mongothealien Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mam nową robotę ale szef jest jakis dziwny i pyta mnie 8O ile chcę zarabiać . praca polega na instalacji nowych, profesjonalnych maszyn do obróbki stali ( gilotyny, prasy krawędziowe, LASERY, PLASMY, WATERJET ). instalecja polega na prawidłowym zestawieniu, wypoziomowaniu głównej części masyny, podłączeniu akcesorii i narzędzi, regulacji komputera sterującego ( np: PILS, DELEM ), hydraulkiki i na końcu przeprowadzenie rozruchu. sprzęt jest drogi jak cholera ( we wtorek instaluję laser o wartości 400 000 euro ) i nie chcę póżniej żałować, że powiedziałem kolesiowi za małą stawkę za godzinę. myślę o 200 zł/godzinę ... dajcie mi jakieś obiektywne porady. BTW. pod koniec marca instaluję plasmę i jako element testowy wypalę sobie bloczek na proca 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 wez sobie taka stawke zebys w razie upadku lasera (tfu tfu) mogl go splacic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 200zł za godzine? To jakbyś charował24/h to masz chłopcze 4800złw ciągu dnia :) niektóży ludzie cisną za 1tyś za miesiąć :( bier 200zł za dzień, a jak popracujesz z 10 lat to poproś o 500Euro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tahion Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a nie potrzebujesz jakiegos pomocnika do noszenia nazedzi 10% twojej pensji mnie zadawala :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 200zł za godzine? To jakbyś charował24/h to masz chłopcze 4800złw ciągu dnia :) niektóży ludzie cisną za 1tyś za miesiąć :( bier 200zł za dzień, a jak popracujesz z 10 lat to poproś o 500Euro :) Ja sie nie znam, jestem mlody i nie pracuje. Ale jesli firma wydala 400 000 na urzadzenie to jakim problemem bedzie dla niej zaplacic dodatkowy 1000 lub 2000 za dobre tego zamontowanie ? (ceny w euro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 myślę o 200 zł/godzinę ... dajcie mi jakieś obiektywne porady. Ja pier**le :o:O Jaka stawka. To ja bym sie cieszy jak bym dostawal 50pln za godzine. Czemu ta stawka jaest taka wysoka??? Ps. Myslisz ze szef sie zgodzi?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 ja mam 5 zeta za godzine przy kladzeniu kostki :) (w wakacje :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 mam nową robotę ale szef jest jakis dziwny i pyta mnie 8O ile chcę zarabiać . praca polega na instalacji nowych, profesjonalnych maszyn do obróbki stali ( gilotyny, prasy krawędziowe, LASERY, PLASMY, WATERJET ). instalecja polega na prawidłowym zestawieniu, wypoziomowaniu głównej części masyny, podłączeniu akcesorii i narzędzi, regulacji komputera sterującego ( np: PILS, DELEM ), hydraulkiki i na końcu przeprowadzenie rozruchu. sprzęt jest drogi jak cholera ( we wtorek instaluję laser o wartości 400 000 euro ) i nie chcę póżniej żałować, że powiedziałem kolesiowi za małą stawkę za godzinę. myślę o 200 zł/godzinę ... dajcie mi jakieś obiektywne porady. BTW. pod koniec marca instaluję plasmę i jako element testowy wypalę sobie bloczek na proca 8) ile ty masz lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Eee ludzie nie porównójcie do siebie, bo jakbyście byli na jego miejscu, to też byście tyle chcieli. Jak ktoś jest dobrym fachowcem od drogiego sprzętu (ja to znam od strony storage), to dużo zarabia. IMHO lepiej powiedzieć za dużo, niż za mało - oczywiście bez przesady - 200zł jest ok. możesz powiedzieć nawet jeszcze więcej. Jeżeli powiesz dużo, to szef będzie wiedział, że uważasz się za dobrego fachowca, a jak powiesz za mało, to pomyśli, że jesteś kiepski. Wal 200zł i się nie przejmuj - najwyżej się potargujesz. Jeżeli to okaże się za mało, to zawsze po roku możesz żądać podwyżki (jeśli się sprawdzisz). I nie patrz na to, że skoro niektórzy zarabiają po 1000zł miesięcznie, to ty musisz zarabiać tyle samo, bo "nie wypada" więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 A ile godzin miesiecznie pracujesz... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 ok20-30 zl za h jesli pracujesz sam a jesli z kims no to 10-15 zl na h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 myślę o 200 zł/godzinę ... dajcie mi jakieś obiektywne porady. Ja pier**le :o:O Jaka stawka. To ja bym sie cieszy jak bym dostawal 50pln za godzine. Czemu ta stawka jaest taka wysoka??? Ps. Myslisz ze szef sie zgodzi?? jak szefa stac na instalacje sprzetu o wartosci 400.000 euro to co tam 200 zeta na godzine ? :wink: co do topiku, to gdzies w necie byla stronka ze srednimy pensjami, poszukaj :P 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Yyyyyy...... to jak moj brat zarabia po 25 zl/h ... to ja juz sobie mysle w ile bym mial nowego antka... ale 200 zl za miesiac... to jest dopiero kurde biznes ;) ... powiedz mi co ty studiowales, ze takie kokosy ciagniesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 poprawka... 