VICTORious Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 teraz trzeba jeszcze zmierzyć spód ninji, najbardziej obawiam się lewej strony (od strony końca chłodzenia heat pipe), że tam coś zawadzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 to jak to w koncu jest czym sie fr rozni od fir ? wg opisu w znaku plyty sa identyczne, a roznica w cenie to.... 1zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) to jak to w koncu jest czym sie fr rozni od fir ? wg opisu w znaku plyty sa identyczne, a roznica w cenie to.... 1zl :) Może ktoś się pomylił i wersja FIR i FR to to samo :) w niektórych sklepach pod nazwą Msi P35 Neo2-fr widnieje fotografia Msi P35 Neo2. Prosiłbym jeszcze jakiegoś dobrego człowieka o podanie wysokości kondensatorów ulokowanych przy gnieździe procesora :) Edytowane 31 Lipca 2007 przez m40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 A to faktycznie :P na poczatku nie zwracaelm uwagi ale nawet w google sprawdzalem to polowa obrazkow jest bledna :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2007 (edytowane) Co tam, napisze jeszcze raz: Neo2 fr i fir różnią się jedną rzeczą - fir ma firewire. Jeszcze jedno, te dodatkowe zasilanie troche w mało wygodnym miejscu. Powinno być na samej górze płyty. Edytowane 31 Lipca 2007 przez VICTORious Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 hm. ale ta roznica w cenie w znaku... 1zl ? jak na ta sama plyte z firewire, albo bez... zwykle byla to nieco wieksza kwota Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 W większości sklepów to różnica przeszło 20zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No, panowie, ktoś już nabył Msi P35 Neo2-fr/fir? Jestem spragniony testów i wyników! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Ja zamowilem dzis rano spodziewam sie jej w czwartek moze piatek. te pamieci http://allegro.pl/item221270754_a_data_1gb...erclocking.html i ta plyta http://www.sklep.tylda.pl/?idp=PLYMIS7750079 Proca bede mial 4300 wiec w mam nadzieje w czwatrek potestowac ... proca bralem boxa obadamy jak ninja z szafy wejdzie jak nie to box bedzie narazie chlodzil. Moze ktos napisac jakie texty sa najbardziej potrzebne jak bede mial aparat to foty tez gdzies walne. Pozdrawiam ED Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez ed00s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Do wszystkich, którzy planują kupić którąś z tych płyt - ustawcie od razu zworki na 333MHz - wydajność pamięci po OC jest wtedy większa. Poza tym, poszukajcie najnowszego beta BIOS'u. W przypadku MSI P35 Platinum najnowszy beta BIOS (1.3B5) daje sporego kopa pamięciom - przepustowość wzrosła o przeszło 500MB/s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Napewno nie ustawiajcie zworki na 200, tylko odrazu 266 i 333 dla porównania. Dziś oglądałem ninje u siebie na płycie i na 90% wejdzie na wersje FIR. Co do biosów beta to lepiej uważajcie bo jeden na forum już miał przez to płytke na servisie. Najlepiej skonsultować bete biosa na forum MSI Polska. Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez VICTORious Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 (edytowane) Napewno nie ustawiajcie zworki na 200, tylko odrazu 266 i 333 dla porównania. Dziś oglądałem ninje u siebie na płycie i na 90% wejdzie na wersje FIR. Co do biosów beta to lepiej uważajcie bo jeden na forum już miał przez to płytke na servisie. Najlepiej skonsultować bete biosa na forum MSI Polska.Zworkę to najlepiej od razu ustawić na 333 MHz, wyżej wkleiłem porównanie na tym ustawieniu i na 266 MHz. To nie wina beta BIOS'u jako takiego tylko zastosowanej w nim funkcji. W ostatnim oficjalnym BIOS'ie (1.2) też była funkcja zapisu ustawień użytkownika, która powodowała problemy, dlatego został wycofany. Ja osobiście myślałem, że w oficjalnym BIOSie powinno być to naprawione i chciałem to wypróbować - przy następnym uruchomieniu komputer nie wstał, a kontrolka stacji dyskietek ciągle się świeciła, a komputer wydawał beep'y co jakiś czas. Próbowałem zresetować CMOS - nic to nie dawało. Musiałem odzyskać BIOS z dyskietki (w końcu coś ta kontrolka i beep'y oznaczały). Zmieniłem nazwę BIOS'u na AMIBOOT.ROM, wgrałem na dyskietkę, włożyłem ją do kompa, podłączyłem klawiaturę pod PS/2 i podczas włączania komputera przytrzymałem CTRL+HOME. BIOS został odzyskany, także PaVLo (chyba taki miał nick) niepotrzebnie oddawał płytkę do serwisu - można było to naprawić. :] Edytowane 1 Sierpnia 2007 przez sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 No właśnie słyszałem że przed oddaniem płyty na servis przez źle wgrany bios czy zły bios jest parę możliwości przywrócenia płyty do życia. Przy moim procu na magistrali 800 nie będzie problemu z mag. 1333? #ed00s daj znać jak najszybciej jak się płyta spisuje, bo jeśli nie będzie dobra (w co wątpie) to jeszcze moge wycofać aukcję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 O cenna uwaga Bolo888 moze wprowadzisz jakies faq dla plyty w 1 poscie. Jka mialem dfi lanparty nf 4 to w topiku bylo faq i triki biosy progsy. To napewno wplynie na przejzystosc tematu i niepotrzebne pytania. Pozdrawiam ED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Przy moim procu na magistrali 800 nie będzie problemu z mag. 1333? Też się nad tym zastanawiam. Czy proc e2140 i płyta MSI P35 Neo2 FR ze zworką na 333 odpali wogóle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Też się nad tym zastanawiam. Czy proc e2140 i płyta MSI P35 Neo2 FR ze zworką na 333 odpali wogóle?No w przypadku procków z FSB na poziomie 200MHz może być problem. Chociaż nie szkodzi spróbować. Jak nie wystartuje to można zmienić na 266MHz. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 #ed00s no i jak masz płytke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 witam ktos w najbliszym czasie bedzie miał Q6600 na tej płycie lub wie co mozna by sie po nim spodziewac na 4 rdzeniowym procku no własnie juz ktos ma ta płyte? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Czas zobaczy jak to Intel na Intelu siedzi :) Jutro powinienem miec NEO2-FR za 455pln to jak dla mnie dobra cena. PS. Ktos chetny na GA-N650SLI DS4 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dostałem dzisiaj co prawda P35 Platinum, ale to praktycznie ta sama płytka :] Wieczorkiem/jutro rano relacja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulgor Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Brawo Xtreme Addict! :D Czekamy na obszerną i fachową relację od ciebie. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że mamy duże wymagania wobec tak rasowego overclockera jak ty ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 no to czekam'y... napisz odrazu na czym bedzesz ją testowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Właśnie bawię się beta biosami :wink: THX sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Właśnie bawię się beta biosami :wink: THX sarmat Nie ma za co. :) Ciekaw jestem ile wyciągniesz z tej płytki. :) BTW, często słyszy się o podwójnym starcie płyt na P35. Ja mam inny problem na tej płycie, otóż po OC mam potrójny start po odłączeniu zasilania. :o Xtreme Addict, możesz sprawdzić czy u Ciebie jest podobnie? Edytowane 2 Sierpnia 2007 przez sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Oczywiście ubiłem płytę, gdy próbowałem zapisać ustawienia OC :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Oczywiście ubiłem płytę, gdy próbowałem zapisać ustawienia OC icon_lol.gif Jakim cudem? Juz sie boje swoich lap w to wkladac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Chodzi o opcje profile OC :) dobra wiadomość - zrobiłem tak jak sarmat i działa OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 hehe musiałeś spróbować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Dokładnie :) dobra wiadomość - ocuje proca o ok. 50 MHz więcej od wersji Neo-F i o ok. 30 MHz więcej od P5B Deluxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Juz mam Neo2-FR w swoich lapkach :D Moge potwierdzic ze FR to to samo co FIR ale bez Firewire. Jak poskladam to wieczorkiem i w weekend testy z E6300. PS. Fajnie ze PCB to samo co Platinum, nawet spod naklejki wystaje :P Aha, jakbyscie chcieli zeby wam zmierzyc radiatory to mowic gdzie zanim mi to na stole jeszcze lezy. Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Forrestal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...