pepe1103 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Właśnie przyszła do mnie nowa grafika - 8600GE niestety sie nie wlacza, na starcie kompa piszczy glosniczek przez chwile i dalej laduje system itd ale nie ma obrazu - mysle ze to wina zasilacza, ale wole spytac - mam 350W, ponad to chcialbym spytac czy dodatkowe zasilanie pci-e z przejsciem na 2 molexy to trzeba podlaczac do obydwoch czy wystarczy jeden? Podlaczylem do dwoch, wiecej nie kombinuje bo za kilka godzin bedzie nowa zasilka. Dzieki za rady:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Skoro za kilka godzin bedzie nowa zasilka to na razie nie ma co kombinowac. Pozniej zdaj relacje. 350W teoretycznie powinna starczyc ale kto tam wie ... Poza tym jest temat o 8600 ktory do jasnej cholery sam zakladalem i tam nalezy zadawac takie pytania. Pzdr Edytowane 24 Lipca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1103 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Skoro za kilka godzin bedzie nowa zasilka to na razie nie ma co kombinowac. Pozniej zdaj relacje. 350W teoretycznie powinna starczyc ale kto tam wie ... Poza tym jest temat o 8600 ktory do jasnej cholery sam zakladalem i tam nalezy zadawac takie pytania. Pzdr ok, czekam, a odpowiesz jak z tym zasilaniem dodatkowym? obydwa molexy podlaczac czy jeden tylko? sorry ale sie spiesze wiec nie szukalem za bardzo.... B-) wybacz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Podpinasz obydwa i dopiero wtedy 6 pin do karty. Reszte pytan kieruj do tego tematu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...826&st=2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andare Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Od kiedy 8600 GE ma 2 wejscia na molex ? :P Chyba ma kabel zasilajacy rozdzielajacy na 2 wejscia :) Wystarczy, ze podlaczysz w jeden kabel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Ma wejscie na 6pin - jezeli zasilacz nie ma takiego kabla potrzebna jest przejsciowka kora ma 2 molexy, a na koncu wlasnie 6 pinową wtyke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2007 pepe1103 napisz co i jak na nowej zasilce bo u mnie jest tak samo po zainstalowaniu sterow innych niz z CD :P (karta inna ale co tam ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron7 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja miałem tak samo na Chieftecu 410W..i nie zgadniecie co bylo przyczyna ! Już resetowałęm Biosa kilkakrotnie, baterie wyjmowałęm, odpalałem bez zasilania z 6pin i z zasilaniem...NIC! Winda sie ładuje wszystko git a monitor w stanie oczekiwania (jakby był komp wyłączony)..no i sie wkur bo karta dopiero działała u goscia a u mnie nie działa;/ nawet formata nie dało by sie zrobic ! Jak uruchomiłem? Wziałem w łape miernik i sprawdziłem napięcie na lini 6pin i niewiaryygodne - DZIAŁA ! Linii 6 pin nie uzywałęm od 2,5roku - od nowosci zasiłki i mialem wątpliwości czy działa...ale po sprawdzeniu miernikiem.. cos jej sie odmieniło i wszystko smiga tyle, że karta jakoś średnio lata - 705/2250 :( Zmiana chłodziwka cos da ? Pozdraiwam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe1103 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Po zmianie zasilacza wszystko ok :) zadnych klopotow OC lepsze niz poprzednika - 750/2300 wycisne:) Mysle ze wydajnosc dobra, nawet bardzo - bez oc avg 29fps na lost planet dx9 na max detalach na 1024/786 - a mam slabego proca i ram:P colin nowy tez ladnie ok 28fps na tej rozdzielczosci ale gram 800/600 i mam ok 35-40fps:D 3D mark 2599pkt:) bez oc procka:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...