200 zl za godzine ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Ale jeszcze pytanie... ile on godzin dziennie pracuje? bo nawet jakby z 3... to i tak ma 18.000 zl :o ... tego jestem ciekaw... bo moze sie okazac, ze ta praca jest dorywcza i pracujesz np. 20 godzin w miesiacu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Ale jeszcze pytanie... ile on godzin dziennie pracuje? bo nawet jakby z 3... to i tak ma 18.000 zl :o ... tego jestem ciekaw... bo moze sie okazac, ze ta praca jest dorywcza i pracujesz np. 20 godzin w miesiacu. Weź pod uwagę, że nie codziennie jest coś do zamontowania i że w soboty i niedziele zwykle jest wolne. Wtedy wyjdzie ok 10k i to jest raczej normalne. ok20-30 zl za h jesli pracujesz sam a jesli z kims no to 10-15 zl na h Hehe, on nie chce być woźnym :lol: Może od razu powiedz "w czynie społecznym" za darmo - szef się ucieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 ile ty masz lat ?26 co do wysokości stawki - jestem pierwszym serwisantem w polsce - zazwyczaj producent urządzenia posyła swojego goscia. jednak to rozwiązanie nie jest najlepsze - zachodni serwisanci znają sie tylko na jednym urządzeniu. Teraz prowadze instalację trzech różnych maszym w jednym miejscu, więc musiało by przylecieć trzech kolesi. koszty były by duużo większe niż zapłata za pracę jednego gościa ( mnie ). co do częstotliwości montażu: rynek zbytu nie jest zbyt chłonny ( niestety ) mniejsze, mniej zamożne firmy szukają pras i gilotyn na rynku wtórnym... na szczęście nikt nie sprzedaje używanych sprzetów do cięcia stali laserem czy plasmą co nie zmienia faktu, że maszyny nie trafiają do polslich fabryk co tydzień... jeżeli zainstaluję 5-8 maszyn w ciągu roku - bedzie dobrze :wink: gilotynkę ( 30 ton nacisku ) uruchomiłem w 9 godzin, prasę ( mała - 100 ton, 3 metry krawędzi ) w 15 godzin. nad laserem posiedzę z 4-5 dni. nie mogę więc niestety traktować tego jako podstawowego zajęcia ( szkoda - w czwartek moja stara firma została zamknięta z powodu bankructwa i poza montażami nie mam nic innego ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 meehoow nie podniecaj sie tymi pieniedzmi - i tak nie sa twoje , kurde jaki pazerny no! :) 8tys na miesiac to odpowiednia stawka - w zupelnosci wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hCr Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 jestem pierwszym serwisantem w polsce ja uważam że mógłbyś zarządać wiecej chociażby z uwagi na to że jesteś jedyny (niezastąpiony) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 dla mnie te kwoty i tak są kosmiczne - do czwarku zarabiałem 1200 na miesiąc... hCr: jak szef będzie mi robił jakieś problemy, to sobie zadzwonię do jakiejś większej firmy ( producenta maszyn ) i zobaczymy :wink: ale wolał bym jednak zostać z nim - ma możliwość sprzedaży sprzetu dowolnego producenta, co oznacza dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Pamietaj żeby pierwszą propozycję zawsze odrzucic będziesz miał pole do manewru. Po drugie ludzie niezastąpieni nie awansują więc krzycz ile uważasz za słuszne w końcu You're the one !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a ja zapytam ile mam ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> za przebudowe i aktualizacje tej stronki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 200 zeta za 1h qrde jak bym tyle zarabial to bym ze szczesia klaskał uszami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Ja bym zaczal od 300 na godzine(no chyba ze sie boisz za wysoko poprosic). Jesli montujesz 5-8 maszyn rocznie, i srednio powiedzmy kazda zajmuje ci 20 godzin, to cos musisz miec z tej pracy, bardzo wyjatkowej pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 A wiesz co, najlepiej to jakbys sie jakos zorientowal jak ci zagraniczni zarabiaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 200/H moze byc w koncu skoro tyle czasyu schodzi ci sie z instalacja, i sprzet takiej wartosci. Mozna pozazdroscic, nom ale nie ma jak byc woźnym w hurtowni Microsoftu :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 co wybrac platne za godzine czy za dzielo ?? w przypadku stronki ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 IMO powinienes za dzielo, w koncu jak zlecjeniodawca ma sprawdzic ile godzin pracujesz i czy sie nie lenisz przed swoim kompem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 tak mysle, a ile ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colis Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 Sam daje pracę i zawsze na początku pytam "ile chcesz zarabiać" ma to na celu poznanie wartości pracownika, bo zapłacę mu i tak ile będę uważał za stosowne. Powinieneś na to pytanie odpowiedzieć iż swoje umiejętności i wiedzę oceniasz na .........zł (tu podajes jakąś realną kwotę a nie 200 zł/h), oraz twierdzisz że pokażesz co potrafisz i po miesiącu skorygujecie pensję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...