Skocz do zawartości
mongothealien

ile powinienem zarabiać?

Rekomendowane odpowiedzi

tak mysle, a ile ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 200 ?

200 jak rozumiem euro to odpowiednia cena za prosty design & kilka statycznych podstron. I tak 16 procent pojdzie na podatki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

400 000 Euro hehe no to 200 zetek za godzine to stawka wg mnie jak najbardziej adekwatna do wiedzy jaka trzeba posiadac aby to zainstalowac, pracy , czasu no i przede wszystkim przy takiej kwocie urzadzen wzrasta rowniec odpowiedzialnosc .

Jak sie jest jednym serwisantem na Polske to tym bardziej - no ale trzeba tez pamietac ze nie ma ludzi niezastapionych ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żle ktoś zrozumiał znaczenie słowa opytmalizacja :?

intro przy 1024 wygląda jak kawałek ...

bogata ilość fot równiez zwróciła moją uwagę :lol:

części flesha -> ok, lecz w swishu można zrobić mniejsze, które nie będą zniechęcały modemowców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam taki co mają 300 na miesiąc a ty masz je w 1,5 h ( ten świat upada)

liczą się też kwalifikacje kolego... no i łud szczęścia, np. ten pan z mojego avka jest bezrobotny ;) a o pracy może marzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znam taki co mają 300 na miesiąc a ty masz je w 1,5 h ( ten świat upada)

liczą się też kwalifikacje kolego... no i łud szczęścia, np. ten pan z mojego avka jest bezrobotny ;) a o pracy może marzyć.

Jakby tyle celestynki nie pil 8) to moze by mial :lol: 8) :lol: 8)

Paweł: Niestety tak to juz jest, jeden ma wiecej drugi ma mniej i to sie nigdy nie zmieni. A kolega Mongothealien wiedzial czego sie uczyc to teraz ma - niech ma 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz raz chcieli zrobic zeby kazdy mial po rowno :lol pamietacie lata 80 i kartki na mieso, wodke(to juz bylo paskudstwo :D). Mongothealien gratuluje, fajnej roboty sam chcialbym miec taka (pod wzgledem finansowym) bo odpowiedzialnosc jest zabojcza - a skoro znasz sie na tym tzn. ze you are the one - jestes wybrany tak powiedziala wyrocznia :D. Boze 200zł za H ile to bedzie Antków na miesiac? :).

PS:Co studiowales? :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli koleś od xero zarabia 2x więcej od Ciebie bez brudzenia się(bo z brudzeniem 4x) to chyba mało krzyknąłeś(xero kosztuje ok 10tys zeta) ale stawka 200 na nasze warunki to nieżle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeeeezu, alez my w Polsce przesiaknelismy socjalizmem :!: 8O :evil: :evil: :evil:

Posluchajcie siebie: "Niestety tak to juz jest, jeden ma wiecej drugi ma mniej i to sie nigdy nie zmieni" 8O :lol: :lol: :lol:

Ja powiem odwrotnie: Z.A.J.E.B.I.S.C.I.E, ze tak jest :!: :idea: :!: :idea:

To sprawia, ze jest cos takiego jak MOTYWACJA, nagradzanie wysilku ale tez i fuks.

Znaczy, ze co? Najlepiej jakbysmy wszyscy zarabiali po 15zl/h :?: :?: :?: Albo 30zl/h :?: :!: A za co??? Mongothealien cos tam musial opanowac, popracowac przy czyms, pouczyc sie i mu sie udalo zlapac cenny fach. I teraz te kilka razy w roku mu to procentuje. Niestety u nas jest mnostwo roznych Lepperow, Polow i innych wielbicieli Lenina co by chcieli rownac w dol. :evil:

Mongothealien - na moj gust rowniez malo zaspiewales. Fachowcy w zadkich dziedzinach biora naprawde duza kase. Fachowiec wynajmowany przez firme innej firmie jest oplacany np. $150/h, a jeszcze trzeba mu oplacic przylot i hotel - patrzcie analitykow od software'u. :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeeeezu, alez my w Polsce przesiaknelismy socjalizmem :!:  8O  :evil:  :evil:  :evil:  

Posluchajcie siebie: "Niestety tak to juz jest, jeden ma wiecej drugi ma mniej i to sie nigdy nie zmieni"  8O  :lol:  :lol:  :lol:  

Ja powiem odwrotnie: Z.A.J.E.B.I.S.C.I.E, ze tak jest :!:  :idea:  :!:  :idea:  

To sprawia, ze jest cos takiego jak MOTYWACJA, nagradzanie wysilku ale tez i fuks.

Znaczy, ze co? Najlepiej jakbysmy wszyscy zarabiali po 15zl/h :?:  :?:  :?:  Albo 30zl/h :?:  :!:  A za co??? Mongothealien cos tam musial opanowac, popracowac przy czyms, pouczyc sie i mu sie udalo zlapac cenny fach. I teraz te kilka razy w roku mu to procentuje. Niestety u nas jest mnostwo roznych Lepperow, Polow i innych wielbicieli Lenina co by chcieli rownac w dol.  :evil:  

Mongothealien - na moj gust rowniez malo zaspiewales. Fachowcy w zadkich dziedzinach biora naprawde duza kase. Fachowiec wynajmowany przez firme innej firmie jest oplacany np. $150/h, a jeszcze trzeba mu oplacic przylot i hotel - patrzcie analitykow od software'u. :idea:

ABSOLUTNIE się z kolegą zgadzam! O to właśnie chodzi! A nie jak w PRL "czy się stoi czy się leży dwa tysiące się należy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

meehoow nie podniecaj sie tymi pieniedzmi - i tak nie sa twoje ,  kurde jaki pazerny no! :)

8tys na miesiac to odpowiednia stawka - w zupelnosci wystarczy

ale ty bzdury gadasz genghis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem, że 200 PLN za godzinę to wcale nie za wiele, sam znam gościa który zajmuje sięuszczelnianiem linni technologicznych w przypadku awarii, wycieków, uszkodzeń i wiecie ile bierze? jeśli ma zarobic mniej niż 8 tys. od wyjazdu to nie rusza się nawet z domu, wartosć jego pojedynczego waha sięmiedzy 20-40 tys PLN, i jest to maxymalnie 1 dzień pracy (czyt. 8 h). Wiec 200 PLN/h dla fachowca to rzadne cuda.

P. S. sam byłem przy tym jak uszczelniał we Włocławskim Anwilu jedną instalację, za 3 h pracy wziął 40 tys. PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeeeezu, alez my w Polsce przesiaknelismy socjalizmem :!:  8O  :evil:  :evil:  :evil: 

Posluchajcie siebie: "Niestety tak to juz jest, jeden ma wiecej drugi ma mniej i to sie nigdy nie zmieni"  8O  :lol:  :lol:  :lol: 

Ja powiem odwrotnie: Z.A.J.E.B.I.S.C.I.E, ze tak jest :!:  :idea:  :!:  :idea: 

Znaczy, ze co? Najlepiej jakbysmy wszyscy zarabiali po 15zl/h :?:  :?:  :?:  Albo 30zl/h :?:  :!:  A za co??? Mongothealien cos tam musial opanowac, popracowac przy czyms, pouczyc sie i mu sie udalo zlapac cenny fach. I teraz te kilka razy w roku mu to procentuje. Niestety u nas jest mnostwo roznych Lepperow, Polow i innych wielbicieli Lenina co by chcieli rownac w dol.  :evil: 

Olaboga ale sie przejoles. Czy ja napisalem ze zaluje monthealinowi tej kasy. Chodzilo mi oto ze wiekszosc ludzi w polsce naprawde biednie zyje a niektorzy ludzie (i nie chodzi mi tutaj o kolege mongo....[za dlugi masz nick :) ]a o politykow) zbijaja kokosy za nic i nic nie robia zeby to poprawic. Jesli chodzi oto ze kolega bierze 200zl/h - dla mnie to ogromna kasa, i penwie dla niego tez nie malo, ale wiedzial co studiowac, w jakim kierunku sie krztalcic i bardzo dobrze. JEszcze raz napisze ze nie chodzilo mi tutaj o mongothealiena tylko o ogolna polska rzeczywistosc... huh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi