Skocz do zawartości
Bolo8888

Msi P35 Neo2-fr/fir

Rekomendowane odpowiedzi

@m40 Dzięki za zrobienie foto i zmierzenie wys. tego radiatora, ale czy mógłbyś jeszcze zmierzyć jaką wysokość ma sam slot karty graficznej? Tak się właśnie składa, że do tej pory obcowałem ze slotami AGP, a nie PCI Express, więc nie wiem nawet, czy różnią się one wysokością :)

Chcę mieć po prostu stuprocentową pewność, że na tą płytę wejdzie każda karta graficzna, nawet z najwymyślniejszym systemem chłodzenia :)

Edytowane przez Fulgor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowal juz ktos opcje USER SETTINGS w nowym BIOSie dla Platinum ? Ja jakos po ostatnich przejsciach nie mam odwagi :D Chodzi mi o to czy nie powoduje padniecia BIOSu ;)

Jako, że oficjalny 1.30 to chyba ten sam BIOS co 1.3B5, to pewnie powoduje padnięcie BIOSu jak ten beta. Edytowane przez sarmat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz elementarne poczucie uczciwości, to powinieneś zwrócić tę paczkę.

mysle ze poczekam i wysle maila coz moją dostawą plyty i karty graficznej może się coś jeszcze uda wyciągnąć :)

jakzmieniaj systemto niechzawiesza działalnośćsklepu na kilka dni a nie ludzi wkonia robią. Czekać na paczke tydzień i jeszcze nie dostac tego co się chce !!!!! W moim przypadku dobrze na tym wyszedłemale :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U kogoś to MSI puściło pamięci powyżej DDR1200 ?? (oczywiście na dzielniku) ?

Max Fsb ile robi ?

Moje wyniki znasz - max FSB 524 (SPI1M) - koniec proca :wink:

Witam mam zamiar złożyć zestawik z cd2 e 6750 ,neo2 fr i 8800 gtx czy zasilacz corsair 520w starczy czy lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 620?? będę kręcił !!

520w sobie spokojnie poradzi, bardzo porzadny zasilacz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx . amozesz mi powiedziec czy te pamiatki sie nadaja do krecenia??

2GB (2x1GB) CorsairTwinX XMS2 Dominator,DDR2 PC2-6400,240 Pins, NonECC Unbuffered, CAS 4-4-4-12, EPP

wlasnie jestem w trakcie konczenia transakcji:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, że oficjalny 1.30 to chyba ten sam BIOS co 1.3B5, to pewnie powoduje padnięcie BIOSu jak ten beta.

Nie sądze, też tak myślałem z betą 1.24 i finalną 1.2 dla neo-f, a wersja neo-f różni się nieco do bety (na plus). Aaaa no i neo-f też ma (od wersji 1.2) możliwość zapisu 2 profili ustawień. Zresztą jak wersja finalna to wszystko (teoretycznie) powinno chodzić bez rysyka uwalenia biosu.

superdan

AA napewno będzie Ci płynnie chodzić z takim sprzętem ;)

Edytowane przez VICTORious

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś jeszcze zrobił 500+ ?

Wczoraj bawilem sie na tej plycie na DI z Celeronem zwallowanym i 440MHz dobilem... (oczywiscie porobie testy na max fsb jak dojdzie do mnie procek (x6800) ale plyta zapowiada sie bardzo ciekawie...

Ps. z tego co pamietam to rybus na niej tez robil na fsb kolo 500...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie pozbyłem się Asus P5K i szukam nowej płyt. Neo2-fir prezentuje się bardzo pozytywnie, mam jednak problem. Czy karty 8800GTS/GTS blokują dwa górne porty sata, bo 2 to dużo za mało. Poruszona była tu wcześniej kwesta wysokości radiatora na mostku, ale informacji o sata nie znalazłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Fulgor Wysokość chłodzenia na mostku jest prawie taka sama jak wysokość gniazda PCI-E, jest ono nieco wyższe, ale są to wielkości rzędu 1-2mm. Wysokość chłodzenia mostka także jest dla mnie ważna ponieważ zamierzam wymienić mojego wysłużonego Accelero X2 na Accelero S1 i po dokładnym obejrzeniu płyty wydaje mi się że nie powinno być problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tą. W takim razie nie ma co się teraz tam pchać.

Dzisiaj miałem jechać na WGK ale za późno się obudziłem :lol2:

W ogóle nie obejdzie się chyba bez latania osobno po każdą część osobno :/

Jak miałem mniejszy budżet to wszystko w apollo mogłem kupić :P a tak kasy więcej i problemów też...

