kalmi Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 heja.. zna ktoś jakiś dobry soft do monitoringu pod freebsd? Szczególnie chodzi mi o pomiar prędkości wentyli, temperature proca i odczyty ze smarta Jeżeli ktoś ma jakiś namiar to poprosiłbym o linka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Osobiscie uzywam healthd jest w portsach (/sysutils/healthd) http://healthd.thehousleys.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 hej.. thx.. sprawdziłem sobie ten progs i już jestem happy bo jest to co chaiałem ale nie ma tam zadnego info o S.M.A.R.T czy innych jakichkolwiek parametrach hdd... maże jakiś inny progs który byłby tylko do hdd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 o hdd niestety nie mam absolutnie zadnego pojecia - mam dyski SCSI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a może jest też soft taki jak TOP z tą różnicą żeby tak jak healthd generował okresowo staty do html? bede wdzięczny za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Nie rozumiem chyba o co ci chodzi Co chcesz do wykresu robic? Obciazenie CPU i mem? to mrtg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 tak.. nie zawsze moge zalogować sie ssh zeby sprawdzić co i jak, poprostu chodzi o wynik który byłby zapisywany albo do pliku albo tak jak healthd np. co 5 minut od razu generował htmla.. moge go wtedy podejrzec przez http... a im więcej danych taki sofcik ma tym lepiej.. może być obciążenie proca, dostępna pamięc, zcachowana, zbuforowana, zajęta... o cos takiego mi chodzi no i jeszcze cały czas szukam czegoś do monitorowania dysków twardych... najlepiej odczyt smart, albo już chociaż sama temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 to mrtg zdecydowanie sie nadaje do tego co potrzebujesz - standardowo znajdziesz w ports. w contrib powinny byc chyba gotowe skrypty dla BSD a jesli nie do snmpd napewno rozwiaze sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 dzięki za pomoc :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...