m40 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja proszę (trzeci raz:) ) o wysokość kondensatorów wokół gniazda procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 najwyższy ma 1.1 cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak popatrzyłem na cenę MSI P35 Neo2-FR/FIR i normalnie jestem w szoku. Ta płyta to lekko okrojone MSI P35 Platinum (brak RollerCoaster'a), identyczne PCB i można ją dostać za jedyne 430 zł. :o Przecież to mniej niż Asus P5B Deluxe i Gigabyte GA-P35-DS3R. Gdybym teraz składał komputer to wybór byłby dla mnie prosty. Lepszej płyty na P35 w tej cenie się nie dostanie. MSI wraca w wielkim stylu... :) Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Forrestal napisz jakie chłodzenie zakładasz na cpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 TT Big Typhoon i ydaje mi sie ze problemow nie powinno byc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Jak masz możliwość to wrzuć kilka fotek - przed po zamontowaniu chłodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Fotki beda. Zmierzylem radiatory na FR/FIR i maja one po 32mm. Heatpipey przechodza na wysokosci 30mm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mobo wydaje się zacne... Ale zastanawia mnie czemu większość sklepów podając model P35 NEO2 FIR/FR daje zdjęcie wersji P35 NEO2...: http://global.msi.com.tw/index.php?func=pr...amp;cat2_no=170 Choć skoro FR od 420zł liczą a non-FR/FRI obcięte o ICH9R (ma ICH9) i jeszcze inne chłodzenie + o dwa mniej złącza s-ata (reszta ta sama) to winno kosztować poniżej 400zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POC Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Chciałbym się dowiedzieć czym się różni MSI P35 Neo2-FR od MSI P35 Neo2-FiR?Wiem,że MSI P35 Neo2-FiR ma firewire,a czy MSI P35 Neo2-FR ma też miedziane radiatory z heatpipami?Czy Neo2-FR ma ICH9R czy ICH9? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil2201 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 FIR jest niewiele droższy ale ma fajniejsze chłodzenie i firewalla ;] Dobry konkurent abita ip35-e który kosztuje podobnie cenowo. Tyle że Msi ma SLI ładniejszy lamit co mnie przekonuje do kupna względem abita. No i FSB podobne a nawet większe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 wystarczy poczytać temat(ostatnia str), ew. stronę producenta.... parę osób już pisało, że różnią się tylko firewire. Ja czekam na jakieś wasze testy (najbardziej XA;]): screeny z wyników oc i jakiś opisik jak to szło, bo płytka syci :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) A ja sobie zachorowałem na MSI P35 Neo2-FIR :wub: nie wiem jak to bedzie z kasą, ale sprawie sobie chyba je zamiast Abita IP35-E bo to chyba zaraz po nim drugie najsensowniejsze mobo....mógłby ktoś wypowiedzieć sie jak z stabilnością i użytkowaniem na co dzień tego moba :P A i wrażenia z OC tez mile widziane xD wystarczy poczytać temat(ostatnia str), ew. stronę producenta.... parę osób już pisało, że różnią się tylko firewire. No ale FR niema heat pipe :unsure: Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) No więc tak jak obiecałem :wink: Akt I Platforma testowa: E6320 (Silvercom) - chłodzenie: zmodyfikowany box/TT SonicTower P35 Platinum (Silvercom) @ 1.3B5 Tagan 700W EasyCon XL (Pc-tuning.pl) Radeon X1300 Hypermemory :lol: Memki: Wilk Elektronik / RADO / Yotomeczek :D Ustawienia w biosie: Vfsb - 1.4 - 1.55v Vnb - 1.4 - 1.55 (więcej nie daje efektów poza tym bios coś piosczy) Vmem - jakie mi się zachce :wink: W części pierwszej testowałem płytę na procku E6320 :wink: Wynik przy napięciu 1,46 z biosu :D Wcale nie taka zła sztuka :D OC Goodram PC8500 2x512 Mushkin XP2 PC6400 2x1 GB G.skill HZ PC6400 2x1 GB - Yotomeczka (nieżywe :lol: ) Akcja 4x1 GB :) Mushkin SP2+ PC6400 Ciąg dalszy nastąpi... Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Xtreme Addict Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wysoko memki prowadzi i przyjemne FSB... bardzo fajny mobasek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @Fredek: Wg zdjęć od MSI i FIR i FR ma heat-pipe'a. Różnią się firewire'm. (nie brak/brak) Dopiero NEO2 (non FR/non FIR) nie ma heat-pipe'a (choć konstrukcyjnie to to samo co FR/FIR, tyle, że bez ICH9R (zamiast tego ICH9) no i o 2 złącza s-ata mniej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Tyle że Msi ma SLI ładniejszy lamit co mnie przekonuje do kupna względem abita. No i FSB podobne a nawet większe. MSI ma SLI? W specyfikacji tej płyty w jednym ze sklepów napisane jest niestety, że: Obsługa SLI Nie Obsługa CrossFire Tak Gdyby było SLI to całkiem przekonam się do tej płyty :) Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez surekot Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @Fredek: Wg zdjęć od MSI i FIR i FR ma heat-pipe'a. Różnią się firewire'm. (nie brak/brak) Dopiero NEO2 (non FR/non FIR) nie ma heat-pipe'a (choć konstrukcyjnie to to samo co FR/FIR, tyle, że bez ICH9R (zamiast tego ICH9) no i o 2 złącza s-ata mniej). Hmm... no też tak myślałem do póki nie zobaczyłem zdjęcia w TYM sklepie :? BTW. oprócz FireWire to te same płytki(OC itd.) tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 MSI P35 Neo2-FR MA heatpipe!! To dokladnie to samo co FIR tyle ze bez Firewire. Niech to ktos do 1 postu wrzuci. Takie mini FAQ bo w sklepach przewaznie maja zle foto. Newegg sie nie myli tylko chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) No to już wszystko wiadomo :) Przypdakiem natknąłem sie na review'a P35 Platinum i według wykresu na tej stronie przy zworce 266mhz, wydajność od 450FSB maleje :blink: Czy mi sie zdaje...., pozatym to płytka nie powinna mieć problemów z prockami na FSB 800mhz?? Wtedy zworka ma być na 266mhz?? Sry za noobowate pytania ale ciężko to wszystko ogarnąć :wink: Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mnie tam wydajność nie maleje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wiem tylko tyle że w pozycji 200 wszystkie procki będą się detektowały ze swoimi natywnymi FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Czesc, Rowniez posiadam plyte MSI P35 Platinum i mam nastepujace, moze glupie pytanie, czy lepiej jechac na ustawieniach FSB 383 przy CPU ~3450MHz, ratio 1:1,2 i pamieciach 919MHz 4-4-4-12, czy moze lepsze bedzie FSB 460MHz, CPU ~3230MHz, ratio 1:1 i pamieci 920MHz 4-4-4-12 ? Chodzi mi raczej o wydajnosc w windowsie i grach, niz o punkty w everescie ;) Niestety przy BIOSie 1.1 pamieci za bardzo przy wiekszych czestotliwosciach dzialac nie chca, nawet majac luzniejsze opoznienia, a watpie, zeby zmiana BIOSu na bete cos poprawila w tej kwestii. Takze pytanie brzmi, czy lepsze wieksze taktowania procka czy FSB ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Mnie tam wydajność nie maleje icon_smile3.gif Ale jedziesz na zworce 333mhz?? Bo spadek jest tylko na 266mhz....to w końcu ile jest tych zworek?? Trzy?? (200,266,333)?? W takim razie ciekawe jak ma sie sprawa ,,spadku wydajności,, na zworce 200mhz.... Wiem tylko tyle że w pozycji 200 wszystkie procki będą się detektowały ze swoimi natywnymi FSB. Czyli np taki E2140 wystartuje na 800mhz a E6750 na 1333mhz tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 (edytowane) czy ja dobrze widzialem, ze Mushkin XP2 PC6400 2x1 GB polcialy 600mhz na 4 4 4 12 i 5 5 5 15 ? - to byl ich max ???? czy tak poprostu porownanie ile dla timingow. ps. fajna plytka. czas zamawiac Edytowane 4 Sierpnia 2007 przez chase1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Tak poprostu pokazałem, że można na niej taktować pamięci 600 MHz i 4-4-4- :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 To jak bedzie ? Doradzi mi ktos ? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Im wyższe taktowania CPU tym jest wydajniej... poza tym co za różnica zrobić test w kompresji video, bądź choćby SuperPI :o? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 @Xtreme Addict na jakiej zworce jedziesz? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 266 Sprawdzałem 333 i było bez różnicy nie licząc problemu z bootowaniem pamięći (tylko Goodram PRO się bootowały), gdyż na default ustawiało odrazu memki na 533 MHz (1066) :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2007 266 Sprawdzałem 333 i było bez różnicy nie licząc problemu z bootowaniem pamięći (tylko Goodram PRO się bootowały), gdyż na default ustawiało odrazu memki na 533 MHz (1066) icon_sad2.gif Ciekawe jestem w takim razie czemu na X-bit na 266mhz podają że jest spadek wydajności :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...