przemo3642 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Pojawia sie kiedys te dyski, tzn. 320/640GB? Paranoja, dac ogloszenie o nowej serii w czerwcu, a w styczniu nastepnego roku wciaz niektorych modeli nie miec... Jeszcze troche i wypne sie na Samsunga i pojde w 2x500GB od Seagate'a. Widze ze nawet w Niemczech wersji 320GB i 640GB nie widac, co nie wrozy dobrze..Nie tylko w Niemczech ale wogóle żadnych przecieków nie ma. No cóż, wszyscy liczyli na to, że jeszcze w czasie wakacji dyski się pojawią. I pewnie się pojawią... ale w wakacje tego roku. Lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2008 (edytowane) od ostatniego postu 6 grudnia minelo troche czasu, wlaczylem buforowanie w raid i wyniki i predkosc dzialania komputera diametralnie wzrosla naprawde system dostal poteznego kopa, polecam. to samo na hitachi hdp725025 Edytowane 15 Stycznia 2008 przez xisio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 od ostatniego postu 6 grudnia minelo troche czasu, wlaczylem buforowanie w raid i wyniki i predkosc dzialania komputera diametralnie wzrosla naprawde system dostal poteznego kopa, polecam. to samo na hitachi hdp725025 Jak mam rozumieć, że system dostał potężnego kopa? Ja mam włączone writebackcache od paru miesięcy i różnicy w wydajności oprócz super wiarygodnego hd tachu nie zobaczyłem. Winda ładuje się tak samo podobnie jest z grami, szybkość przenoszenia plików między partycjami też się nie zmieniała więc włączenie tego nie zaszkodzi ale cudów niech nikt się nie spodziewa (poza super wysokimi wykresami w hd tachu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Samsung SpinPoint F1 mit 320 GByte http://www.hartware.de/review_791.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Ehh.. Kiedy te dyski będą w PL 320GB lub 640GB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Ehh.. Kiedy te dyski będą w PL 320GB lub 640GB :)No miał być w lecie i pewnie w lecie będzie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Samsung SpinPoint F1 mit 320 GByte http://www.hartware.de/review_791.html No no, w porównaniu do nowego WD 3200AAKS z talerzami 320GB wypada znacznie lepiej. Test nowego WD: http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3236 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zjaras Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Ehh.. Kiedy te dyski będą w PL 320GB lub 640GB :) No właśnie kiedy będą te dyski. Wie może ktoś? Skoro dysk 320 gb ma takie wyniki, to myślę, że 640 gb będzie miała lepsze. Choć więcej talerzy ale w tym przypadku da to kopa. Tak jak jest w dysku 1 Tb Dla zainteresowanych test dysku Samsung F1 jest dostępny na The Tech report. http://techreport.com/articles.x/14200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 ogólnie widzę że HD753LJ to fajne dyski za dobrą cenę, troche kusi mnie MATRIX RAID, strace 375gb dysku na RAID1 ale drugie 375gb będzie bezpieczne (fotki), ciekawe czy wzrost wydajności bym zauważył tej połowy na RAID 0 :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 No juz są w koncu w pl :) Fakt, ze nie sprawdzalem od miesiaca, ale sa :) http://kupujemy.korba.pl/hd753lj.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 No juz są w koncu w pl :) Fakt, ze nie sprawdzalem od miesiaca, ale sa :) http://kupujemy.korba.pl/hd753lj.html E tam, 750-tki sąjużod dawna... Większość ludzi czeka na 640 lub 320 a tych wciąż brak :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) ja za 10 min swoją montuję, zdam relację wieczorem ;) pusty f1 750GB i dla porównania zawalony hitachi 320GB z głośnością jest dobrze, z resztą na razie nie mogę nic powiedziec, odłącze hitachi i odetnę zasilanie współlokatorowi to powiem [; Edytowane 5 Marca 2008 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Jak możesz zapodaj testy long bench, ale już po tym widać, że dysk to śmiech na sali z talerzami 250GB które to bardzo kuleją :wink: Wystarczy porównać z barkami opartymi o tak samo upakowane talerze :) Jeśli ktoś chce coś zdecydowanie szybszego to nic tylko czekać na 320 i 640, a jak ktoś ma kasę to model 1TB też ma bardziej "upakowane" talerze :) btw. dobrze, że chociaż czas dostępu na przyzwoitym poziomie :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) Jak możesz zapodaj testy long bench, ale już po tym widać, że dysk to śmiech na sali z talerzami 250GB które to bardzo kuleją :wink: Wystarczy porównać z barkami opartymi o tak samo upakowane talerze :) Jeśli ktoś chce coś zdecydowanie szybszego to nic tylko czekać na 320 i 640, a jak ktoś ma kasę to model 1TB też ma bardziej "upakowane" talerze :) btw. dobrze, że chociaż czas dostępu na przyzwoitym poziomie :) pzdr Sytuacja z wydajnością wygląda mniej więcej tak: Segate 250GB =< Nowy WD 320GB = Samsung 750GB < samsung 320/640/1TB <= segate 320/640 gdzie "A =< B" - "podobnie choć z przewagą B" zaś "A < B" - "z wyraźną przewagą B" :):) Póki co prawa strona tej "nierówności" nie jest jeszcze 100% pewna, ale bardzo prawdopodobna. Edytowane 5 Marca 2008 przez przemo3642 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 mógłby mi ktoś zarzucić screen z HD Tach samsunga HD200HJ wcześniej jest screen 250HJ ale mi potrzebny dokładnie ten :) może ktoś spełni me zyczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 F1 HD642JJ - "These things are so quiet." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 25 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2008 F1 HD642JJ - "These things are so quiet." Niezłe wyniki :D, takie 2 sztuki do raida to bajka, tylko czekać aż będą w PL :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nix Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 .... tylko czekać aż będą w PL :)Właśnie.. kiedy będą w PL ? I czy w ogóle będą ? Można zakupić np. w DE, ale gwarancja w PL nie będzie niestety realizowana, ( wg. opisu na stronie Samsung PL)... Więc albo czekać, albo ...kupić 1TB ? pzdr! Nix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Teścik dysku w jęz niemieckim. http://planetoverclocking.hartware.de/review_791_1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Dyski juz dostepne - ja juz zamowilem 2x 320GB tutaj, powinny byc do odebrania w czwartek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Velocity120 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 No w kocu sie pokazaly i nawet z calkiem przystepna cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABI-FOX Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Super :D ja właśnie zamówiłem 2 sztuki do Raida :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 No w koncu :) pojawil sie wielki nieobecny ciekawe jak wypadnie ten F1 320 vs nowa Baraka 11 .320 talerz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nix Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Są od kilku dni F1 320GB, ale czy ktoś widział 640GB? pzdr! Nix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 No to zobaczymy co nowy sami pokaze ... ( ciekawe co z NCQ ktore w samsungu troche kuleje ..... ) Czekamy na jakas fajna recke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Czekamy na jakas fajna recke... Kupiłem Samsunga F1 HD322HJ 320GB w KDO za 196zł, oto moja recka: Płyta Gigabyte P35C-DS3R Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez pml83@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lycone Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ładnie, czekam aż ktoś zamieści wyniki z Raid0 ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kupiłem Samsunga F1 HD322HJ 320GB w KDO za 196zł, oto moja recka: Płyta Gigabyte P35C-DS3R Miodnie rzekłbym :D W Raid0 (jak juz odpala) bedzie szalenstwo tranferowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
labo Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 a moze ktos mi powie, ktory z tych 4 dyskow bedzie najcichszy F1 500 giga , F1 750 czy F1 640 ?czy moze barka 7200.11 czy mam sie sugerowac iloscia talerzy, bo w F1 750 sa 3 talerze, on bedzie najglosniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Ilośc talerzy ma bardzo duże znaczenie ale ważna jest też sama komstrukcja dysku. Stawiałbym na 640GB F1 jako najcichszy i najszybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...