Skocz do zawartości
_bartx

Czy To Już Wystarczajacy Powód, By Ubiegać Się O Gwarancję?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam napęd LiteOn LH-18A1H, firmware HL03 o ile pamiętam. Kupiłem go jakoś przed świętami, ma pół roku w tej chwili. Mam z nią takie problemy. Strasznie zamula uruchamianie kompa gdy płyta jest w napędzie - podczas uruchamiania XP bez płyty ten taki niby pasek postępu przejdzie 3 razy, a z płytą 10 - 12. Nie jest to żaden badziew, tylko oryginalny dvd z SupComem. Oprócz tego wydaje mi się, że trochę ją porysował - nie ma kółka, ale rysy na krawędziach płyty do środka - gdy czyta płytę, a przycisnę przycisk na napędzie wysuwa mi się tacka i płyta się jeszcze kręci - na żadnym napędzie mi się nic takiego nie działo - może to od tego. Poza tym czasem nie zaskoczy mi płyta tzn. nie widzi jej, trzeba ją wyciągnąć i wsadzić, czasem nawet kilka razy. Co mnie zdziwiło - pojawił mi się błąd danych CRC przy pierwszym CD z FEAR - płyta jest praktycznie jak nowa, używa się jej tylko do instalacji. Ogólnie nie jestem zadowolony z pracy napędu, wg mnie nie chodzi tak jak powinien. Na poprzednim kompie (płyta Epox 8RDA3+) nie działy mi się takie rzeczy, ale też potrafiła zmulić albo miała problem z odczytem. Co do sprzętu - config jak w podpisie. Nagrywarka jest podpięta jako Master, sama na kanale, taśma 80 - pin. Pracuje w trybie DMA 4, sterowniki ASPI mam zainstalowane. Nie wiem, może to wina konfiguracji/oprogramowania, są to drobne rzeczy, ale wkurzające - w końcu jak się coś kupuje to spodziewa się pełnej sprawności, a nie tylko części. Sklep gdzie to kupiłem mam blisko, więc mogę ją zanieść, chociażby po to, żeby ją sprawdzili u siebie. Nie ukrywam, ze chętnie stałbym się posiadaczem nowego napędu już na SATA, nawet za dopłatą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

...- gdy czyta płytę, a przycisnę przycisk na napędzie wysuwa mi się tacka i płyta się jeszcze kręci - na żadnym napędzie mi się nic takiego nie działo - może to od tego. Poza tym czasem nie zaskoczy mi płyta tzn. nie widzi jej, trzeba ją wyciągnąć i wsadzić, czasem nawet kilka razy.

Laser padaka, -> gwara bezwarunkowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi