jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Z poczatku chcialem kupic e6550, pozniej przyszlo e6750, ale jednak roznica ~300pln w cenie w stosunku do q6600 sklania mnie ku trzeciej opcji. zajmuje sie obrobka video, takze mysle, ze jest sens. doradzcie zatem jaka plyte najlepiej pod niego wziac, ktos moze juz ma jakis setup z tym cpu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio7 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Kup ABIT IP35-E Edytowane 23 Lipca 2007 przez michcio7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Jak nie kręcisz to coś na i975X - stabilna platforma. Polecam Bad Axe 2. A jak nie to P5K (deluxe) lub coś podobnej klasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Asus P5W DH Asus P5W64 WS Pro Asus P5WDG2 WS Pro Intel D975XBX Intel D975XBX2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) a jak te low-budgetowe rozwiazanie sie sprawdzaja typu ABIT IP35-E? P5W DH DELUXE widze w cenie 542,00 zł takze spoko calkiem chyba, a moze lepiej cos z p35? sorry za tysiac pytan, ale konkret dylemat. Edytowane 23 Lipca 2007 przez jedynak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 a jak te low-budgetowe rozwiazanie sie sprawdzaja typu ABIT IP35-E?Zajmujesz sie obrobka video, to raczej nie przygladaj sie mobo w cenie 400-500zl, ktora ma sekcje zasilania i kondziolki takie, ze szkoda gadac. Do takich prac komp ma byc szybki, stabilny i nie wydzielajacy raczej duzych ilosci ciepla, czego nie mozna powiedziec o plytach z chipsetem P35. Dla przykladu radiatorem NB z IP35-E poparzylem sie na stock ustawieniach. Ogolnie low cost mobo bedzie dobre na 2-3 miesiace przy cpu typu Quad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 dokladnie to chcialem uslyszec, to ktora z tych, ktore wymieniles bys bral? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Zaleznie od funduszy, ale ... XBX2 i XBX to najbardziej stabilne plyty pod C2D. Jeszcze w sumie zapomnialem o ABIT AW9D-MAX ;) Osobiscie wybralbym pomiedzy XBX2/P5WDG2WS Pro/AW9D-MAX. Wybierz sobie cos z tych trzech ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 ABIT AW9D MAX - 530 zl D975XBX2KR - 679 zl P5WDG2 WS Professional - 786 zl takze ze wzgledu na cene chyba tego abita wezme, respekt + DEVILEK :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A ja bym ci także P5W64 polecił. Również bardzo stabilna, przygotowana do pracy w stacjach roboczych, ma spore mozliwości i na prawdę bezproblemowa - płyt miałem cała masę i ta była jedną z najlepszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 poczytalem troche i rzeczywiscie P5W64 wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem, macie pomysl gdzie moge kupic tanio, bo widze, ze ceny skoczyly do gory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 aktualne ceny www.skapiec.pl - wybierz jedną z najtańszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 wiem wiem, tylko w cache google i w zakonczonych aukcjach sklepowych na allegro widzialem ze chodzila po 500 z kawalkiem, a teraz 700-800 i stad pytanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A właśnie nie orientuje sie ktoś co z tymi obniżkami Intela? Są? Będą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Quad od 980 zł http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/150953 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Quad od 980 zł http://www.skapiec.pl/site/cat/1/comp/150953raczej 1100... a obniżki w świecie miały być od eee... wczoraj. Tak więc chyba tak szybko nie dotarły do Polski o ile wogóle były :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239759 . Obnizki były , a cena Quada chyba spadła , wcześniej był o wiele droższy , z tego , co pamiętam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanjuro Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239759 . Obnizki były , a cena Quada chyba spadła , wcześniej był o wiele droższy , z tego , co pamiętam Ok dzięki za info, widać trza mi poczekać jeszczce do sierpnia może będzie jednak C2Q ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 raczej 1100... a obniżki w świecie miały być od eee... wczoraj. Tak więc chyba tak szybko nie dotarły do Polski o ile wogóle były :/960zł w pcprojekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 na allegro lataja po 999 na luzie madre glowy, powiedzcie prosze czy wszystko spoko, bo dziwnie niska cena: http://www.sklepelkas.eu/index.php?p184,as...-2xgblan-fw-atx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Rękojmia 36 miesięcy czy rękojmia to to samo co gwarancja ? Bo mi się wydaje, że nie <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 damn, niestety sie nacialem, bo pomimo informacji na stronie ze jest jeszcze kilka sztuk okazalo sie, ze w rzeczywistosci niestety brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakari Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Stoje wlasnie przed wyborem procka/deski (plus dodatki typu lodowka i pradownica) ---> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=239908 Chlopaki sugeruja albo e6750 albo q6600. No wlasnie quad zmiescilby sie w moim budzecie, ale mam ogromny dylemat jesli chodzi o plytke. Moge wydac lacznie ok 2.5k, a wiec chcialbym zainwestowac w cos stabilniejszego i solidniejszego niz ip35 (E/Pro) mimo, iz wyglada na dobra platforme. Asus P5W64 WS Professional - wyglada na solidny zakup, ale martwi mnie niska czestotliwosc szyny pamieci (maks 667), jesli to nie jest blad w opisie. Asus P5K64 WS - wszystko pieknie tylko ddr3 (jest pewnie wersja z ddr2) i co mnie dziwi podobno ludzie kupuja z ta plyta ddr2-ki. Ekspertem nie jestem ale chyba taka sztuka sie nie uda ? No chyba, ze wystepuje tutaj zasada zgodnosci w dol. Asus P5K WS - wersja na ddr2 [urlhttp://www.agito.pl/product/43334?cid=776] Abit AW9D [/url] Nie wiem co ewentualnie wybrac jescze. Nie bardzo chodzi mi o otwarta architekture, czyli 'przyszlosciowosc' konstrukcji. Raczej skupilbym sie na mocy i stabilnosci z mozliwoscia wycisniecia co nie co (30% +) z quada w razie potrzeby. Nie szukam zbytecznym bajerow, ale jakos tak sie mi wydaje, ze solidnosc i wykonanie raczej idzie w parze z dorzucanymi do plyty gadzetami. Jesli przebrniecie przez sciane tekstu, prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 tez podobno decyzje wlasnie probuje podjac i mam podobne typy plus ABIT AW9D MAX AW9D MAX czy P5W64 WS PRO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakari Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Glowa mi juz peka od kombinowania. Ta P5W64 WS PRO to ladna sztuka, tylko chyba ddr3. (warning noob question) Wlozysz ddr2-ki na plyte ktore obsluguje ddr3 ? Istnieje taka zgodnosc w dol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 nie da rady, plyta obslugujaca ddr3 nie obsluzy ddr2 sa jeszcze combo ktore obsluguja oba typy, ale nie jednoczesnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakari Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Hmm czyli DDR3 w moim przypadku odpada. Ceny ukladow sa chore, a podobno roznica na dzien dzisiejszy nie zauwazalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedynak Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 gdzie widziales info o ddr3? ja wszedzie widze dwojke w specyfikacjach. tym niemniej nie zalatwia to mojego dylematu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamakari Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Racja, poprzestawialem litery. U mnie podobnie, nadal nie wiem co wybrac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Zmieniam sprzęt częściej niż rękawiczki i do tej pory, mimo pojawienia się gamy płyt na P35, jadę na P5W64 WS Pro. Płyta naprawdę świetna, bogato wyposażona , szybka i co najważniejsze stabilna. A jeśli chodzi o OC...to zapraszam do przejrzenia moich wyników w różnych kategoriach SPi. Naprawdę ta MoBo nie ma się czego wstydzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...