orli1983 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Witam!Od jakiegos czasu zaczely sie dziac dziwne rzeczy. Co jakis czas z glosnikow leciacly dziwne trzaski co chwile az w koncu padalo usb tzn wylaczala sie myszka po chwili padal takze touchpad i klawiatura....choc komp dalej chodzil choc byly momenty ze sie wieszal. Po jednym dniu takich cudow w koncu wogole sie nie uruchamial lub wieszal na windowsie.....sforamtowalem wyzerowalem dysk progsem ze strony poducenta..alptop pochodzil godzine i znow zaczelo sie to samo ale zmienjszym natezeniem...pozniej poprzestawialem troche rzeczy w biosie i bylo znow na 30 min normalnie.....az w koncu zrobilem ubgade biosu....co dalo kolejna godzine normalnej pracy laptopa....tylko odczasu do czasu cos trzasnie w laptopie i w tym tez momencie przestaje dzialac mysz..... ktos ma jakies pomysly? bo nie wiem jak dlugo pochodzi...... nie mam gwaracji wiec...:P.... komp to acer 3003wlmi..... zauwazylem ze problemy z trzaskami pojawiaja sie czesciej jak duzo pisze na klawiaturze...temperatury sa w normie ok 40st..... wlasnie podczas pisania postu padla mysz...choc tym razem sie swieci ale wskaznik nie reaguje...po wyciagniejciu z usb czasmi mysz znow zaczyna dzialac ok sciagnelem program rightmark cpu z zmiejszylem taktowanie z 1800 do 1200 i komp nadal chodzi nic sie nie dzieje.... byc moze poprostu nie wyrabia na maxymalnym obciazeniu...(max wlaczylem jakies 3 tyg temu chyba to dla niego zaduo zwazywaszyze chodzil jak pecet przez ostatni tydzien po 10h non stop) Problem nadal nie rozwiazany...poprostu go ukrylem chyba :D Edytowane 24 Lipca 2007 przez orli1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wnora1 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 mam pytanie ile czasu masz już ten komputer. Kupiłeś nowy czy używany. Jeżeli używany to może wcześniej już w nim szwankowało, tylko było dobrze zamaskowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 No tak..... kochane Acery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 @dazon Nie ma to jak konstruktywna i pomocna wypowiedź, nie? @orli1983 Jesteś pewien że mimo formata nie masz na dysku żadnych śmieci z netu? Zawsze można go profilaktycznie otworzyć i przeczyścić, może zmienić paste na chipsecie? Najprawdopodobniej i tak płyta jest do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orli1983 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Mam go odniecalego roku ale zgubilem gdzies rachunek wiec nie mam gwary ;/ ...... a foramt robilem 2 razy ..tzn tym programem od hitachi.... nie wiem czy to byl low format bo za szybko poszedl z 40 min ale wszyscy pisza ze to jest zerowanie dysku ....... te trzaski sa nawet jak siedze w biosie ;/.... wlasnie zainstalowalem stery do grafy od omegi..... to chyba cos z gafa bo po ich zainstalowaniu takie tzaski i pyrczenie zmienilo sie w bardzo glosny szumotrzask.... ale teraz nie ma objawu wylaczenia myszy czy klawiatury jak to bylo wczesniej....a moze tylko do czasu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Sprobuj poeksperymentowac z ustawieniami powerplay,obniz zegary? Jestes pewiem ze do uznania gwarancji potrzebujesz rachunku?Ew. moze sklep wyda ci kopie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 @dazon Nie ma to jak konstruktywna i pomocna wypowiedź, nie? To było uprzedzenie z mojej strony do osób które chcą "to coś" zakupić w przyszłości. orli1983 przykro mi ale mimo szczerych chęci ja Ci nie mogę pomóc...bardziej znam się nanaprawianiu PCtów niz lapów. Dla mnie trzaski i takie zachowanie Twojego sprzętu jest dziwne. Mam nadzieję że koledzy z forum pomogą Ci rozwiązać ten problem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Tylko po co? Wystarczy wpisać w szukajce acer by nawet nie spojrzeć na lapki tej firmy.Sama zawartość tego topicu stanowi już przestrogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dazon Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Wiesz... nie wszyscy są tak bystrzy jak Ty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orli1983 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) skusila mnie 2 letnia gwarancja :P....zreszta po 2 latach od zakupu jaki by nie byl dell czy acer to juz zlom na ktorym nie wiele jest sens robic ::P byc moze chodzi o przegrzewanie jakiegos elementu plyty bo zwykle jak temp osiagnie 40st to zaczynaja sie trzaski .....po wlaczeniu mam 36 wiec ewnie z pol godziny wytrzyma zobaczymy czy to sie potwiedzi ( 42st i zwiecha...trzaskow tym razem brak) btw... znacie jakis program ktory by mi zarzadzal predkoscia wiatraka na acerze? o ile wogole mobo cos takiego obsluguje :/ Edytowane 24 Lipca 2007 przez orli1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...