mechatronika87 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 A ja znalazłem goscia w google z takim sprzętem |MSI P35 NEO2-FIR|C2D 6320@2800 1.28V|SCYTHE Infinity 1x120mm|TakeMS 4x1GB CL5|WD 1x36GB Raptor + WD 1x320GB|SAPPHIRE X2600XT 256MB DDR4|LiteOn LH-20A1S|X-FI Extreme Music|PoV 400W Black Diamond|PoV Maximum case 2x120mm silent .Wiec już sam nie wiem na to wychodzi ze SCYTHE Infinity 1x120mm wejdzie ? Możesz podac linka to bym z gościem pogadał czy by dał jakieś zdjęcia czy coś bo niechciałbym stanąć przed sytuacją kiedy chłodzenie nie wejdzie bede musiał je sprzedawać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) A ja znalazłem goscia w google z takim sprzętem |MSI P35 NEO2-FIR|C2D 6320@2800 1.28V|SCYTHE Infinity 1x120mm|TakeMS 4x1GB CL5|WD 1x36GB Raptor + WD 1x320GB|SAPPHIRE X2600XT 256MB DDR4|LiteOn LH-20A1S|X-FI Extreme Music|PoV 400W Black Diamond|PoV Maximum case 2x120mm silent .Wiec już sam nie wiem na to wychodzi ze SCYTHE Infinity 1x120mm wejdzie ?Po co mu takie chłodzenie przy 2,8G? Równie dobrze mógłby obniżyć napięcie poniżej 1,25V i sprawdzić czy wyrobi pasywnie :) Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez anemus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Mam lamerskie pytanie bo jestem lama :) Jak to jest z tymi zworkami w MSI? Powiedzmy że kupię proca fsb800 i MSI. Po zakupie przestawię zworkę testowo na 333, a komp nie wstanie, to czy będzie trzeba resetować bios, czy wystarczy tylko przestawić na 200 (lub 266) i będzie git? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Odpalasz kompa na default, podnosisz asekuracyjnie napięcia, ustawiasz ręcznie timingi i obniżasz FSB jak najniżej. Następnie komputer wyłączasz i przestawiasz zworke na 333 MHz. Czyli o 133 MHz płyta automatycznie Ci podnosi FSB. Co za tym idzie, dzięki wewnętrznym latencjom chipsetu mamy koło 2000 MB/s przepustowości więcej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 (edytowane) Czyli np taki E4300 wystartuje na 9x333mhz??=3ghz na procu i X mhz więcej na memkach tak?? Innymi słowy to takie sprzętowe podkręcanie?? :) Edytowane 5 Sierpnia 2007 przez Fredek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Tak Ale przy tym jest wydajniejsze niż w biosie danie 333x9 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ale przy zworce na 333mhz w biosie będzie również ustawione 333mhz na sztywno czy jak to jest?? Chodzi mi o to czy jak bede chciał podkręcać przy zworce 333mhz to zacznie sie ono od 333mhz?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 zaczyna sie od 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam jako ze we wrzesniu skladam nowego kompa ( z podpisu nie zostalo mi juz nic ;) ) zastanawiam sie wlasnie nad ta plytka. I mam takie oto pytanie. Czy bedzie to dobra plytka do 4 rdzeniowke intela q6600 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Teoretycznie powinna być. Chipset w każdym razie stworzony jest pod Quady :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Będzie bardzo dobra, ale ja bym nie brał q6600, bo to nic dobrego. 4 rdzenie nie są szybsze w typowych zastosowaniach, za to jest quad jest droższy, żre więcej prądu i bardziej się grzeje od zwykłych conroe. Wziąłbym zwykłego e4400 albo conajwyżej e6750. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 ale to nie beda "typowe zastosowania" procek naprawde bedzie mial co robic - na raz serwer kilku gierek sieciowych - miedzy czasie chcialbym sie pobawic 3ds maxem i innymi mu podobnymi ;) - muza filmy - serwer ftp ( spora siec ponad 300 kompow ) - i pare innych no i przy tym wszystkim od czasu do czasu w cos zagrac ;) (ale to tylko okazyjnie) jesli chodzi o temperatukre to bedzie on mial WC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Ok. Powiedzmy, że przekonałeś mnie do tego, że Q6600 może ci się przydać. ;-) Możesz śmiało brać tego neo2fr. Najlepsza płyta w tych okolicach cenowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surekot Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jak weźmiesz tego Q6600 i tę płytkę to wrzuć tu kilka swoich przemyśleń - mogą się komuś przydać w przyszłości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Po co mu takie chłodzenie przy 2,8G? Równie dobrze mógłby obniżyć napięcie poniżej 1,25V i sprawdzić czy wyrobi pasywnie :) Ogólnie to co twoja wypowiedź wniosła do tematu?? i odpowiedzi na moje pytanie??? Może ktoś zapoda jakieś zdjęcie z infinity albo ninja na pokładzie, albo chociaż się wypowie czy ten sprzęt się zmieści na tej płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 co do chłodzenia ich9r, to usunięcie blaszki da 1mm przestrzeni - chyba że nie przyklejona? Co do Ninji to na moje oko będzie pasować - jedynie o mogło by kolidować to 3 rurki z radiatorem po lewej stronie płyty, tylko że Ninja ma różne wysunięcia tych rurek: Wystarczy obrócić go o 90st i będzie ok (o dolny radiator nie będzie kolizji). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Dzieki zamawiam Ninje bo infinity troche droższe imoże się nie zmieścić Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez mechatronika87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Takie pytanie do posiadaczy. Dziala wam EIST na tym mobo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Czy ten msi ma trzy fazy czy mi się wydaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Wydaje ci się ma 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Pełne mocne 4 fazy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A co się bardziej opyla brać foxconna p35a czy msi p35 neo2 fir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sarmat Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) Takie pytanie do posiadaczy. Dziala wam EIST na tym mobo?Działa, i to całkiem dobrze. Jeśli Tobie nie działa, to albo masz nieuruchomioną tą opcję w BIOSie (Cell Menu) albo nie zmieniłeś profilu zasilania w systemie. A co się bardziej opyla brać foxconna p35a czy msi p35 neo2 firJa bym brał MSI, bo więcej o nim wiadomo. Edytowane 6 Sierpnia 2007 przez sarmat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forrestal Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A no wlasnie, profile zasilania:D Bo w BIOSie to zalaczone ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 ninja wejdzie spokojnie jak bez proca( na sucho przykladalem to nic nie chaczylo ) to z procem tymbardziej nie zachaczy :D. faken czekam na kuriera z procem :DP:PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jakie to mobo ma max vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechatronika87 Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Jeszcze jestem wkropce, kusi mnie to Scythe infinity, kosztuje 20 zł więcej od Ninja więc mozna bysię skusić ale czy Infinity wejdzie?? Może jeszcze dzisiaj ktoś coś napisze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 też miałem taki dylemat, ale wziąłem ninje bo jest prawie 2x lżejsza, a wydajnościowo to prawie to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Sam jestem ciekawy czy Infinity wejdzie. Przymierzam sie do tej płyty a nie uśmiecha mi się zmiana chłodzenia bo daje rade. Chyba że nie będzie innego wyjścia. Wymiary Ninji to 110x110 a Infinity 125x116. @edOOs możesz sprawdzić ile jest jeszcze wolnego miejsca jak przyłożysz radiator do socketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 W tej chwili mam boxowe chlodzenie ale jutro kupie paste i foty zapodam. A tak mniej wiecej to kolo 0,5 do 1 cm od strony mostka polnocnego i troche wiecej od strony front panel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...