A jak myślicie czemu MSI zdecydowało się okroić Platiniumy i sprzedawać pod nową nazwą? Słaba sprzedaż platów? czy chęć zapełnienia rynku płytami takimi w miarę tanimi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i własnie wrócilem z sklepu z nowym sprzetem E6750 ,msi p35neo 2fr,2x 1gb dominator, corsair 520W,i 8800gtx. Tylko poczekam az coreczka z zonka pojda spac i bede skladal. tylko mam jedno pytanie na koncu tej karty 8800gtx jest taka blaszka dluga czarna. Wie ktos moze co to?? czy to normalne?post-13448-1186842025_thumb.jpg

Edytowane przez superdan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dla tych ktorzy maja jeszcze watpliwosci czy Scythe INFINITY wejdzie na P35 Platinum, to mowie wam ze wejdzie bo pare min temu zlozylem wsio do kupy :)

Jak ktos chce moge dac fotencje, nawet jest jeszcze w niektorych miejscach pare mm luzu :)

Pozdrawiam szczesliwych posiadaczy i dzieki wielkie dla Xtreme Addict za doradzenie i pomoc w wyborze plyty jak i pamieci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

superdan - jaką masz temperaturę proca w biosie w standardowych ustawieniach (zegar proca 2,66)?

pozniej pochwale sie wynikami własnie zmontowalem to monstrum. wszedl gtx wszedl i infinity scythe ale moje obudowa thermalteka soprano peka w szwach scythe wypycha boczny wiatraczek lekko:)

Teraz uzywam laptopa zonki . mam tez problem z kabelkami od obudowy tzn led power na plycie ma rozstaw 2 dziurek a kabelki od obudowy maja trzy bede musial se to przerobic. Czy teraz nowe plyty glowne to zmienily?? bo ja uzywalem tej obudowy na socket A i wszytko pasilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko.

Jak odblokować ustawianie napięć w BIOSie (wersja 1.1) w Cell Menu? Mam je na szaro i nie mogę zmieniać... Pamięci standardowo powinny iść na 2.2, a mam 1.9

Procek e6750 ma ustawione na 1.3. Czy na takim napięciu pójdzie na 3400MHz, czy lepiej jednak trochę podnieść?

Edytowane przez surekot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko.

Jak odblokować ustawianie napięć w BIOSie (wersja 1.1) w Cell Menu? Mam je na szaro i nie mogę zmieniać... Pamięci standardowo powinny iść na 2.2, a mam 1.9

Procek e6750 ma ustawione na 1.3. Czy na takim napięciu pójdzie na 3400MHz, czy lepiej jednak trochę podnieść?

naciskajac pake up and page down??

Ps. Polecam wszystkim plytke... ejst bardzo ok. Prowadzi pamieci tak smao jak moj poprzedni abit ip35-e(bardzo wysoko)... nie ma problemow w subzero... jest bardzo przewidywalna :)... tylko jakos system mi sie na niej dziwnie instaluje strasznie dlugo sie laduje (a byl instalowanyz takimi samymi optymalkami jak na abita ip35...)

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sector19:

mam prosbe:) moglbys tak mniej wiecej policzyc ile czasu od startu do napisu "zapraszamy" juz w windzie? na mojej padace obecnej system laduje sie niesamowicie dlugo, niewazne czy swiezy system czy nie. irytuje mnie to do tego stopnia ze teraz zwrocic na to uwage zamierzam i wyeliminowac powod irytacji;) pozdrawiam i dzieki.

Edytowane przez Mumin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sector19:

mam prosbe:) moglbys tak mniej wiecej policzyc ile czasu od startu do napisu "zapraszamy" juz w windzie? na mojej padace obecnej system laduje sie niesamowicie dlugo, niewazne czy swiezy system czy nie. irytuje mnie to do tego stopnia ze teraz zwrocic na to uwage zamierzam i wyeliminowac powod irytacji;) pozdrawiam i dzieki.

POWIEM TAk... Na moich wszystkich poprzednich plytach potrafilem zrobic tak ze moj windows ladowal sie... w mniej niz jeden paseczek pod logo windows xp zdazy przejsc... a teraz ten pasek idzie nawet 10 razy... do tego czasy w superpi 16M mam o ponad minute gorsze niz powinny byc... a juz 2 razy instalowalem windowsa, dokladnie tak samo jak na kazdej innej plycie... robilem te same optymalki... ale to widac ze ZARAZ po zinstalowaniu windowsa juz cos nie jest OK... bo wtedy juz za dlugo mi pasek idzie...

XA moze ty nam pomozesz bo Twoje czasy wyddaja sie byc ok :P

Mial ktos jesczez taki problem jak My??

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...