wistler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Otóż mam dziwny problem :E Po prostu system nie wykrywa myszy pod ww. złącze. Kiedyś nie było z tym problemu. Muszę wykonać kilka zabiegów, abym mógł użytkować mysz: menadżer urządzeń, mysz standardowa i tam jest wyszukiwanie sterowników. I podczas wykrywania, machając cały czas gryzoniem, dojdę do upragnionego komunikatu: Znaleziono mysz bla bla bla. Dopiero wtedy mycha działa, a cały zabieg trwa jakieś 5 minut. Dochodzi do tego fakt, iż nie zawsze ten sposób działa. Trzeba restartować komputer, bawić się na nowo etc. W porywach można się tak 25minut bawić. Jakieś pomysły? ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolar Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Idź do sklepu i kup za jakieś 10zł mysz na ps2 lub USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wiedziałem, że o czymś zapomniałem: to jest stary komputer i nie ma ani PS/2 ani USB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wiedziałem, że o czymś zapomniałem: to jest stary komputer i nie ma ani PS/2 ani USB :)Kiedyś miałem przejściówkę z ps/2 na RS 232 ... więc kupujesz mysz na USB , podłączasz do przejściówki z USB na PS/2 i następnie do przejściówki z PS/2 na RS 232 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Miałem kiedyś pożyczoną taką przejściówkę i działało :\ Ale niestety już jej nie mam, a nigdzie w sklepach nie mają. Na allegro również nic wyhaczyć nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Miałem kiedyś pożyczoną taką przejściówkę i działało :\ Ale niestety już jej nie mam, a nigdzie w sklepach nie mają. Na allegro również nic wyhaczyć nie mogę.Miałem kiedyś P166 MMX na intelu HX i chyba jeden port USB ( w pinach ) to miało - wystarczył by śledź + ... instrukcja do płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Ano ta płyta nie ma USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2007 Odświeżam temat: naprawdę nikt nie wie, co może być tego przyczyną? I dlaczego inna mysz działa po przejściówce na rs232? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Skoro inna mysz dziala, to najwyrazniej ta jest walnieta ;) Kup na Allegro jakas myche na RS232 i zobacz, czy tez bedzie wariowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 (edytowane) Z tymże na innym kompie jakoś funkcjonowała normalnie :P No cóż, pozostaje mi szukać innego gryzonia. Zakupiłem przejściówkę RS232 -> PS/2. Dobry rok temu podłączając tak myszkę, wszystko działało bez problemu. Podłączam dzisiaj nowo zakupione urządzenie i pupa, nie działa : / Ok, usb jakoś podłączyłem, mycha na usb i śmiga ;] Edytowane 26 Września 2007 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) jak niżej Edytowane 26 Września 2007 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) do usunięcia Edytowane 26 Września 2007 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...