Skocz do zawartości
jedynak

Mobo Pod Q6600

Rekomendowane odpowiedzi

pierwsza jest na drogim i nie oplacalnym chipie nvidi nforce 680i

jedyny jego atut to obsluga 2 pełnych lini pci x

ale za to sie grzeje, wymaga chlodzenia sporego i jest drogi

a jako ze nie oplaca sie zbytnio sli to sie nie oplaca tego kupwac

druga jest lepsza, ale ponoc ma problemy ze strapem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja także przymierzam się do Q6600...

Zajmuję się grafiką 3D także granie nie nie jest mi obce, więc czy ABIT AB9 QUAD GT nada się do tego????

Z tego co mi się zdaję jest to mobo dość dobre a zamierzam zrobić OC całości i dobrze by było gdyby komp posłużył sobie trochę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to, że na starym chipsecie, przeszkadza znacznie????

Bo jeżeli miałbym upgrade robić w przyszłości to pewnie gruntowy. Znając życie za 2 lata będzie już standard XXX i inne.

Więc pytanie brzmi: Czy P35 jest aż tak "wymagane"????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie przeczytałem, że Asus udostępnił BIOS dla P5B, który ma umożliwić wsadzenie tam Penryna. Więc Abit myślę, nie będzie dłużny - też coś takiego da. Możesz brać Quada , miodny mobas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Rowneiz chce qpic Q6600..

Poszukuje plyty glownej.. myslalem nad jakims asusem.. ale nie wiem do konca jeszcze... myslalem zeby szyna pamieci miala 1066MHz lub wiecej (nizej chyba nie warto..) Dobrze by bylo gdyby miala mozliwosc wyslania sygnalu 7.1 (coaxial lub optic) gdyz chce podpiac pod kompa normalne kino domowe (nie chce glosnikow komputerowych) Milo by bylo miec jednak to pelne PCIEX x16 na obu slotach (nie wiadomo co z tym sli jeszcze bedzie) Chlodzic bede woda jesli to ma jakies znaczenie. No to chyba tyle.. bede wdzieczny za jakies propozycje... :)

Ps. Super by bylo gdyby byla czarna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi