Skocz do zawartości
m40

C2d + Płyta S775 + Ramy Wszystko Do Oc

Rekomendowane odpowiedzi

OK... post jakich wiele, co kupić do umiarkowanego OC, po analizie całego forum postanowiłem:

Procesor: C2D do 500zł prawdopodobnie używka z Allegro E6300 lub coś nowego... taki żeby wyciągnął z 3,5gHz :)

Płyta główna: Abit IP35 tu w zasadzie nie widzę innego wyboru, mam nadzieję że FSB 500 da się osiągnąć - 500-520zł

Pamięci RAM DDR2: - 2x1GB tutaj mam zgryza, przydałoby się coś do 400zł z dużą prawdopodobną możliwością OC do 1000MHZ CL4, ludzie chwalą jakiś GoodRamy Pro czy to może te kości ? http://www.allegro.pl/item218626561_szok_g..._box_gw_fv.html

Ograniczony jestem kwotą 1400zł. tzn więcej nie chce mi się wydawać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee ale zgrozą jest kupować E6300 jak za 660zł jest 100x lepszy E6750 :D te na steppingu G0 kręcą sie znakomicie :-P Wtedy mógłbyś wziąć IP35-E zamiast IP35 ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee ale zgrozą jest kupować E6300 jak za 660zł jest 100x lepszy E6750 :D te na steppingu G0 kręcą sie znakomicie :-P Wtedy mógłbyś wziąć IP35-E zamiast IP35 ;]

Ale IP35-E ma gorsze kondensatory w sekcji zasilania proca niż IP35. E6750 trochę drogi i tak już nieco poszerzyłem budżet, pierwsze myślałem o E4300, ale te nowe jak wiadomo nie są już tak dobre.

ja mam fajnego procka ;)

Widziałem ;) Edytowane przez m40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze nowy e4500 za 480 na m0

Cena bardziej atrakcyjna niż E6750 wyższy mnożnik, ale póki co nie wiadomo jakie jest OC. Co dokładnie jest ten stepping M0? E4500 ma 2MB cache co powinno uczynić je chłodniejszym niż E6750 z 4MB, różnicy póki co pomiędzy 2MB a 4MB nie widać w "domowych" zastosowaniach. Swoją droga mógłbym na początek kupić takiego E4500 jak będę miał za mało MHz to wymienię na E6750 jak ceny nieco się "zbiją".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena bardziej atrakcyjna niż E6750 wyższy mnożnik, ale póki co nie wiadomo jakie jest OC. Co dokładnie jest ten stepping M0? E4500 ma 2MB cache co powinno uczynić je chłodniejszym niż E6750 z 4MB, różnicy póki co pomiędzy 2MB a 4MB nie widać w "domowych" zastosowaniach. Swoją droga mógłbym na początek kupić takiego E4500 jak będę miał za mało MHz to wymienię na E6750 jak ceny nieco się "zbiją".

M0 to nowy, ulepszony stepping wprowadzony przez intela...to coś jak G0 w E6750 ;] Gdzieś były pierwsze wyniki testów OC i ponoć było to 3,3ghz na def V core :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi