Skocz do zawartości
wistler

Mysz Pod Rs232 & Win98 Se

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż mam dziwny problem :E

Po prostu system nie wykrywa myszy pod ww. złącze. Kiedyś nie było z tym problemu. Muszę wykonać kilka zabiegów, abym mógł użytkować mysz: menadżer urządzeń, mysz standardowa i tam jest wyszukiwanie sterowników. I podczas wykrywania, machając cały czas gryzoniem, dojdę do upragnionego komunikatu: Znaleziono mysz bla bla bla. Dopiero wtedy mycha działa, a cały zabieg trwa jakieś 5 minut. Dochodzi do tego fakt, iż nie zawsze ten sposób działa. Trzeba restartować komputer, bawić się na nowo etc. W porywach można się tak 25minut bawić.

Jakieś pomysły? ; ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem, że o czymś zapomniałem: to jest stary komputer i nie ma ani PS/2 ani USB :)

Kiedyś miałem przejściówkę z ps/2 na RS 232 ... więc kupujesz mysz na USB , podłączasz do przejściówki z USB na PS/2 i następnie do przejściówki z PS/2 na RS 232 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś pożyczoną taką przejściówkę i działało :\ Ale niestety już jej nie mam, a nigdzie w sklepach nie mają. Na allegro również nic wyhaczyć nie mogę.

Miałem kiedyś P166 MMX na intelu HX i chyba jeden port USB ( w pinach ) to miało - wystarczył by śledź + ... instrukcja do płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymże na innym kompie jakoś funkcjonowała normalnie :P No cóż, pozostaje mi szukać innego gryzonia.

Zakupiłem przejściówkę RS232 -> PS/2. Dobry rok temu podłączając tak myszkę, wszystko działało bez problemu. Podłączam dzisiaj nowo zakupione urządzenie i pupa, nie działa : /

Ok, usb jakoś podłączyłem, mycha na usb i śmiga ;]

Edytowane przez wistler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi