsza bo tu bzdury podaje co do temperatur

dodatkowo dziwne, ze CT wykryl ci VID jako 1,325 a bios daje inaczej

a wlasnie, na czym ten wynik. chodzi mi o chlodzenie i ile strzela na default V

i czy probowales wyzej z napieciem i megahercami jechac ?

edycja:

przypomnialem sobie ze bios 1.1 dla wiekszosci prockow ustawial def vcore na 1,275 (:

Edytowane przez meeron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie o to chodzi - mialem kilka 6750 i tylko tego tak wykrywal

dalej krecic nie probowalem (rak czasu)

co do chlodzenia http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=243790 - wiatraki na 12v.

coretemp - wiem ze pokazuje bzdury... ale na nowszej wersji komp mi sie wiesza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mojego probemu z kartą dźwiekową, to zauważyłem, że kiedy wyłaczam ją w biosie to jest taki sam komunikat w menadżerze urządzeń jak wtedy kiedy jest włączona czyli błąd kod 10.... Brakuje mi juz pomysłów na tą googlowałem ale nic nie znalazłem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam następujący problem.

Płytka nie wstaje po zmianie timingów, jakiekolwiek bym nie ustawił i tak nie wstaje ... :/ próbowałem już na biosach 1.2 / 1.4 / 1.5 i objawy takie same, wystarczy że zmienię ustawienia timingów na manual i nie podnosi sie ;/.

( aktualnie pamięci chodzą na 1000MHz 1.8V )

Spotkał sie ktoś już z podobnym problemem ?

Dzięki za każdą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze mam mały problem z MSI NEO2-FR BIOS 1.3 i do tego kostki 2x1GB TEAM GROUP 667 NA MICRONACH D9GMH. Płytka mi nie wstaje. Na ledach zgodnie z instrukcją wyskakuje mi że nie mam ich zainstalowanych. CO ROBIC?JAKIE KOSCI KOLOWAC BY ODPALIC TE BADZIEWIE...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...