Sector19 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Na biosie 1.1 nie ma problemów z pamięciami. Podsumowując: - Płytkę warto kupić. - Na BIOSie 1.1 nie ma problemów z pamięciami, a kolejne BIOSy po 1.3 może też będą ok. - Możliwe jednak że nawet BIOS 1.3 nie będzie robił problemów z RAMami tylko nie instalować go za pomocą Live Update. Na biosie 1.3 nie ma problemów z pamięciami. Podsumowując: - Płytkę warto kupić. - Na BIOSie 1.3 nie ma problemów z pamięciami, a kolejne BIOSy po 1.3 też będą ok. - Nawet BIOS 1.3 nie będzie robił problemów z RAMami tylko instalować go za pomocą Live Update. (ja tak robilem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Na biosie 1.3 nie ma problemów z pamięciami. Podsumowując: - Płytkę warto kupić. - Na BIOSie 1.3 nie ma problemów z pamięciami, a kolejne BIOSy po 1.3 też będą ok. - Nawet BIOS 1.3 nie będzie robił problemów z RAMami tylko instalować go za pomocą Live Update. (ja tak robilem) Skąd ta pewność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Skąd ta pewność? bo bios 1.3 poprawil dzialanie moich adat :) wkoncu smigaja jak na abicie ip35 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A jakie masz A-Daty? Działają Ci bez problemów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Sector19: Miałeś defaultowe ustawienia BIOSu podczas aktualizacji? Zworki miałeś na 200? Parametry pamięci były na sztywno wg znamionowych wartości czy z OC? Komp po aktualizacji odpalił od pierwszego kopa czy musiałeś zmieniać sloty, itp? Jeszcze raz podkreślę że na OCZ też nie mam problemów - chodzą jak chcę w każdym slocie... Patrioty nie chodziły cokolwiek bym nie robił... W każdym razie nie chce mi się próbować ponownie wgrywać BIOS tym razem przez AFUWIN z parametrami i znowu próbować Patriotów (irytujące zdejmowanie wentyla (NinjaPlus) na moim kompie i na kompie kuzyna żeby się dostać do RAMu) Gdy testowałem Patrioty to wentyl był cały czas zdjęty z radiatora proca. Poczekam sobie na kolejną wersję BIOSu i opinie na forum. :) Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Sector19: Miałeś defaultowe ustawienia BIOSu podczas aktualizacji? Zworki miałeś na 200? Parametry pamięci były na sztywno wg znamionowych wartości czy z OC? Komp po aktualizacji odpalił od pierwszego kopa czy musiałeś zmieniać sloty, itp? Jeszcze raz podkreślę że na OCZ też nie mam problemów - chodzą jak chcę w każdym slocie... Patrioty nie chodziły cokolwiek bym nie robił... W każdym razie nie chce mi się próbować ponownie wgrywać BIOS tym razem przez AFUWIN z parametrami i znowu próbować Patriotów (irytujące zdejmowanie wentyla (NinjaPlus) na moim kompie i na kompie kuzyna żeby się dostać do RAMu) Gdy testowałem Patrioty to wentyl był cały czas zdjęty z radiatora proca. Poczekam sobie na kolejną wersję BIOSu i opinie na forum. :) Mialem 9x333 E2160 zworka 333 Pamieci 562Mhz(ddr 1124) 5-5-5-15 z OC Odpalil... i musialem wpisywac wszystko od nowa (oprocz proca bo an zworce 333 wstaje 9x333 czyli tyle samo ile bylo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Sector19, nie odpowiedziałeś na moje pytanie. :) Jakie A-Daty masz? A-Data EE 800+? Jeśli tak, to na jakich kościach? Podaj numer seryjny jak możesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) zworka 333 Odpalil... i musialem wpisywac wszystko od nowa (oprocz proca bo an zworce 333 wstaje 9x333 czyli tyle samo ile bylo) Hm, a u mnie działy się takie dziwne rzeczy jak FSB 200 w BIOSie pomimo że mam proc e6750, a zworki na płycie ustawiłem na 333! Także po resecie BIOSu czerwonym guziorem :) Dopiero po włożeniu OCZ wszystko wróciło do normy... Nie wiem już co myśleć o tym wszystkim :mur: Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Cos takiego znalazlem na forum MSI http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=110439.0 To czemu sie nie chwalisz :PP Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez ed00s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Cos takiego znalazlem na forum MSI http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=110439.0 To post mojego autorstwa. xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 sarmat - ten drugi post to twój? A-Data works on P35 Neo2FIR OK, but BIOS 1.3 = death board. Siejesz panikę na świecie :P Nie znam angielskiego dlatego nie przeglądam takich forów, ale jak ktoś zauważy opinie na temat BIOSu 1.3 i Patriotów LLK 800MHz CL4 to niech da znać tutaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ten pierwszy. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superdan Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam. czy ktoś może wie czego może brakowac w windowsie albo co blokuje program dual core center?? tzn mam zainstalowany ale nie uruchamia sie , nie ma zadnych bledow po prostu nic sie nie dzieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caldor Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ostatnio superdan pisales o tym, ze to NOD Ci blokuje i proponowalem bys dodal to list ignorowanych w NODzie.... sprobowales tego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superdan Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Ostatnio superdan pisales o tym, ze to NOD Ci blokuje i proponowalem bys dodal to list ignorowanych w NODzie.... sprobowales tego ?No własnie ja nie mam noda tylko kasperskiego Hmm szukalem tej twojej odpowiedzi o tym nodzie i nie moge znalesc Chyba mam jakis dobry egzeplaz zaraz sprubuje wiecej Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez superdan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 1.35? to fake? nie no gratsy, a jak ze stabilnością? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superdan Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) 1.35? to fake? nie no gratsy, a jak ze stabilnością? nie sprawdzalem jeszcze ale na 3600 i 1.30v chodzil 7h edit:a pozniej wylonczylem Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez superdan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) A u mnie 3400 na 1.337v chodziło tylko 30 min na Orthosie :/ (e6750) Superdan jakie masz temperatury proca w SpeedFanie? Jakie masz chłodzenie? (ok - już wiem - popatrzyłem do sygnatury :) ) Ale powiedz jak z temperaturami... A przede wszystkim - macie podwójne starty kompa za każdym razem? U mnie na standardowym taktowaniu i tak do 3000MHz podwójny start był tylko za pierwszym razem po wcześniejszym całkowitym odłączeniu zasilania. Przy większym OC podwójny start jest nawet gdy zasilanie nie zostanie odłączone (komp wyłączony, ale płyta jest "na czuwaniu" - czerwona dioda) Poza tym irytuje mnie ciągłe mruganie diody HDD. Jakby ciągle pracował. Czym to jest spowodowane? (mam Seagate 7200.10) Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superdan Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A u mnie 3400 na 1.337v chodziło tylko 30 min na Orthosie :/ (e6750) Superdan jakie masz temperatury proca w SpeedFanie? Jakie masz chłodzenie? (ok - już wiem - popatrzyłem do sygnatury :) ) Ale powiedz jak z temperaturami... A przede wszystkim - macie podwójne starty kompa za każdym razem? U mnie na standardowym taktowaniu i tak do 3000MHz podwójny start był tylko za pierwszym razem po wcześniejszym całkowitym odłączeniu zasilania. Przy większym OC podwójny start jest nawet gdy zasilanie nie zostanie odłączone (komp wyłączony, ale płyta jest "na czuwaniu" - czerwona dioda) Poza tym irytuje mnie ciągłe mruganie diody HDD. Jakby ciągle pracował. Czym to jest spowodowane? (mam Seagate 7200.10) Temp w everest po 7h w othosie 74 a rdzenie po 50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Ok, teraz to mam dziwna lekko sprawe, a mianowicie, po wlaczeniu windy klawiatura (przejsciowka usb->ps2) mi nie reagowala, przy wlozeniu bezposrednio w usb wsio ok jest, aleeeee do biosa nie chce mi wejsc po wcisnieciu del:) Jest na to jakis sposob na tejze plycie ?? Bo teraz jestemw kropce, i nie wiem czy port mi padl czy co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Musisz w BIOSie włączyć "BIOS Legacy Support". Wtedy nie będzie problemu z działaniem klawiatury pod USB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ha, no ale jak to mam zrobic skoro mi ps2 port prawdopodobnie nie dziala :)No chyba ze to wina przejsciowki, ale w co watpie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Mój komp ma problem z określeniem z jaką prędkością działa procesor, standardowo jest 11x200 (2200) i wtedy wszystko rozpoznawane jest ok, gdy ustawię 250x10 (2500) tylko CPU-Z pokazuje właściwie prędkość, system, orthos, a nawet TAT pokazują 2750... o co chodzi? W sumie nie ważne :) Jak się sprawują wasze dyski na tej płycie (szczególnie na kontrolerze Marvella) macie jakieś dziwne krótkie spadki transferów (w HD Tune, HD Tach) czy wszystko OK? Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez m40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Sector19, nie odpowiedziałeś na moje pytanie. :) Jakie A-Daty masz? A-Data EE 800+? Jeśli tak, to na jakich kościach? Podaj numer seryjny jak możesz.A-Data Vitesta Extreme 1066+ Są na D9GMH ;] @surekot Wklejaj link z thumbnail for forums z IMS. Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez Lanc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak się sprawują wasze dyski na tej płycie (szczególnie na kontrolerze Marvella) macie jakieś dziwne krótkie spadki transferów (w HD Tune, HD Tach) czy wszystko OK? Mam spadek pod koniec w HD Tune. A tak w ogóle to nie za wolny ten dysk? To normalne u Seagate 7200.10 czy to wina kontrolera na płycie? I to ciągłe pulsowanie diody HDD... m40 - nie próbowałeś dawać zworki przynajmniej na 266? Na kompie mojego kuzyna z procem e4400 (też oczywiście MSI P35 Neo2 FR) dałem zworkę właśnie na 266 (x10)... Noi powiedzcie jak u was z tymi podwójnymi startami komputera. Da się to jakoś wyeliminować? Czy to jest szkodliwe? Słyszałem że na niektórych płytach z P35 tak się dzieje, nie tylko na MSI. Jednak według mnie nie zdrowo wyglądają takie podwójne starty... Edytowane 15 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Mam spadek pod koniec w HD Tune. A tak w ogóle to nie za wolny ten dysk? To normalne u Seagate 7200.10 czy to wina kontrolera na płycie? I to ciągłe pulsowanie diody HDD... m40 - nie próbowałeś dawać zworki przynajmniej na 266? Na kompie mojego kuzyna z procem e4400 (też oczywiście MSI P35 Neo2 FR) dałem zworkę właśnie na 266 (x10)... Noi powiedzcie jak u was z tymi podwójnymi startami komputera. Da się to jakoś wyeliminować? Czy to jest szkodliwe? Słyszałem że na niektórych płytach z P35 tak się dzieje, nie tylko na MSI. Jednak według mnie nie zdrowo wyglądają takie podwójne starty... Spadek pod koniec jest raczej normalny, mnie interesują takie "gwałtowne" jak ten jeden na początku wykresu... czy to może normalne na tych kontrolerach? Co do zworki to przyjdzie na nią czas... co ona właściwie daje oprócz na stałe ustawionej wartości FSB? Jak na razie tak sobie trochę podkręcam :) przyjdzie i czas na większe MHz. Podwójny start to widać rzecz normalna na P35 nie tylko na MSI. Występuje to tylko jak "świeżo" uruchamiasz kompa. Za pierwszym razem po montażu zapomniałem o podwójnym starcie i mocno się wystraszyłem, kiedyś podobnie wyglądało spalenie przez mą osobę Durona 1200 tylko że wtedy komp po chwili już nie wstał :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tak było u mnie wcześniej że tylko na świeżo miał podwójny start. Po podkręceniu proca powyżej 3000 komp startuje podwójnie nawet jeśli nie był odłączony całkowicie od zasilania (płyta była na czuwaniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jakos dziwne macie odczucia z tym podwojnym startem. U mnie to wytepuje tylko wtedy gdy komp byl odlaczony od pradu na jakas chwile. Nawet po OC to nie wystepuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Tak było u mnie wcześniej że tylko na świeżo miał podwójny start. Po podkręceniu proca powyżej 3000 komp startuje podwójnie nawet jeśli nie był odłączony całkowicie od zasilania (płyta była na czuwaniu)Mam to samo. Po OC występuje podwójny start nawet jeśli zasilanie nie było odłączane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Pytanie do ludzi majacych klawiatury na usb, czy bez przejsciowki usb->ps2 jest jakas mozliwosc wejscia do biosa ? Czy jak zresetuje go bede mogl wciskajac F1 czy del wejsc do niego ? Bo chyba padl mi ps2, zaraz jak sie uda sprawdze inna klawiere pod ps2, jak nie pojdzie to jutro plyta idzie na serwis :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...