v1ru5 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ja mam takie pytanie odnośnie odczytów SMART w hdtune3.0, pokazuje jakieś kosmiczne wartości niektórych parametrów. Innym programem jeszcze nie sprawdzałem, dysk 320GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 http://znak.pl/index.php?cid=69&scid=1...tSam640+HD642JJ Nareszcie można je nabyć;) teraz to mam dylemat pomiędzy 2x640GB Samsung albo 2x640GB WD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzy_farciarz Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dysk systemowy, bez windowania, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) http://znak.pl/index.php?cid=69&scid=1...tSam640+HD642JJ Nareszcie można je nabyć;) teraz to mam dylemat pomiędzy 2x640GB Samsung albo 2x640GB WD... Może w wyborze pomoże Ci ten screen, znalazłem na extreme systems w temacie samsung f1 640gb vs WD 640GB AAKS hd tach test long: Wiedziałem, że WD wygrywa w czasie dostępu z samsungami F1 średnio o ok 0.9ms ale wynik 99 MB/s w odczycie budzi respekt. Jestem ciekaw jak w hd tach-u wypadnie samsung 640GB. Bo jak widać dyskowi WD dobrze zrobiło dodanie 1 talerza do wersji 320 gigowej. Ciekawe jak będzie z samsungiem. Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez olafo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 jakie macie odczyty SMART na f1? Mój wyglada tak (nówka): coś zwalone czy normalka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Wszystko masz ok, nie martw sie nic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Szlag mnie trafi, a krew zaleje Pisałem już w temacie PODST. ZAGADNIENIA, ale widac nie bylo mocnego wiec moze tutaj. 2 dyski HD322HJ spiete w raid0. Primo to problem z zainstalowaniem Visty, staje juz na etapie wyboru dyskow twierdzac, ze kontroler nie wlaczony lub system nie obsluguje uruchamiania z tego sprzetu. Jakos ominalem i teraz. Utworzone 2 macierze 1. 40GB stripe 32kB 2. reszta stripe 128kB Najnowsze steorniwki ze strony Foxconna i Intela Raidem zarzadza ICH9R, a to wszystko na plycie Foxconna P35A-S System czysty tylko stery do chipsetu i oto wyniki Wlaczone wbc Co jest do jasnej cholery Gdzie ta wydajnosc ze screenow z poprzednich postow ?? Aha dyski 2 nowki sztuki !!! Kazdy z nich oddzielnie w trybie IDE mierzony jako dysk oddzielny nie systemowy wskazuje wyniki jakie widac u innych Czyzby płyta zwalona ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Czy podczas instalacji windy podałes sterowniki intela do raidu? Próbowałes inne wielkości paska? Pozatym temat trzebabyło zadać w wątku o raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Btw. ponawiam pytanie czy ktos z posiadaczy nowych F1 ... bawil sie HUTILEM w celu zmaxymalizowania osiagow ? jak sie przedstawia sprawa w tej kwesti ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jeszcze jeden tescik w HD Tach. Swiezo co podlaczony dysk, zupelnie pusty. Wszystko sie zgadza z opiniami. Jutro jak bede mial plytke z Winda to przetestuje go w praktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Może w wyborze pomoże Ci ten screen, znalazłem na extreme systems w temacie samsung f1 640gb vs WD 640GB AAKS hd tach test long: Wiedziałem, że WD wygrywa w czasie dostępu z samsungami F1 średnio o ok 0.9ms ale wynik 99 MB/s w odczycie budzi respekt. Jestem ciekaw jak w hd tach-u wypadnie samsung 640GB. Bo jak widać dyskowi WD dobrze zrobiło dodanie 1 talerza do wersji 320 gigowej. Ciekawe jak będzie z samsungiem. No właśnie ten czas dostępu pcha mnie w stronę WD i cena z tego co widzę w sirius jakieś 40zeta niższa a są na stanie te WD bo dzwoniłem;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No właśnie ten czas dostępu pcha mnie w stronę WD i cena z tego co widzę w sirius jakieś 40zeta niższa a są na stanie te WD bo dzwoniłem;) Wg mnie na teraz jeśli miałbym brać dysk 640GB to brałbym tego WD. Ale jeszcze się wstrzymaj do czasu, aż nie będzie na forum testów samsunga F1 640GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 hymm i mnie coś ciągnie do WD.. samsunga mogę mieć jutro w domu za 300zł,, WD - nie jest dostępny, pewnie w przyszłym tyg, pewnie 30-50zł taniej ;] szkoda że nie ma real info głośności, temp pracy etc. coś poza hdtaczem by się przydało ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Czy u was tez jest taki dziwny dzwiek podczas startu talerza? Dopiero dzisiaj to zauwazylem i mnie to zaniepokoilo bo w zadnym innym dysku sie z takim czyms nie spotkalem. Zeby kazdy wiedzial o co chodzi daje filmik: http://pl.youtube.com/watch?v=zrXLTvwSF44 . Powtorzylem test 3 razy (z reszta tam slychac 3 razy taki sam dzwiek). Kurde, ledwo co kupilem, a juz cos sie dzieje... :/ Edit: Jak wylaczam system to na koncu, gdy talerze sie zatrzymuja tez jest podobny dzwiek tylko, ze krotszy... Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez JaQs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Dzis dostalem 640 i musze powiedziec, ze chyba podobny mam dzwiek... Wrzuc smarta tu jak mozesz. Dokladniej testy i wszystko inne podam pozniej, jakies zyczenia? Ale mam dziwna sprawe w speedfan mam fitness 90% - tez tak macie? Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam ;) Panowie jak wyłączyć AAM na tym dysku ?? Probowałem HDTune i ES Tools ale cały czas acces time ponad 17ms.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 SMART: W zadnym innym dysku nie slyszalem takiego dzwieku. Cale zycie mam Samsungi i nawet najstarszy rupiec nie wydawal czegos takiego. W jakims Samsungu 160GB (model z przed dwoch lat) kumpla tez nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) Dzieki rada ludzi z TPC zakupilem dysk Samsung 640GB seria F1. Poprzednio mialem dyski tez Samsunga 200GB i 250GB. Dysk poczatkowo gdy polozylem na gabce dosc mocno wibrowal kto ma Samsunga ten wie o czym mowa ;) Jednak po zamontowaniu w kompie dysk jest bardzo cichy, nie wibruje juz (jest na gumkach). Praca glowic jest slyszalna ale jest jakby bardziej basowa, duzo przyjemniejsza i cichsza niz w poprzednich wersjach Samsunga (P120). Dysk jest rowniez zimniejszy znacznie od starszych braci.. System dostal kopa, czuc wyrazne przyspieszenie. Jest ciszej i chlodniej, czego chciec wiecej? Polecam zdecydowanie ten model dysku! Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 zrób fote montażu dysku (gumki) jeśli łaska :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (...) Panowie jak wyłączyć AAM na tym dysku ?? Probowałem HDTune i ES Tools ale cały czas acces time ponad 17ms.. (...) Hutil :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Prosze: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 To jak jest w koncu z tymi dzwiekami talerzy? Kazda F1 tak ma czy tylko moja? Strasznie denerwuje mnie ten dzwiek i nie wiem czy zanosic na gware czy po prostu taki urok tych dyskow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 obecnie zadnych dzwiekow nie slysze, byc moze to byl wentyl jakis... PS. wiesz co mii Twoj avatar przypomina? I to nie jest dlon kobiety na myszcze... Ble :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 mam prośbę do właścicieli - zróbcie test @ sata2/ncq i bez ncq/ahci off,, różnice w czasie dostępu mogą być spore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 ten dzwiek to normalne jest tez to mam i na innych testowanych F1 bylo to samo wiec nie ma sie czym martwic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moozg Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 To jak jest w koncu z tymi dzwiekami talerzy? Kazda F1 tak ma czy tylko moja? Strasznie denerwuje mnie ten dzwiek i nie wiem czy zanosic na gware czy po prostu taki urok tych dyskow... U mnie tez występuje ten dźwięk (322HJ) wiec chyba taki urok tych dysków :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 u mnie to samo, don't worry ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No to w sumie dobrze. :) Przynajmniej wiem, ze dysk sprawny. PS. wiesz co mii Twoj avatar przypomina? I to nie jest dlon kobiety na myszcze... Ble Ten avek to dluga historia... :P Ale na wielu forach ludzie zwracaja na moj av uwage. xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aresius Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Mam 2x640GB i 1x320GB i żaden z nich nie wydaje podobnego dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) Moze masz inny model albo nie slyszysz dzisiaj bylem u kumpla ktory wlasnie za namowa kupil f1 320gb i ma rowniez ten dzwiek a dysk z zupelnie innego zrodla Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Miczq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...