Skocz do zawartości
Zombie

Vista64 + X-fi Audio I Winfast2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam spory problem i mam nadzieję, że nieco mi rozjaśnicie sytuację.

Dopiero co kupiłem zestawik e6750 na płycie GA-P35-DS4 i do tego jako dodatki kartę X-Fi Audio Xtreme i tuner Winfast 2000 XP Expert. Zainstalowałem Vistę 64 Home Premium i nie mogę zainstalować tych dodatkowych kart. Nie ma ich wogóle w menedzerze urządzeń. Czy to normalne że nie pokazuje ich jako nieznanych urządzeń, tak jakby sterownika nie miały?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa stanęła na tym, że po zbulwersowaniu się okropnym na "fachowców" z pewnej dużej trójmiejskiej firmy otworzyłem czeluście nowiutkiego kompa zrywając przy tym plomby i po dociśnięciu kart dźwiękowej i tunera wszystko ładnie zagrało. Co prawda wcześniej idąc za głosem owych "fachowców ... jego mać" zainstalowałem XP, tutaj też niezłe problemy bo okazało się, że jedna kość pamięci zdechła w ciągu 4 dni. Zatem pewnie i po Vistą by to zadziałało. Wniosek taki że Vista poczeka do pierwszego padu systemu albo do pierwszego SP :lol2:

Teraz jest XP i narazie wszystko ładnie chodzi, tylko jest mały problem bo widać tylko 3,5 GB ramu a włożone jest 4 ;) no i 64bitów nie wykorzystuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi