badboy88 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Kupiłem dziś troszke części do mojego kompika tzn procek,płyta i ram i mam pewne obawy.... Czy ma znaczenie czy cooler boxowy zostanie założony ''poziomo'' czy ''pionowo'' ??? tzn czy można go założyć w każdej pozycji (każdym obrocie) 360c ???? Jak mocno trzeba docisnąć bolce trzymające cooler ??? Bo u mnie troszke ciężko wchodziło...nawet bardzo ciężko i musiałem sie nieźle namęczyć żebym słyszał takie jakby pstryknięcia od każdego tego bolca... Moje temperaturki to 33c w idle i 45c po 4 godzinnym memtescie,ok ???? Sory za lamerskie pytania ale to moje pierwsze LGA775 w życiu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) tak, orientacja zamocowania boxowego chlodzenia jest bez znaczenia (chociaz najlepiej ustawic je tak, zeby kabelek nie zaczepial o wentylator ;) ). Tempy jak najbardziej w porządku, wystarczy nie przekraczac 65* (mowie o oc) a na pewno wszystko bedzie w porządku - tylko cooler moze wtedy hałasować ;). Czasem trzeba sie troche posiłować przy montowaniu, ale z reguły boxowe coolery trzymają się bardzo mocno i pewnie, wiec jest mała szansa na niedociśnięcie coolera. Edytowane 23 Lipca 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy88 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Ok to już moge spać spokojnie że źle przyczepiony cooler mi nie spadnie :P,swoją drogą to jak by któraś ''nóżka'' była źle przypięta to były by napewno wyczuwalne luzy a takich nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...